Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 790 kJ / 189 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,73 g |
Tuky | 10,16 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 285 mg |
Sodík | 129 mg |
Sůl | 0,27 g |
Sacharidy | 0,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ano, pozemšťané jim říkají Pštrosí vejce. Z masové fáše mokrými rukami uplácáme „pleskavici“, do které zabalíme vajíčko a dáme nastojato péci do trouby 200°C.
Krok 2: Po chvilce, až se maso zatáhne, tak predátorka křížem nakrojíme a ještě mu dopřejeme chvilku v teple.
Krok 3: Hotovou potvorku adjustujeme (pro případ předčasného vylíhnutí pracujeme pro jistotu s rouškou nebo v masce) dle vlastní fantazie a podáváme po teplu, ale jedlá je i po studenu.
Zveřejněno 19. 6. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Allien – vetřelcova vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jPLB
Moje poznámka
Allien – vetřelcova vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jPLB
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 2 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 17 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 20 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 20 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťavnaté zapečené kotlety
librz před 30 minutami
Ovocné tvarohové knedlíky
Ashelin před 1 hodinou
Bramborové knedlíky
essinKa před 1 hodinou
Honzovy kynuté buchty
Ellen1 před 1 hodinou
Zelná polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Dršťková polévka I
Ellen1 před 2 hodinami
Residential Properties
ResidentialProperties před 2 hodinami
Katův šleh po mém
Adams-alena před 3 hodinami
Zapečený sýrový květák
BabiEva před 3 hodinami
Pomazánka z krabích tyčinek 2
Sahula před 3 hodinami
Tématické fráze:
recept na pleskavici,
majonéza bez vajicek pred vylihnutim,
pštrosí vejce do trouby,
recept na plyskavici,
recept na grilovaná chapadýlka,
recepty na pleskavici
Suroviny:
maso vepřové mleté,
česnek,
sůl,
pepř,
koření oregáno,
strouhanka,
vejce
Komentáře (7)
Chapadýlka jsou z doměkoučka uvařeného a posléze nachapadýlkovaného prasečího kruponu, který je pro jedovatější chuť zlehoučka pomašlen tabaskem
Někteří je jíme s potěšením a slintáme jako ten filmový dospělec, někteří prý při jídle myslí na vlastní vrzající kolena, ...no a někteří je nejedí