Nadýchané perníčky
Krásně nadýchané perníčky vonící po medu neodmyslitelně patří na sváteční tabuli. Ozdobit je můžete dle vaší fantazie a zapojit můžete celou rodinu. Radost z vlastnoručně vyrobených perníčků tak bude dvojnásobná.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 471 kJ / 4 415 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,43 g |
Tuky | 115,88 g |
Vláknina | 16,80 g |
Cholesterol | 1,03 g |
Sodík | 3,06 g |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 743,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny navážíme a připravíme na vál a vypracujeme z nich hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici odležet do druhého dne.
Krok 2: Druhý den vytáhneme těsto z lednice a chvíli počkáme, dokud nebude mít pokojovou teplotu (aby se s těstem lépe pracovalo).
Krok 3: Těsto rozválíme na plát o tloušťce asi 5 mm a vykrájíme tvary perníčků.
Krok 4: Perníčky klademe na plech vyložený pečicím papírem a pečeme na asi 160 -170 °C nejprve 3 minuty na spodní ohřev. Po třech minutách zapneme ke spodnímu ohřevu i horní ohřev a dopečeme asi 4 minuty.
Krok 5: Plech vytáhneme z trouby a necháme perníčky ještě chvilku dojít. Perníčky by měly být hezky nadýchané.
Krok 6: Po vychladnutí perníčky nazdobíme.
Zveřejněno 16. 12. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nadýchané perníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mJ0n
Moje poznámka
Nadýchané perníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mJ0n
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 14 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 14 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 14 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 15 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 15 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kedlubnové zelí
Merylas před 16 minutami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 58 minutami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 16 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 17 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 18 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 20 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 20 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 21 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 21 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 21 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
med,
máslo,
vejce,
soda jedlá,
koření do perníku
Komentáře (1)