Pampelišky s čočkou
Netradiční servírování čočky s pampeliškovými listy můžeme ochutnat pouze začátkem jara, dokud jsou ještě lístečky mladé a nejsou hořké. Pampeliškové listy pomáhají zbavit se otoků, čistí játra a zažívací trakt, zahánějí pálení žáhy.
Postup přípravy
Krok 1: Čočku proplácheme a uvaříme do poloměkka. Z oleje a mouky usmažíme zásmažku a čočku zahustíme. Ochutíme a solí a octem.
Krok 2: Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozpůlíme. Klobásku opečeme na pánvi.
Krok 3: Mladé pampeliškové listy důkladně omyjeme teplou vodou a osušíme. Rozložíme je na talíř a lehce pokapeme balsamico octem.
Krok 4: Na pampeliškový salát naservírujeme uvařenou čočku, na ni položíme půlky vejce a osmaženou klobásku.
Krok 5: Podáváme s opečeným chlebem nebo s kupovanými houstičkami (suchary).
Zveřejněno 14. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pampelišky s čočkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XrnW
Moje poznámka
Pampelišky s čočkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XrnW
Nejnovější recepty
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno před 6 hodinami
Cuketový perník
Přidáno před 9 hodinami
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno před 21 hodinami
Mladé zelí s klobásou à la bigos
Přidáno před 21 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky s jogurtovým přelivem
Přidáno před 22 hodinami
Grilovaná cuketa s masovým válečkem a párkem
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč s tvarohem a drobenkou
Natina před 3 minutami
Borůvkový koláč s tvarohem
Janicevlcice před 55 minutami
Hraběnčiny výborné řezy
Aruna před 1 hodinou
Vynikající pizza
bigbys před 1 hodinou
Špagety à la carbonara
Bensat před 2 hodinami
Filé z tresky zapečené v omeletě s pažitkou
Zazie před 5 hodinami
Kmínová polévka s cizrnou
Kakoska před 5 hodinami
Nepečený tvarohový dort s ovocem
janzam před 6 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
Fitulka před 8 hodinami
Tématické fráze:
pampeliška recepty,
recepty z pampelišky,
jak konzumovat pampelišky,
jak jíst pampelišky,
recepty z pampelišek,
pampelišky recept,
recept z listu pampelišek,
pampeliška list recept,
listy pampelišky recepty,
pampeliškové listy,
jak konzumovat pampeliškové listy,
jíst pampelišky,
pampeliškpvé listy recepty,
pampeliskove recepty,
pampeliška list recepty,
pampeliška,
dušené pampelišky,
pampeliska recept,
dají se jíst listy z pampelišky?,
recept pampeliška listy
Suroviny:
listy pampeliškové,
ocet balsamiko,
čočka,
vejce,
klobása
Komentáře (8)
Iba raz som skúsila pampeliškové listy a boli horké. Neviem, kedy ktoré sú konzumovateľné. Robila som šalát a nedal sa jesť.
Fotka je úžasná, recept krásny! +
Iba by som sa chcela spýtať na tie listy, ako s nimi, aby sa dali konzumovať. Ďakujem!
Magdalenko, nemáš to taký v šuplíku? (ona už bude vědět