Suroviny
Porce: 10 - 12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 161 kJ / 2 907 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 60,53 g |
| Tuky | 71,95 g |
| Vláknina | 1,85 g |
| Cholesterol | 245 mg |
| Sodík | 866 mg |
| Sůl | 1,75 g |
| Sacharidy | 503,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme rasgullas. Dáme vařit plnotučné mléko, mícháme. Jakmile začne vřít, pomalu (asi na třikrát) přidáváme citronovou šťávu a přitom pomalu mícháme. Když se mléko začne oddělovat od vody, necháme ještě asi 5 minut povařit, stále mícháme.
Krok 2: Obsah hrnce vlijeme do síta, ve kterém máme připravenou dostatečně velkou látku. Poté ještě zalijeme trochou studené vody a necháme odkapat.
Krok 3: Pustíme se do přípravy sirupu: dáme vařit 1,25 l vody s 350 g cukru. Než začne sirup vřít, vrátíme se k rasgullas. Přes látku vymačkáme co nejvíce vody a vypracujeme hladké těsto.
Krok 4: Z těsta uděláme přibližně 10 stejných kuliček (rasgullas). Kuličky pak vložíme do vroucího sirupu a povaříme pod pokličkou 10-15 minut.
Krok 5: Rasgullas by se měly zvětšit až na dvojnásobek původní velikosti. Přendáme je do misky i se sirupem a necháme vychladnout.
Krok 6: Když máme vychlazené rasgullas, jemně z každé vymáčkneme sirup a odložíme je na talířek. Na hlubší pánvi dáme vařit 0,75 l mléka a mícháme.
Krok 7: Mléko vaříme tak dlouho, dokud neubude přibližně jedna třetina objemu. Pak přidáme zbývající suroviny: cukr, kardamom a již připravené rasgullas.
Krok 8: Společně povaříme 3 minuty. Přendáme na misku, posypeme sekanými mandlemi a pistáciemi. Podáváme vychlazené.
Zveřejněno 22. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ras Malai
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gp36
Moje poznámka
Ras Malai
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gp36
Nejnovější recepty
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 12 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 12 hodinami
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 13 hodinami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 13 hodinami
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 15 hodinami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovice s bramborem v PH
Pavlina06 před 20 minutami
Zdravý makový koláč
Janicee před 8 hodinami
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 9 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 9 hodinami
Čokoládové crinkles s bílým kabátkem
Pajafaja před 10 hodinami
Košíčky plněné ořechovou náplní
marhau před 11 hodinami
Tvarohová štola
[email protected] před 11 hodinami
Vanilkové rohlíčky
Libotovska před 12 hodinami
Koňakové košíčky
kvetka před 13 hodinami
Hovězí polévka
Kajkajak před 13 hodinami
Tématické fráze:
gulab jamun recept,
gulab jamun,
malai,
ras malai,
gulab jamun, recept,
malai recept,
recepty gulab jamun,
recept malai,
indické malai,
gulab jamun-recept,
ras malai recept,
rasmalaj,
ras.com loc:cz,
řasy recepty,
recepty z ras,
řasy recept,
recepty pakistan,
indická kuchyně malái,
rasmalai recept,
ras malai recept
Suroviny:
mléko plnotučné,
šťáva citronová,
cukr,
voda,
voda,
mléko plnotučné,
cukr,
mandle sekané,
ořechy pistácie,
kardamom mletý
Komentáře (16)