Postup přípravy
Krok 1: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky ušleháme v mléce, okořeníme oříškem a solí.
Krok 2: Květák dáme vařit do málo osolené vody a vyndáme ho poloměkký a přidáme ho ke žloutkům.
Krok 3: Z bílku ušleháme tuhý sníh a smícháme se strouhankou a květákem se žloutky.
Krok 4: Směsí naplníme vymazaný pekáček, nahoru položíme plátky másla a upečeme. Porce na talíři posypeme strouhaným sýrem a petrželkou. Jako přílohu podáváme brambůrky.
Zveřejněno 21. 6. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Květákové suflé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QRvZ
Moje poznámka
Květákové suflé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QRvZ
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 5 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 3 hodinami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 4 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 4 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 4 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 4 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 4 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 5 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 6 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 6 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 6 hodinami
Tématické fráze:
květákové souflé,
květákovésuflé,
kvetakove suffle,
souflé s květákem,
suflé,
květákové suflé zapečený,
květákové soufle,
suflés květákem,
květákové recepty,
zapecene kvetakove suflé,
sufle s kvetakem,
květkové suflé,
květákové suflé se sýrem,
květýkové sufle,
suflé z cukety
Suroviny:
květák,
vejce,
mléko,
strouhanka,
máslo,
sýr strouhaný,
petrželka,
ořech muškátový,
sůl
Komentáře (3)