

Kachní játra na zázvoru
Suroviny 3 porce
- 1 tácek kachních jater
- svazeček jarních cibulek
- 1/2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 100 g zauzené anglické slaniny
- 2 lžíce Sójové omáčky
- 1 lžíce zázvoru
- olivový olej
- Solamyl
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Na pánvi s troškou olivového oleje osmažíme nakrájenou cibuli a jarní cibulky jen bílé části, pak přidáme nakrájenou slaninu, orestujeme a dáme na ní opéct kusy jater, které jsme omyli a osušili.
Opečeme dost a po obou stranách, aby byla šťáva pěkně hnědá, popepříme, pocákáme Sójovou omáčkou, posypeme zázvorem a zalijeme trochu vodou, necháme chvíli dusit, potom teprve osolíme dle chuti.
Nakonec zalijeme rozpuštěným Solamylem ve vodě a té dáme tolik, abychom měli dost šťávy, promícháme, provaříme a přisypeme polovinu zelené části jarních cibulek, nakrájených na kolečka. Druhou polovinu dáme na přílohu.
Poznámka od kuchařky
Jídlo bylo levné a luxusní(vůbec se nestydím to napsat). Takto budu játra mockrát opakovat! Jako přílohu jsme měli brambory.
Omlouvám se za nedobré fotky, mám jiný foťák a teprve se s ním učím-mám to špatně seštelované!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kachní játra na zázvoru
-
Aninko, krásná fotečka a jsem moc ráda, že jste si pochutnali na dalším mém receptu, který vás nezklamal-supr
-
Bibinko díky za príma recept
dnes byl bezva oběd
jen jsem přidala na nudličky nakrájený paprikový poličan-potřebovala jsem se ho zbavit
a tady mě to celkem lákalo.Podávala jsem s knedlíkem,šťáva byla výborná
Fotku přidávám a +11 bodík posílám
-
Právě jsem doumývala nádobí po tomto vynikajícím obědě. Všichni jsme si moc pochutnali
, měli jsme k tomu nové brambůrky, trošku tatarky... mňamka
-
Já vnitřnosti fakt můžu a nevím proč, jen jsem viděla název a hned jsem věděla, že je to tvůj recept. Ty jsi záruka kvality, Bibi
-
Papričko, zázvor jsem dala sušený, ale čerstvý by mohl taky být
Všem děkuji za kladné hodnocení a fakt vyzkoušejte, je to delikatesní jídloMůj taťulda játra nijak moc nemusí, ale řekl mi, že tyhle můžu dělat častěji a pane jak to do něj lítalo
-
Bibi
vnitřnosti nevařím ale to nic nemění na tom,že si zasloužíš bodika+6
-
Téda Bibi, kachní jatýrka jsem ještě nejedla, ale musí chutnat báječně
.
Ode mě za bodíka -
Bibi - vypadá to moc dobře.
A zázvor dáváš sušený nebo čerstvý
-
Bibi, ty mi dáváš, samozřejmě jsem myslela na prvním místě libeček, ale ty jsi pokušitelka, s tou hlívou .
...
a představivost už maká za mě
-
Špagetko, a víš, že se pokusím to uhodnout co tam přidáš
tak buď libeček, nebo hlívu
Schválně, nic jiného mě nenapadá
Tu slaninu kupujeme u soukromníka, který si jí dělá sám a zaudí jí, je výborná a šťavnatá a Váhalova je taky supr slanina
-
Játýrka mňam
+3
-
Bibi,to je dobře, že není fotka ostrá.On stačí jen náznak a popis...
Dělám si legraci, náhodou to vypadá tak, že se ještě jednoou holt projdu do krámu, no... Zázvor taky můžu vlastně všude a jatýrka...
ale hádej, co zkusím přidat ještě, uhodneš? Docela se mi zdá, že tam pasuje
? Jinak
a už letí
Jo ale víš že zkusím spíš Vahalovu slaninu? Mně připadá šťanatější. -
Teda Bibi,jak čtu na zázvoru,tak hned vím,že je to od tebe
zase další inspirace a myslím,že dobrá
co,myslím,určitě je dobrá
už mám vyzkoušené,že se zázvorem je dobré vše,dá tomu jídlu takovou zvláštní,pikantní chuť
máš ode mne prvního bodíka