Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 053 kJ / 491 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 36,68 g |
| Tuky | 30,58 g |
| Vláknina | 8,40 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 409 mg |
| Sůl | 0,84 g |
| Sacharidy | 15,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso ze svíčkové nakrájíme na silné plátky (cca 4 cm), které klouby ruky mírně naklepeme a plátek tak zvětšíme a snížíme.
Krok 2: Poté maso jen osolíme, opepříme a zprudka opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Pokud chceme pravý anglický biftek, se má podávat mírně nedopečený, uvnitř růžový a stačí ho opékat 3-4 minuty z každé strany. Pokud máme rádi maso dostatečně propečené, opékáme ho cca 8 minut.
Krok 3: Orestované maso vyndáme, položíme na horký talíř a uchováme horké.
Krok 4: Ve zbylém oleji usmažíme opět narychlo vejce tzv. volské oko, opět se snažíme, aby žloutek zůstal polotekutý.
Krok 5: Nakonec ve výpeku opečeme cibuli, rozkrájenou na kolečka. Bifteky ozdobíme cibulkou a podáváme s hranolkami,
Zveřejněno 9. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Biftek ala klasika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BP1N
Moje poznámka
Biftek ala klasika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BP1N
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 3 hodinami
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 4 hodinami
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 5 hodinami
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 6 hodinami
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pizza šneky
Kajkajak před 18 minutami
Mléčná polévka
Kajkajak před 25 minutami
Květáková omáčka Alfredo
adelaku před 1 hodinou
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
DavidVolvo před 1 hodinou
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 2 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 2 hodinami
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 2 hodinami
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 2 hodinami
Třená buchta
Martina Veveruska před 2 hodinami
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 3 hodinami
Tématické fráze:
biftek z pravé svíčkové,
biftek,
biftek ze svíčkové,
biftek z hovězí svíčkové,
biftek recept,
anglický biftek,
anglicky biftek recept,
bifteky ze svíčkové,
priprava bifteku,
vepřový plátek ala biftek,
nejlepší bifteky,
pravý biftek,
bifteky z pravé svíčkové,
bifteky z hovezi svickove,
nejlepší biftek,
svíčková biftek,
priprava hoveziho bifteku,
pravá svíčková biftek,
bifteky recepty,
steaky a bifteky recepty
Suroviny:
svíčková hovězí,
vejce,
olej,
sůl,
pepř,
cibule
Komentáře (13)
Myslím, že to je absolútne osobná záležitosť, otázka zvyku či tradície v tej ktorej kuchyni. V reštauráciách solia pred aj po smažení, mäso je presolané, ale sa viacej vypije. My nesolíme vôbec s tým, aby si na tanieri každý posolil, koľko potrebuje. Dôležité je, aby bolo stále cítiť chuť kvalitného mäsa (to nie je bůček...). Ak to niekto pripravuje skutočne len 2 razy za rok (zda sa to ťažko uveriteľné, že 2 razy, alebo tam vypadla nula, teda 20), o to viac je dôležité nechať na každého, aby si mäso dosolil sám podľa vlastnej chute.
dolcevita.blog.cz/0703/hovezi-steak-beefsteak-beef-steak-biftek
Nejlepší je si to vyzkoušet. Když to zkusíš posolit až potom, tak nic tak hrozného nehrozí, ne?
Ale já si na ně čas vyšetřím, uvidíš...