Nadýchané škvarkové placky
Škvarkové placky výborně chutnají jako drobné slané mlsání k pivu či vínu. Na povrchu jsou křupavé se zlatavou kůrčičkou a uvnitř se skrývá nadýchaná střídka s kousky škvarků. Před pečením je nezapomeňte potřít bílkem a posypat kmínem a solí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 708 kJ / 3 037 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 76,51 g |
| Tuky | 194,24 g |
| Vláknina | 13,18 g |
| Cholesterol | 585 mg |
| Sodík | 840 mg |
| Sůl | 1,90 g |
| Sacharidy | 239,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Polovinu škvarků lehce pokrájíme a druhou polovinu posekáme na hodně jemno nebo umleme.
Krok 2: Do vyšší skleničky rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a dolijeme 30 ml vody. Pořádně rozmícháme a necháme v teple vzejít kvásek.
Krok 3: Vzešlý kvásek nalijeme společně s mlékem do nádoby pekárny (nebo robota), přidáme žloutky, roztopené sádlo, posekané i pokrájené škvarky, mouku, sůl a koření a pustíme na pekárně program těsto na těstoviny.
Krok 4: Program se může lišit podle druhu pekárny, vybereme vždy program na míchání těsta bez zahřívání. V robotu jednoduše necháme vypracovat těsto na nižší stupeň. Těsto můžeme také vypracovat ručně.
Krok 5: Vypracované těsto vyjmeme a vložíme do mísy, přikryjeme utěrkou a dáme do tepla nejméně na hodinu vykynout.
Krok 6: Po vykynutí vyklopíme na vál, rozválíme na výšku 1-1,5 cm.
Krok 7: Pomocí skleničky vykrájíme kolečka, která přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Kolečka necháme znovu vykynout alespoň 30 minut.
Krok 8: Mezitím rozehřejeme troubu na 200 °C. Vykynutá kolečka potřeme rozmíchaným bílkem a posypeme hrubou solí a celým kmínem.
Krok 9: Dáme péct do vyhřáté trouby na zhruba 20 minut, do pěkné zlatavé barvy.
Zveřejněno 1. 9. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nadýchané škvarkové placky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJYGl
Moje poznámka
Nadýchané škvarkové placky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJYGl
Nejnovější recepty
Tvarohová štóla s citronovou polevou podle Josefa Maršálka
Přidáno před 1 hodinou
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 13 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 14 hodinami
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 14 hodinami
Vánočka s Nutellou
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Išlské dortíčky
dra.carol před 44 minutami
Bramborový salát na chlebíčky
JanaEly před 48 minutami
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 7 hodinami
Košíčky Izidor
zvon23 před 10 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 11 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 11 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
LuciFerie před 12 hodinami
Marokánky III - cukroví
KikuLina před 12 hodinami
Perníčky Marie
salajkol před 15 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
škvarky,
mléko,
voda,
žloutek,
sádlo,
droždí čerstvé,
cukr moučkový,
sůl,
kmín drcený,
bílek,
kmín celý,
sůl hrubá
Komentáře (3)