Pečený králík na zelenině a divokém koření

suslajda Kuchařka: suslajda

Jiné maso 9 názorů

Suroviny

králík
500 g uzeného bůčku
3 cibule
1 bulva fenyklu
3 řapíky řapíkatého celeru
1 palici česneku
sůl
drcený kmín
3 bobkové listy
6 kuliček nové koření
6 kuliček jalovec
6 kuliček celého pepře
2 větvičky čerstvého tymiánu
2 větvičky čerstvého rozmarýnu
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme a prošpikujeme uzeným bokem, co zůstane nakrájíme na silnější plátky.

  2. Zeleninu si očistíme a nakrájíme na větší kousky.

  3. Koření dáme do hmoždíře a rozmačkáme.

  4. Do pekáče dáme nejdříve všechnu nakrájenou zeleninu.

  5. Pak přidáme králíka a uzený bok, osolíme, posypeme rozmačkaným kořením. Podlijeme trochou vody, vložíme do vyhřáté trouby na 250°C a pečeme přiklopené asi 30 min. Snížíme teplotu na 180°C a dopékáme za občasného polévání výpekem dokud není maso měkké. Já jsem ke konci pustila asi na 5 min. gril. Přílohu si zvolí každý dle své chuti.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Pečený králík na zelenině a divokém koření

Tématické fráze: koření na králíka recept na peceneho kralika na zelenine recept na peceneho kralika na zelenine pečený zajíc na zelenině divoký králík recept králík na zelenině králík divoký pečený králík se zeleninou divoký králík recepty co je divoké koření divoké koření králík divoký recept pomalu pečený králík na zelenině kralik na divokem koreni králík koreni recepty divoký králík koření na pečeného králíka pečený králík kralík a koření králík na kořenové zelenině

Zapomněl/a jsem heslo