Králík nadivoko

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Jiné maso 13 názorů

Suroviny

4 díly králíka
4-6 cibulí (podle chuti)
Marináda:
3 žloutky
2 lžíce polévkového koření
2 lžíce worcesteru
6 lžic oleje
1 lžička cukru
1/2 lžičky mletého pepře
1 lžíce soli
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na dno pekáče si nakrájíme 2-3 cibule na kolečka, na ni položíme díly králíka, nakrájíme zase 2-3 cibule na kolečka a zalijeme marinádou.

  2. Přikryjeme alobalem nebo poklicí a necháme 48 hodin marinovat v lednici. Poté pečeme pod alobalem asi hodinu, pak odkryjeme a pečeme, až nám králík zrůžoví. Podáváme s rýží.

Poznámka

Zdroj- Lidové recepty, paní Alena Stratílková

Kdo má rád, může si šťávu slít a mírně zahustit hladkou moukou. Takto upraveného králíka můžeme podávat i s bramborami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Králík nadivoko

  • Tomáš Tomáš(neregistrovaný)

    fajné :-))

    Odpovědět

  • jan.alois vezmu si to k srdci a díky za radu;-)

    Odpovědět

  • jan.alois jan.alois

    Radulko to červené víno můžeš šoupnout pod králíka jak píšeš taky do zelí a ještě do sebe dvě decky aby si neztratila chuť.:-p:-D:yes:

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka

    jan.alois a ještě podlít červeným vínem:-)):yes: jinak Jani recept ukládám, králíků máme habaděj:yes:

    Odpovědět

  • jan.alois jan.alois

    Věřím ,že jste dobré kuchařky. Dámy jak mile je něco na divoko nesmí tam chybět slanina neboli špek,nové koření ,celý černý pepř a bobkový list . Případně jalovcové plody. Aspoň tedy v našich končinách.Králíka osolte okořeňte ostatním kořením dejte nasekanou cibuli jen jednu až dvě překryjte slaninou na plátky nakrájenou a upečte. jako kuchařkám vám víc určitě radit nemusím a červené zelí s bramborovým knedlíkem to jistí. Dobrou chuť. A:-K bodík

    Odpovědět

  • socatko socatko

    Jani, a slo by to i s divokym??? Ja tu nemuzu sehnat kralika!! Tady je chovaji jako domaci zviratka, takze by se asi lidi osypali, kdybych jim snedla domaci zviratko :-D

    Odpovědět

  • pipre pipre

  • yanull kéž by to byla pravda!!:-D:-D:-))

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Jani, kromě bodíku za králičí dobrůtku Ti posílám ještě slova jedné písničky, zpívá se v ní. "Kdo má v balíčku králičí pacičku, ten se ve světě nikdy neztratí a smůla na něj neplatí..":-):-p;-):-K

    Odpovědět

  • Bibi, jsou to jen ty přední díly, tady je to s těma králíkama stejné. V marketech vypadají, jak dostihoví koně:-( a nám to stačí. Taky cena je docelapříjemná a ty zadní jsou málokdy, ikdyž jsou. Děkuji holky za bodíky, je to zase jinak upravený králík a fakt není špatný;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Jani, to jsi mi nemohla kus toho králíka dát:-?přece víš, že ho nemůžu sehnat:-Djinak ten králíček nemá chybu, to by mi moc chutnalo. Máš 3.boda a hotovo:yes:

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

    Jani:-Ktak opět zaručená receptu:-p i fotek:-O kvalita :yes:, nepochybuji, že je to veliká :-pdobrota, uloženo a uděluji 2.bodíka ;-):yes::-K

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

    :-p:yes: namiiiii

    Odpovědět

Tématické fráze: kralik na divoko kralik recepty pečený králík na divoko recept kralik recepty z králíka recept na králíka králík recepty na divoko králik recept recept králík na divoko králík pečený nadivoko králík s rýží recept králík s rýží babicovy dobroty recepty 6.3.2010 králík na divoko recept králíknadivoko recepty na králíka králíknadivoko kralik na divoko s rýží top recepty kralik dobroty z kralika

Zapomněl/a jsem heslo