Krém na dorty - nesráží se
Základem skvělého dortu či jiného dezertu, které si žádají náplň, je kvalitní krém. Jestliže neznáte žádný ověřený recept, jenž by skvěle doplnil váš moučník, pak se nechte inspirovat našim pudinkovým. Je nadýchaný, lahodný, voní po rumu a můžete ho bez obav použít i pod marcipán.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 12 242 kJ / 2 926 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,49 g |
Tuky | 219,17 g |
Vláknina | 2,46 g |
Cholesterol | 1,06 g |
Sodík | 35 mg |
Sůl | 0,07 g |
Sacharidy | 161,41 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Krém se hodí i pod marcipán. Další dorty s tímto krémem jsou na nase.dobrotynakazdyden.eu.
V tomto krému nepoužívám cukr, ale je možné přidat 50-150 g moučkového cukru, nebo jak jste zvyklí. Možná tento krém pomůže jak začínajícím, tak i ostříleným kuchařkám.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 10. 2016 18:55
Já to vidím asi tak uvařte si každý co chcete a dejte si tam rumu kolik snesete a nebudete muset nic řešit !!!!!
26. 10. 2016 18:05
Olga Cermakova: ...to nejde opravit !!!
15. 10. 2016 11:43
Otras! Pri takom obrovskom množstve múky a skrobu sa nedá hovoriť o miesani! Varecha ostane zapichnuta do kamennej guče. Som rada,ze som ju nezlomila. Nikdy viac!
13. 10. 2016 21:59
Olga Cermakova:
Fuj, to sem se lek, že jsem byl asi pod vlivem, pokud jsem někde napsal deci rumu
***
Rum přilévám od oka přímo z lahve NA NĚKOLIKRÁT, ale na črvrtku másla to deci nebude
Sázka na jistotu = rumová tresť
Fuj, to sem se lek, že jsem byl asi pod vlivem, pokud jsem někde napsal deci rumu
***
Rum přilévám od oka přímo z lahve NA NĚKOLIKRÁT, ale na črvrtku másla to deci nebude
Sázka na jistotu = rumová tresť
13. 10. 2016 21:35
casino: Deci rumu se mi zdá hodně.
30. 9. 2016 15:07
casino: U nás sa do krému dáva nie puding, ale Zlatý klas, a to nielen neriedne, ale aj pekne drží tvar. Ovšem nedáva sa celý, ale len sa krém nastavuje, takže trocha, asi pudingová mištička.
30. 9. 2016 11:33
ivule60:
Moučné to bylo, pokud jste to blbě uvařila
Ale jinak máte pravdu
No, až na to máslo do pudinku
Nejvíc nejlepší je klasika: mléko+mouka+cukr ( čokoláda nebo kakao) uvařit kaši a posléze vešlehat do vyšlehaného másla. Krém je, na rozdíl od pudinkových, méně náchylný k řidnutí.
...a s množstvím rumu opatrně...
Moučné to bylo, pokud jste to blbě uvařila
Ale jinak máte pravdu
No, až na to máslo do pudinku
Nejvíc nejlepší je klasika: mléko+mouka+cukr ( čokoláda nebo kakao) uvařit kaši a posléze vešlehat do vyšlehaného másla. Krém je, na rozdíl od pudinkových, méně náchylný k řidnutí.
...a s množstvím rumu opatrně...
30. 9. 2016 10:59
je to moučné,lepší klasika,která se taky nesráží-1/4 l mléka,s pudingem,po vychladnutí zašlehávat máslo,cukr,rum a cokoliv na obarvení-je lehký a jemný
29. 8. 2016 17:27
Helena: sem už léta nechodím a po předělání tohoto webu mi suroviny nejspíš smazali - dříve byly suroviny všechny
28. 8. 2016 11:37
Kdyby nebyl vedle postup tak by nikdo nezjistil že 4 suroviny nejsou vyjmenované ! Chybí máslo, cukr , kakao a rum
27. 3. 2016 17:58
k.ried:krájet nožem namočený v horký vodě
9. 1. 2016 15:26
Zrovna jsem udělala,jednoduchý a výborný krém,nejsem žádný talent na pečení,ale tento krém se mi povedl hned napoprvé
6. 11. 2015 20:42
k.ried: Stačí ti pridať do klasickej polevy 1 lyžicu oleja a bude sa lesknúť a výborne krájať bez lámania.
6. 11. 2015 12:33
k.ried: "...recept na čokoládou polevu, která je tvrdá, lesklá a přitom jde krájet bez lámání?"
Jj, mááám!!!
Nahřátý nůž
Jj, mááám!!!
Nahřátý nůž
6. 11. 2015 11:55
Jackie79:
Tušila jsem, že z toho bude moučný tmel, nicméně zkusila, jíst se to dalo, ale opakovat to nebudu. Pudink, žloutky, máslo, rum, prostě klasika a také se nesráží.
Prosím, nemáte někdo recept na čokoládou polevu, která je tvrdá, lesklá a přitom jde krájet bez lámání?
Děkuji, přeji dobrý den i chuť.
Tušila jsem, že z toho bude moučný tmel, nicméně zkusila, jíst se to dalo, ale opakovat to nebudu. Pudink, žloutky, máslo, rum, prostě klasika a také se nesráží.
Prosím, nemáte někdo recept na čokoládou polevu, která je tvrdá, lesklá a přitom jde krájet bez lámání?
Děkuji, přeji dobrý den i chuť.
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 3 hodinami
Bramborový bochníček
Přidáno před 8 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 8 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Fit salát
Přidáno před 20 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno 24. 4. 2024 15:15
Právě bylo uvařeno:
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 1 hodinou
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 2 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 2 hodinami
Jogurtový ovocný moučník
Martina babička uvařila před 2 hodinami
Kuřecí plátek na zelenině s kroketami nebo rýží
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Čočka na kyselo se smetanou
Johan15 uvařil před 5 hodinami
Margot řezy (hrnečkové)
Hovez81 uvařil před 6 hodinami
Špagety "Alfredo"
Valis uvařila před 6 hodinami
Pórková polévka
Med.brejcha uvařila před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: krém na dort krém do dortů krémy do dortů kremy na dorty recept maslovy krem do dortu krémy na dorty recepty máslový krém na dort krémy na dorty krém na zdobení dortů krém na dorty kremy na dort dobrý krém do dortů recepty na krémy do dortů nejlepší krémy do dortů krém do dortu recepty nejlepsi krem do dortu krém na dort bez másla maslovy krem na dorty recept pudinkový krém do dortu krém do dortu bez masla
Suroviny: voda, mouka hladká, pudink vanilkový, žloutek, máslo, rum, kakao, cukr moučkový
Krém na dorty - nesráží se
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yw2z
107 názorů