Uzená krkovice se staročeským zelím

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Vepřové maso 16 názorů

Suroviny

plátky vepřové uzené krkovice (počet podle strávníků)
několik stroužků česneku
1 střední cibule
grilovací koření nebo může být i uzená paprika
lžíce sádla
Zelí:
půl hlávky zelí
100 g slaniny
1 cibule
sůl
kmín
trošku octu
trošku cukru podle chuti každého
asi lžíce hladké mouky na zahuštění
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na pekáček nakrájíme cibuli, přidáme kousek sádla a poklademe uzenou krkovicí.

  2. Každý kousek posypeme nadrobno nasekaným česnekem, kmínem a uzenou paprikou.

  3. Podlijeme menším množstvím vody a dáme péct asi na 40 minut. Maso během pečení otáčíme.

  4. Zelí:
    Nakrájíme slaninu na kostičky, mírně orestujeme a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Obojí promícháme, počkáme, až slanina pustí tuk a přidáme nakrájené hlávkové zelí. Promícháme, osolíme, okmínujeme, podlijeme asi 1 dl vody a na mírném plameni dusíme. Pokud je třeba a zelí ještě není měkké, přidáme trochu vody, ale ne mnoho, jen tak na 1-2 cm.

  5. Když je zelí měkké, zaprášíme jej moukou, pokapeme octem a troškou cukru.

  6. Podle potřeby přisolíme a necháme pořádně provařit-mícháme, aby se nespálilo. Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem, ale lze i s bramborem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 002 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Uzená krkovice se staročeským zelím

Předchozí 1 2

Tématické fráze: uzená vepřová krkovice recepty uzené maso se zelím uzená krkovice uzené se zelím moravské uzené se zelím uzená krkovička se zelím uzena krkovice recept recepty z krkovice uzene s bramborovym knedlikem a zelim uzená krkovička pecena uzena krkovice moravská krkovice uzená krkovice recepty moravské krkovice recept moravská uzená krkovice recept uzené s knedlíkem a zelím uzené se zelím recept moravská krkovice recepty krkovice recepty pečená uzená krkovička

Zapomněl/a jsem heslo