Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Banánovo-čokoládové toasty

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 ks

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 020 kJ /
722 kcal
Bílkoviny11,08 g
Tuky23,87 g
Vláknina11,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 491 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy110,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Banán oloupeme a nakrájíme na kolečka (0,5cm). Krok 2: Čokoládu rozlámeme na jednotlivé dílky. Krok 3: Spodní dno sendvičovače potřeme lehce máslem, položíme na něj vedle sebe 2 plátky toastového chleba. Krok 4: Každý plátek poklademe plátky banánů a kousky čokolády a přiklopíme je dalšími dvěma plátky toastového chleba. Krok 5: Ty potřeme na povrchu tence máslem, sendvičovač zavřeme a toasty upečeme do zlatova. Krok 6: Hotové opatrně vyjmeme dřevěnou špachtlí, rozdělíme na talíře, posypeme moučkovým cukrem. Můžeme dozdobit čerstvým ovocem a ihned podáváme.

Zveřejněno 29. 5. 2009

Poznámka autorky mirca75

Zdroj-časopis Vlasta.

Dnes jsem je dělala dětem - staršímu synovi a neteři k večeři a moc se oblizovali. Chtěli je s mléčnou čokoládou.

Místo čokolády lze plátky chleba potřít třeba Nutelou.

Byla to rychlá a jednoduchá večeře, kterou si děti rádi připravili sami a ještě byli spokojení a chutnalo jim.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q1qq

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q1qq

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Krásný recept Mireččin:yes:

Super nápad, musím poslat bodík :-p:yes:

:yes: mňam, mńam..... :-) kdysi,. je to pár let zpátky nám takto udělal experiment taťka a já ze ségrou jsme se oblizovali až za ušima :-D jinak bodík je jistý!!:yes:

Tohle jsem udělala příteli k svátku a byl nadšený :-)) super tip :yes::yes:

Nemam tady toustovac,ale doma jo, tak to zkusim. Jsem presvedcena, ze to bude male chutnat. Posilam bodika :yes:

tak zitra na nakup cokolady a uterni snidane je jasna. Dekuju za inspiraci - a ten napad od cathleen s pecicim papirem je uzasny...:yes:

Tak Mirečko, toustovač opraven, stačila výměna šnůry :-). Děkuji ti za všechny poslední komentáře k mým receptům, moc mě těší...:-8 Nebudu psát každou odpověď zvlášť, tak jen takto... a těším se, jestli některý z nich realizuješ, máš totiž moc pěkňounké fotečky. Já toho asi tento týden moc vařit nebudu, snad jen dietně - dietní šílenství ze strany mužské části rodiny kulminuje a pro nás dvě holky vyvařovat nebudu, maximálně pomazánku na pečivo, zeleninku na másle, omeletky, palačinky, v nejzazším případě párek s kaší...;-)

Mirčo :-), toustík byl i tak moc dobrý, i když udělaný jen na zbytkovém teple... A toustovač možná bude v pořádku, manžel má v plánu vyměnit přepálenou šňůru a domnívá se, že na "funkci ta nehoda neměla vliv"...:-D:-D

Elizo:-):-D:-D:-D:-D:-D já padám-ááá buch:-D.
Teď abych ti koupila nový tousovač,když se to stalo při mém receptu;-).Je mi to moc líto;-(,ale hlavně že jsi ty i dcera v pořádku;-) a odešel jen přístroj a ne celá elektřina.A taťku máte taky super,to jiný chlap by remcal:-S a u vás klid:-*;-)Prosím tě nic nemaž-ať tě to ani nenapadne-mě ty fotečky nic nekazí;-).

Elizo,nic nemaž,nech to jako varování co všechno se může stát:-!:-D:-D:-D,hlavně že se nikomu nic nestalo :-*

Eli, to jsi teda měla fakt kliku:-!:-!pane jo, jsou to věci, já osobně s eletrikou nejsem moc kamarád a takhle se mi jednou přepálila šňůra u robotu, byl v chodu a šnůra se svezla na plynovou plotýnku-taky z pr...e štěstí:-!;-)

:-)), v pohodě, já jsem viděla modrý záblesk, dcera oranžový...:-D, tak nevím...
Ale do sklepa nahodit jistič jsme poslali tatínka ;-). Byl rozespalý, tak se ani moc nevztekal...
Fotky potom smažu - kazí Mirči recept i mojí fotokolekci...:-*

Eli, bože!!:-O:-O, říkám si, co je to za fotku, no, ještě, že se nic horšího nestalo!:-O

Miruš, to je super, hned jsem rozeslala doporučení hlavně mé dceři a mnoha jiným, je to super nápad. Škoda, že nemám toustovač:-(:-D:yes: +

Tématické fráze:
tousty s nutelou, toustovač recepty, tousty s banánem, toust s nutelou a banánem, toasty s banánem, sendvičovač recepty, tousty s nutelou a banánem, toast s banánem, toust s nutelou, čokoládové tousty, dietni tousty, toast s nutelou, toustovač recept, toasty s nutelou, toust s bananem a čokoládou, recepty toustovač, sladké toasty, toasty, tousty z toustovače recepty, recepty na tousty do toustovače

Suroviny:
chléb toustový tmavý, banán, čokoláda hořká, máslo, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu