Vejce plněná cuketovou nádivkou s mátou

maris Kuchařka: maris

2 porce Studená kuchyně 8 názorů

Suroviny

4 vejce
1 mladá cuketka
čerstvá máta
1 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
2 lžíce smetany ( nemusí být )
sůl
pepř
kapary
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo /10 minut/ a hned je vložíme do studené vody, aby nám šla dobře oloupat.

  2. Cuketu nakrájíme na drobné kousky, osolíme, opepříme, přidáme natrhanou mátu a vše krátce podusíme na lžíci másla s olejem a necháme zchladnout.

  3. Oloupaná vejce podélně rozpůlíme, vyjmeme žloutky a přidáme je k cuketě.

  4. Vložíme do mixeru, přidáme smetanu a rozmixujeme.

  5. Vzniklou nádivkou naplníme bílky, ozdobíme kapary a podáváme s čerstvou zeleninou.

Poznámka

Zdroj: Italská kuchyně

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vejce plněná cuketovou nádivkou s mátou

Tématické fráze: recepty z plnenych vajec aby šla vejce oloupat plněná vejce vejce plněná jidlo z matou plněné vejce

Zapomněl/a jsem heslo