Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Existuje jednoduché, nepečené a zároveň chutné cukroví? Určitě ano! Vyzkoušejte s námi raw cukroví bez přidaného cukru
Zdroj: TopRecepty z receptu

Celé vánoční svátky až do Silvestra jsou plné úžasného jídla. Často se však jedná o jídla smažená, plná tuků a cukrů. Do cukroví by se vám tento rok mohlo zatoulat pár raw kousků bez přidaného cukru. Příprava je záležitostí chvilky a výsledná chuť naprosto vynikající.

Není nutné hned nahradit všechno vaše skvělé pečené cukroví něčím novým. Pokud však chcete vyzkoušet něco originálního, raw cukroví je zcela bez cukru a díky nepečené formě si zachová všechny vitamíny.

Co je to raw strava?

Raw (čti „ró“) se z angličtiny dá přeložit jako „syrový“, a pod termínem raw strava si můžeme představit syrovou či živou stravu. Raw strava oslavila letos 125. narozeniny, takže to není úplně nový nápad. Důležité je, aby teplota úpravy pokrmu nepřekročila 45 °C (někde se uvádí dokonce 42 °C).

Co je v raw jídelníčku?

Zcela zásadně převažuje zelenina, poté ovoce, oříšky, oleje. Některé směry zahrnují do přípravy živočišné produkty a jiné je naopak z raw stravy vylučují. Základní úprava pokrmů je tedy odšťavňování, sušení, nakličování, namáčení a mixování či mletí.

Proč zkusit raw cukroví?

Kromě zdravotního hlediska stojí za povšimnutí i způsob přípravy tohoto cukroví.

  • Nic se nepeče, jen připravte výkonný mixér a jdeme na to.
  • Základní suroviny není problém sehnat, převládají datle, oříšky, kakao či kokos nebo ovoce.
  • Je to velmi snadné, rychle hotové a opravdu výborné.

Stále nevíte, zda vyzkoušet raw?

Pokud si myslíte, že cukroví bez přidaného cukru tyto Vánoce rodina opravdu nezvládne, ale nepečená forma vás láká, vyzkoušejte trubičky podle videoreceptu. Jestli raw pokrmy zařadíme do pestrého jídelníčku, tak nevýhody budeme hledat těžko a pochutnáme si. Můžeme je vyzkoušet zařazovat pozvolna.

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky