Pečené vepřové ramínko na žampionech

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 120 minut 6 porcí Vepřové maso 12 názorů

Suroviny

1,5 kg vepřového ramínka (plecko)s kostí
50 dkg žampionů
2 cibule šalotky
koření na vepřové maso
červená kapie
máslo
sůl
pepř
olej
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové ramínko s kostí, naložíme do láku vytvořeného z oleje a koření na vepřové maso. Dáme do lednice na 1 den uležet.

  2. Druhý den si nachystáme žampiony, které pokrájíme na silnější plátky a lehce podusíme na másle.

  3. Maso vložíme do „ římského hrnce “ podlijeme vodou společně s žampiony na másle.

  4. Pečeme zvolna cca 2 hodiny.

  5. Po upečení masa, použijeme výpek se žampiony na omáčku, do které přidáme pokrájenou červenou kapii a na drobno nakrájené cibule šalotky.

  6. Lehce provaříme, dochutíme solí, pepřem zahustíme tmavou instantní jíškou a podáváme s jasmínovou rýží.

Poznámka

Maso pečené s kostí, je to nej, nej, nej !

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 82 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečené vepřové ramínko na žampionech

  • dzungila dzungila

    Tak za tohle mě doma určitě pochválí!;-):-p Mám uloženo a tobě právem náleží bod!:yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    Jistě, jde jen o usnadnění a urychlení !;-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Je to opravdu krásné a hned bych si dala,jen se chci zeptat jíšku mohu použít svojí,že?Já nemám ráda tu instatní,přijde mi to pak takové sklovaté.Ale někdo s tím vaří rád.:-))Dávám bodík:yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    nadherne foto

    Odpovědět

  • nenan nenan

    ++++++++:yes::yes::yes::yes::yes:ach,jo-já mám hlad-a na tohle:-p

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Otíku, já nehraju, takový chutě na noc do pytle:-Dtak bych po tom sáhla......a když jsi mi neposlal ani pláteček tlačenky, tak mi dej prosím kousnout toho pečeného masíčka jo:-?my masožravci to nemáme lehké;-) Dávám bodíka:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Děkuji za odpověď :-K. Koukám, že jsem ten bod neposlala, tak to napravuji!

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Otíku, díky za vložený recept a naprosto s tebou souhlasím, že maso pečené s kostí v kuse je super, šťavnaté:-p:-p:-p. Posílám zasloužený čtvrtý bodík;-). :-!:-)):yes::yes::-K

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    Eli-alternativa od Kotányi je zcela na místě, já jsem zase trošku něco vybral v Hungary - viz foto a byl to dobrej kup. Podle vzhledu to ale je velmi podobné tomu Kotanyi. Tak mi odpusťte já jsem prostě Hungarolog.;-);-);-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Otto, souhlasím - pečení masa s kostí je naprosto nenapodobitelné...:-p Dělávám krkovičku na černém pivu a zásadně ji kupuji nevykostěnou, respektive nechám si maso vykostit a kost přibalit ;-):-p, abych je pekla společně. Tohle papání, co jsi stvořil je opravdu veliká krása :-), ale mám otázku - co je to za koření? (koření na vepřové maso...) Mám v kredenci "Vepřová pečeně" od Kotányi...je to ono? Já jen, že směs koření dokáže chuť jídla podtrhnout, vylepšit a nebo i zkazit, tak než uložím...;-):-K

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Voní to až k nám domů.:-p:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Otíku, to je nádhera!! A zase na večer:-(;-):yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřové na žampionech vepřová pečeně pečené vepřové maso na žampionech vepřové maso na žampionech pečené vepřové plecko pečené kosti vepřové maso ramínko vepřová pečeně s žampiony vepřová pečeně se žampiony plecko na žampionech vepřová pečeně recept vepřové plecko na žampionech pečené žampiony ramínko maso pečené vepřové plátky na žampionech pecene maso na zampionech veprova pecene zampiony pečené vepřové kosti recepty z vepřového ramínka pečené vepřové se žampióny

Zapomněl/a jsem heslo