

Toustová směs s masem
Suroviny
- 1kg rajčat
- 1kg paprik
- 1kg cibule
- feferonky podle chuti
- 200 ml oleje
- 150 ml octa
- 12 kostek cukru
- 1 Deko
- malý kečup a malá hořčice
- 3 hlavičky česneku
- 1kg vepřové konzervy
Postup přípravy receptu
Zeleninu pomeleme na masovém mlýnku nebo nastrouháme na robotu nadrobno a vaříme ji s olejem, octem, cukrem, Dekem, kečupem a hořčicí, až do odpaření většiny tekutiny.
Přidáme česnek, maso a vaříme dalších 15 minut.
Kvůli masu je třeba tousty dobře zavařit (2 hod při 100°C) a použít víčka s červenou gumičkou.
Poznámka od kuchařky
Vepřovou konzervu píšu v uvozovkách proto, že ty kupované už nejsou ono a já si vařím svoje.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Toustová směs s masem
-
Ano, někdo používá třeba i pečený bůček.
Tenhle recept mám od mamky, a protože nám nynější "vepřová" konzerva nechutná, vařím a zavařuji si svoje....Manža si je brává na svačny nebo je používám i do polévek gulášového typu.
http://www.toprecepty.cz/recept/2895-veprova-konze...Psala jsem to tady pod receptem.
-
Recept znám,místo vepřové konzervy se může použít pečený bůček.
-
cathlen, to vypadá velmi dobře, ale pro mě neproveditelné, neboť nemám své maso v konzervě.
To kupované není jako bylo dřív, teď je to o šlachách,kůžích,chrupavkách a maso aby člověk hledal lupou a chuť nulová-fuj.