Pečené vepřové ramínko na žampionech

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 120 minut 6 porcí Vepřové maso 12 názorů

Suroviny

1,5 kg vepřového ramínka (plecko)s kostí
50 dkg žampionů
2 cibule šalotky
koření na vepřové maso
červená kapie
máslo
sůl
pepř
olej
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové ramínko s kostí, naložíme do láku vytvořeného z oleje a koření na vepřové maso. Dáme do lednice na 1 den uležet.

  2. Druhý den si nachystáme žampiony, které pokrájíme na silnější plátky a lehce podusíme na másle.

  3. Maso vložíme do „ římského hrnce “ podlijeme vodou společně s žampiony na másle.

  4. Pečeme zvolna cca 2 hodiny.

  5. Po upečení masa, použijeme výpek se žampiony na omáčku, do které přidáme pokrájenou červenou kapii a na drobno nakrájené cibule šalotky.

  6. Lehce provaříme, dochutíme solí, pepřem zahustíme tmavou instantní jíškou a podáváme s jasmínovou rýží.

Poznámka

Maso pečené s kostí, je to nej, nej, nej !

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 82 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečené vepřové ramínko na žampionech

  • dzungila dzungila

    Tak za tohle mě doma určitě pochválí!;-):-p Mám uloženo a tobě právem náleží bod!:yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    Jistě, jde jen o usnadnění a urychlení !;-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Je to opravdu krásné a hned bych si dala,jen se chci zeptat jíšku mohu použít svojí,že?Já nemám ráda tu instatní,přijde mi to pak takové sklovaté.Ale někdo s tím vaří rád.:-))Dávám bodík:yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    nadherne foto

    Odpovědět

  • nenan nenan

    ++++++++:yes::yes::yes::yes::yes:ach,jo-já mám hlad-a na tohle:-p

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Otíku, já nehraju, takový chutě na noc do pytle:-Dtak bych po tom sáhla......a když jsi mi neposlal ani pláteček tlačenky, tak mi dej prosím kousnout toho pečeného masíčka jo:-?my masožravci to nemáme lehké;-) Dávám bodíka:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Děkuji za odpověď :-K. Koukám, že jsem ten bod neposlala, tak to napravuji!

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Otíku, díky za vložený recept a naprosto s tebou souhlasím, že maso pečené s kostí v kuse je super, šťavnaté:-p:-p:-p. Posílám zasloužený čtvrtý bodík;-). :-!:-)):yes::yes::-K

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    Eli-alternativa od Kotányi je zcela na místě, já jsem zase trošku něco vybral v Hungary - viz foto a byl to dobrej kup. Podle vzhledu to ale je velmi podobné tomu Kotanyi. Tak mi odpusťte já jsem prostě Hungarolog.;-);-);-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Otto, souhlasím - pečení masa s kostí je naprosto nenapodobitelné...:-p Dělávám krkovičku na černém pivu a zásadně ji kupuji nevykostěnou, respektive nechám si maso vykostit a kost přibalit ;-):-p, abych je pekla společně. Tohle papání, co jsi stvořil je opravdu veliká krása :-), ale mám otázku - co je to za koření? (koření na vepřové maso...) Mám v kredenci "Vepřová pečeně" od Kotányi...je to ono? Já jen, že směs koření dokáže chuť jídla podtrhnout, vylepšit a nebo i zkazit, tak než uložím...;-):-K

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Voní to až k nám domů.:-p:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Otíku, to je nádhera!! A zase na večer:-(;-):yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřové na žampionech pečené vepřové maso na žampionech vepřové maso na žampionech pečené vepřové plecko vepřová pečeně pečené kosti vepřové maso ramínko plecko na žampionech vepřová pečeně s žampiony vepřové plecko na žampionech pečené žampiony ramínko maso vepřová pečeně se žampiony pečené vepřové plátky na žampionech pecene maso na zampionech veprova pecene zampiony pečené vepřové kosti recepty z vepřového ramínka pečené vepřové se žampióny maso ramínko

Zapomněl/a jsem heslo