Existuje jednoduché, nepečené a zároveň chutné cukroví? Určitě ano! Vyzkoušejte s námi raw cukroví bez přidaného cukru
Celé vánoční svátky až do Silvestra jsou plné úžasného jídla. Často se však jedná o jídla smažená, plná tuků a cukrů. Do cukroví by se vám tento rok mohlo zatoulat pár raw kousků bez přidaného cukru. Příprava je záležitostí chvilky a výsledná chuť naprosto vynikající.
Není nutné hned nahradit všechno vaše skvělé pečené cukroví něčím novým. Pokud však chcete vyzkoušet něco originálního, raw cukroví je zcela bez cukru a díky nepečené formě si zachová všechny vitamíny.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co je to raw strava?
Raw (čti „ró“) se z angličtiny dá přeložit jako „syrový“, a pod termínem raw strava si můžeme představit syrovou či živou stravu. Raw strava oslavila letos 125. narozeniny, takže to není úplně nový nápad. Důležité je, aby teplota úpravy pokrmu nepřekročila 45 °C (někde se uvádí dokonce 42 °C).
Co je v raw jídelníčku?
Zcela zásadně převažuje zelenina, poté ovoce, oříšky, oleje. Některé směry zahrnují do přípravy živočišné produkty a jiné je naopak z raw stravy vylučují. Základní úprava pokrmů je tedy odšťavňování, sušení, nakličování, namáčení a mixování či mletí.
Proč zkusit raw cukroví?
Kromě zdravotního hlediska stojí za povšimnutí i způsob přípravy tohoto cukroví.
- Nic se nepeče, jen připravte výkonný mixér a jdeme na to.
- Základní suroviny není problém sehnat, převládají datle, oříšky, kakao či kokos nebo ovoce.
- Je to velmi snadné, rychle hotové a opravdu výborné.
Stále nevíte, zda vyzkoušet raw?
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 4 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 10 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 13 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 15 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kalendář vánočního pečení: Kdy péct jaké cukroví? S námi to zvládnete hravě, snadno a bez zbytečného stresu
Jak uchovat zeleninu co nejdéle čerstvou. Praktické tipy a rady, které se v domácnosti hodí
30 nejoblíbenějších druhů cukroví: Od perníčků přes linecké až po kokosové kuličky!
Komentáře