Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Biftek ala klasika

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Kroupovka Kroupovka

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 053 kJ /
491 kcal
Bílkoviny36,68 g
Tuky30,58 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 409 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy15,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso ze svíčkové nakrájíme na silné plátky (cca 4 cm), které klouby ruky mírně naklepeme a plátek tak zvětšíme a snížíme. Krok 2: Poté maso jen osolíme, opepříme a zprudka opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Pokud chceme pravý anglický biftek, se má podávat mírně nedopečený, uvnitř růžový a stačí ho opékat 3-4 minuty z každé strany. Pokud máme rádi maso dostatečně propečené, opékáme ho cca 8 minut. Krok 3: Orestované maso vyndáme, položíme na horký talíř a uchováme horké. Krok 4: Ve zbylém oleji usmažíme opět narychlo vejce tzv. volské oko, opět se snažíme, aby žloutek zůstal polotekutý. Krok 5: Nakonec ve výpeku opečeme cibuli, rozkrájenou na kolečka. Bifteky ozdobíme cibulkou a podáváme s hranolkami,

Zveřejněno 9. 6. 2010

Poznámka autorky Kroupovka

je to nejjednodušší a nejlepší, co znám...........bohužel to máme jen 2x za rok

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Biftek ala klasika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BP1N

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Biftek ala klasika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BP1N

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Prekvapuje ma "problém", či soliť pred smažením, počas smaženia, po smažení, na tanieri atď.
Myslím, že to je absolútne osobná záležitosť, otázka zvyku či tradície v tej ktorej kuchyni. V reštauráciách solia pred aj po smažení, mäso je presolané, ale sa viacej vypije. My nesolíme vôbec s tým, aby si na tanieri každý posolil, koľko potrebuje. Dôležité je, aby bolo stále cítiť chuť kvalitného mäsa (to nie je bůček...). Ak to niekto pripravuje skutočne len 2 razy za rok (zda sa to ťažko uveriteľné, že 2 razy, alebo tam vypadla nula, teda 20), o to viac je dôležité nechať na každého, aby si mäso dosolil sám podľa vlastnej chute.

Dělám stejně, nedávám cibulku,ale polévám bylinkovým máslem. Dobrůtka :-p:yes:

takhle zprznit svíčkovou..?..:-(

U nás maso na bifteky osolilo po jedné straně,mrsklo na pánev a než se opeklo, posolila se druhá strana a maso se otočilo.Bezva nápad na sobotní oslavu kulatin:-KDěkuji:-K:-K

HOLKY, PORAĎTE JAK JE TO SE SOLENÍM. KOUKALA JSEM NA PÁR RECEPTŮ NA NETU A VŠUDE SOLÍ HNED. jEDINĚ JÁTRA SOLÍME AŽ NA TALÍŘI :-p

Kroupovko, bifteček je velká dobrota, ale ani se nedivím, že to máte 2x do roka-děsně drahý maso a na naše čeký poměry luxus;-) Ale za to máš 1. boda:yes:

Už se nebudu na žádný recept dívat,mám z toho takový hlad a chuť,a nikde nic:-S:-D

Máš moc fajn recepty :-), škoda, že to nestíhám ani číst...;-):-D
Ale já si na ně čas vyšetřím, uvidíš...;-):-K

U nás doma se solí nejdříve až po zatažení masa. Většinou až po přenesení na horký talíř a myslím si, že je to tak správné.

Na biftek klasika se cibulka nedává - ale změna je život,tak proč ne;-)

Tématické fráze:
biftek z pravé svíčkové, biftek, biftek ze svíčkové, biftek z hovězí svíčkové, biftek recept, anglický biftek, anglicky biftek recept, bifteky ze svíčkové, priprava bifteku, vepřový plátek ala biftek, nejlepší bifteky, pravý biftek, bifteky z pravé svíčkové, bifteky z hovezi svickove, nejlepší biftek, svíčková biftek, priprava hoveziho bifteku, pravá svíčková biftek, bifteky recepty, steaky a bifteky recepty

Suroviny:
svíčková hovězí, vejce, olej, sůl, pepř, cibule

Přidat fotografie receptu