Nadýchané věnečky (50 ks)
Klasika českých cukráren, která nás vrací do dětských let, to jsou věnečky z odpalovaného těsta. Jejich příprava není náročná, pokud dodržíte základní postup. Tyto věnečky jsou jemné jako dech a naplněné pudinkovým krémem.
Suroviny pro 50 kusů
50 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 21 859 kJ / 5 225 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 142,04 g |
Tuky | 304,86 g |
Vláknina | 10,20 g |
Cholesterol | 2,45 g |
Sodík | 1,85 g |
Sůl | 4,30 g |
Sacharidy | 442,43 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je to odpalované těsto - vůbec se ho nebojte, je to tak jednoduché.....uvidíte.....popis vypadá sice dlouhý, ale já ráda píšu:-)
Z této dávky mám asi 50 ks věnečků.
Věnečky jsou úžasné...nadýchané...!
Doma se po nich jen zapráší....
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 3. 2019 15:11
Šárka: Souhlasím naprosto se vším co jste napsala.!!!!!!!!!!!!!!!!! Někdy se nestačím divit,co se tu produkuje....
1. 12. 2017 20:24
Iveta:
Je to hned na začátku receptu.
Je to hned na začátku receptu.
20. 11. 2017 21:06
Ať čtu, jak čtu, tak jsem se nedočetla, kdy se do těsta přidává 200g Hery. Vysvětlí mi někdo zpackaný recept?
17. 6. 2017 11:17
Prášek do pečiva do odpalovaného těsta jsem nikdy nikde neviděla dávat. Jako kypřidlo na odpalované těsto se používá voda. Tzn. než dáte věnečky do trouby, postříkáte je trošičku vodou. A plechy nikdy nevysypávat moukou, vždyť je to škoda . Plech stačí malinko potřít olejem, krásně jdou dolů.
27. 5. 2017 12:18
Ivana: Ha ha ha,prý Ivana,puknu smíchy.Originálnější jméno tě už nenapadlo,co?No jo,no,není se čemu divit,vy to máte v rodině .Prosím tě když už něco komentuješ,zkus používat taky mozek,jestli víš co to je a jak se s tím zachází.Třeba se ti povede utajit svoji identitu. .Bože bože,komu není shůry dáno,v apatyce nekoupí,že?To už nedoženeš.
5. 1. 2017 13:31
Dělejte si podle sebe věnečky.P. chytrá Šárka je jak sršeň
3. 12. 2016 22:12
Není nic lepšího mnamka
4. 10. 2016 15:24
Díky za super nápad dát do těsta prášek do pečiva. Krásně se nafouknou.
7. 9. 2016 12:37
Šárka: Mohla byste prosím napsat repceptík ?....
Děkuji Alena
Děkuji Alena
9. 8. 2016 11:37
Takové recepty by měli být skoro trestné .Takové plýtvání surovinama!Promiňte, ale z takového množství surovin je 50 věnečků opravdu výsměch.Já mám těch 50 věnečků z polovičního množství surovin-vejce dávám čtyři a ostatních surovin nemám ani polovinu z množství,které je uvedeno zde,a věnečky jsou úplně luxusní-měkké,jemné,nadýchané,jen se v puse rozpuštějí.Mléko je také zbytečné,místo mléka se používá voda za jednou už i proto,že je to levnější,a za druhé mléko obsahuje cukry,a těsto se při odpalování může mnohem více chytat hrnce.Prášek do pečiva?Lidé,kteří jsou schopni dát do těsta na věnečky prášek do pečiva,by se raději měli věnovat přínosnějším činnostem,než je pečení.A proč proboha takové manévry,jako že při sypání mouky hrnec odtáhneme z ohně?To má jaký účel?Stejně tak se plech na věnečky žádnou moukou nevysypává!!!Stejně tak je naprosto zbytečné stříkat jeden věneček nadvakrát-k čemu?Tenhle recept je úplně nepochopitelný,to musel vymyslet nějaký chlap
8. 8. 2016 22:50
Dát do odpalovaného těsta prášek do pečiva může fakt jen cukrářskej břídil
29. 7. 2016 19:04
Jana: můžu poprosit recept na vaše věnečky?
27. 7. 2016 22:25
...ještě jsem nekoukla na krém ,takže pulku z těch 50 máte bez krému???
27. 7. 2016 22:22
Za tu cenu nepořídíte ani suroviny a z 8vajíček já mám 100ks věnečků a BEZ (nestravitelného) prášku do pečiva.Vůbec nedělám takový psí kusy co se tu popisují,ale zrejmě nebudu dost dobrá ,ale nikdy se mi jeden nezkazil nebo ,že bych nejaký vyhodila,tak to už vůbec ne
9. 7. 2016 20:38
Markíza:
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 1 hodinou
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 3 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 16 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 17 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 19 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dort Pavlova
28Monika uvařila před 5 minutami
Slané sýrové sušenky
okolobas uvařila před 1 hodinou
Kachní játra na zázvoru
kokronilla uvařila před 2 hodinami
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 13 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 13 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 13 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 13 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 14 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Žloutkové věnečky z odpalovaného těsta stříkáme na připravené plechy ve dvou vrstvách. Video napoví, jak na to
Deset odpovědí na nejčastější otázky k odpalovanému těstu. Jak dlouho se odpaluje a jak jej zachránit?
Desatero rad na téma odpalované těsto: Poradíme vám, jak s ním pracovat
Další recepty
Tématické fráze: venecky na plech žloutkové věnečky s polevou věnečky cena mini věnečky odpalované věnečky od markéty snadné věnečky s polevou věneček cena cena věnečků zakusky věnečky věneček na plech špička na věnečky nadýchané pudinkové pusinky věnečky s polevou mini věnečky cena věnečky v prášku recepty do 50 kč maminčiny věnečky recept na venecky jednoduché věnečky z odpalovaného těsta mini věnečky recept
Suroviny: mléko, tuk hera, mouka hladká, sůl, vejce, prášek do pečiva, tuk, mouka hrubá, mléko, pudink vanilkový, máslo, cukr moučkový, rum, cukr moučkový
Nadýchané věnečky (50 ks)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/krjx
68 názorů