Postup přípravy
Krok 1: Vejce podélně rozřízneme a nazdobíme ochuceným máslem, které nastříkáme cukrářskou zdobičkou. Navrch ozdobíme podle druhu másla.
Krok 2: lososové
5 dkg uzeného lososa v oleji
15 dkg másla
1 1/2 dkg citronové šťávy
Lososa jemně umeleme nebo rozmixujeme. Máslo ušleháme a postupně do něj zašleháváme rozemletého lososa a citronovou šťávu. Zdobíme kopičkou rozemletého lososem a navrch dáme olivu. Krok 3: sardelové
16 dkg másla
4 dkg sardelové pasty
Máslo ušleháme se sardelovou pastou. Zdobíme například kouskem citronu. Krok 4: hořčicové
6 dkg másla
4 dkg hořčice
Máslo ušleháme do pěny a postupně zašleháváme kvalitní hořčici. Zdobíme červenou kapií. Krok 5: rockforové
10 dkg másla
5 dkg sýra Niva
Do vyšlehaného másle postupně zašleháme jemně nastrouhaný sýr Niva. Zdobíme sekanou cibulkou. Krok 6: kaviárové
10 dkg másla
5 dkg kaviáru
citronová šťáva
Máslo ušleháme do pěny, Zašleháme několik kapek citronové šťávy a zlehka přimícháme kaviár. Zdobíme kaviárem a kouskem citronu.
- bylinkové
10 dkg másla
4 dkg nasekané natě petržele (pažitky, estragonu, řeřichy atd.)
Do vyšlehaného másle vmícháme jemně nasekaanou nať. Zdobíme kouskem natě.
- křenové
10 dkg másla
4 dkg strouhaného křenu
Do vyšlehaného másla zašleháme strouhaný křen.
Zdobíme dle vlastního výběru (proužky klobásy a pod.)
- krevetové 15 dkg másla
5 dkg konzervovaných krevet (krabů, humrů)
citronová šťáva
Do vyšlehaného másla vmícháme rozmixované krevety a něj´kolik kapek citronové šťávy. Zdobíme několika celými krevetami.
5 dkg uzeného lososa v oleji
15 dkg másla
1 1/2 dkg citronové šťávy
Lososa jemně umeleme nebo rozmixujeme. Máslo ušleháme a postupně do něj zašleháváme rozemletého lososa a citronovou šťávu. Zdobíme kopičkou rozemletého lososem a navrch dáme olivu. Krok 3: sardelové
16 dkg másla
4 dkg sardelové pasty
Máslo ušleháme se sardelovou pastou. Zdobíme například kouskem citronu. Krok 4: hořčicové
6 dkg másla
4 dkg hořčice
Máslo ušleháme do pěny a postupně zašleháváme kvalitní hořčici. Zdobíme červenou kapií. Krok 5: rockforové
10 dkg másla
5 dkg sýra Niva
Do vyšlehaného másle postupně zašleháme jemně nastrouhaný sýr Niva. Zdobíme sekanou cibulkou. Krok 6: kaviárové
10 dkg másla
5 dkg kaviáru
citronová šťáva
Máslo ušleháme do pěny, Zašleháme několik kapek citronové šťávy a zlehka přimícháme kaviár. Zdobíme kaviárem a kouskem citronu.
- bylinkové
10 dkg másla
4 dkg nasekané natě petržele (pažitky, estragonu, řeřichy atd.)
Do vyšlehaného másle vmícháme jemně nasekaanou nať. Zdobíme kouskem natě.
- křenové
10 dkg másla
4 dkg strouhaného křenu
Do vyšlehaného másla zašleháme strouhaný křen.
Zdobíme dle vlastního výběru (proužky klobásy a pod.)
- krevetové 15 dkg másla
5 dkg konzervovaných krevet (krabů, humrů)
citronová šťáva
Do vyšlehaného másla vmícháme rozmixované krevety a něj´kolik kapek citronové šťávy. Zdobíme několika celými krevetami.
Zveřejněno 6. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vejce zdobená ochuceným máslem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BzQ
Moje poznámka
Vejce zdobená ochuceným máslem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BzQ
Nejnovější recepty
Meruňkové řezy s pudinkem
Přidáno před 9 hodinami
Banánová bábovka bez cukru
Přidáno před 10 hodinami
Chilli cukety
Přidáno před 13 hodinami
Cizrnové kari s brokolicí a rajčátky
Přidáno před 15 hodinami
Zeleninové lívance se sýrem
Přidáno 20. 6. 2025 21:08
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Přidáno 20. 6. 2025 21:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mleté vepřové maso na Kunovjance
Michal_amater před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
pavla29 před 4 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
IRBONA před 5 hodinami
Jahodový smetanový dort (mousse)
bretka před 5 hodinami
Knedlíky - blbouny s klevelou
MarketaAn před 5 hodinami
Závin z bramborového těsta plněný masem
Dasa18 před 6 hodinami
Drůbeží kostky v zelenině se slaninou
Bushmann před 7 hodinami
Bublanina
Levandule35 před 8 hodinami
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 8 hodinami
Pomerančový dort z pohankové mouky
Majka214 před 10 hodinami
Tématické fráze:
zdobení vajec,
kaviárové jednohubky,
technika zdobení chlebíčku,
techniky zdobení vajec,
kaviarove vejce,
velikonoční jednohubky,
kaviárová vejce,
jednohubky z vajec,
kaviárové chlebíčky,
zdobení velikonočních vajec,
jednohubky s kaviárem,
jednohubky berušky,
hnětinky,
předkrmy recepty,
recepty nadorty,
sváteční jednohubky,
recept na hnětinky,
techniky zdobení velikonočních vajec,
technika zdobení vajec,
hnětinky recept
Komentáře (3)