Zelný salát v majonézovém přelivu s vařeným vejcem

spagetka Kuchařka:

Saláty 1 názor

54
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Suroviny

200 g vymačkaného sterilovaného červeného zelí
3 dcl nálevu ze zelí
2 vejce syrová
2 vařená vejce natvrdo
1 polévková lžíce hořčice nebo dle chuti
3 dcl kvalitního oleje
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve uděláme dip, přeliv: Nálev, olej, syrová vejce, rozmixujeme tyčovým mixérem do husté kašovité pěny. Dle chuti přidáme hořčici, sůl, pepř a ještě mixujeme.

  2. Vymačkané zelí rozkrájíme na drobnější kousky, přidáme natvrdo vařená vejce – já je protlačila sítkem na vařené brambory.

  3. Zalijeme dle chuti dipem, já dala asi 250 ml, promícháme a dáme vychladit.

  4. Po vychlazení je možné ještě dle individuální chuti dochutit.

  5. Podáváme z čerstvým pečivem jako lehkou letní večeři i oběd.

  6. Z tohoto množství přísad do dipu mi vzniklo 750 ml, takže zbylých 500 ml jsem uložila do skleničky v ledničce a musí se spotřebovat co nejdřív.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Zelný salát v majonézovém přelivu s vařeným vejcem

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo