Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krupicová kaše

Připravte si s námi pohádku mládí, jak se krupicové kaši někdy říká. Recept nabízí postup přípravy tak, aby ji zvládl i začátečník nebo nepříliš zkušený kuchař. Bez vážení, k odměření surovin postačí hrnek a lžíce.

Hodnocení receptu je 5,0 (70×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 14 min Doba tepelné úpravy: 6 min

20 min (14 min příprava + 6 min tepelná úprava)

19. 3. 2008 21:33

Suroviny pro 1 porce

1 porce

Nutriční hodnoty

Energie800 kJ / 191 kcal
Bílkoviny8,57 g
Tuky11,95 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 41 mg
Sodík 500 mg
Sůl1,25 g
Sacharidy12,33 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Lucille

26. 9. 2011 15:38

mmm.. výborná je.. :yes: právě se učím vařit a začínam s něčím lehčím... a tohle se mi opravdu povedlo ;-) musím se pochválit...:-D

nobody

13. 8. 2011 16:28

Pozor, finta. Pokud nemate hrnec na mleko, je dobre varit z plnotucneho mleka, nepripaluje se tolik. Dobry hrnec je ale zaklad. A taky neni dobre davat cukr hned, staci ho rozmichat az ke konci, kdy se uz nevari. A sul podle me pridavaji jen notoricti solici, v tomto jidle neni vubec treba (myslete trosku na ty ledviny).

Irča

9. 8. 2011 15:06

:-! 2 minuty vařit krupičku může jen nezkušená kuchařka... Krupicová kaše se vaří buď z namočené krupičky, nebo se sype tenkým pramínkem do vroucího mléka a šlehá se nejlépe metlou, aby se nevytvořily hrudky a stále se míchá, aby se nepřipalovala. Povaří se nejméně 5 minut, aby nenadýmala!
Je-li kaše hustá, logicky se přilije mléko. Není třeba pochybovat, že se přidává špetka soli. (Špetka je termín pro štipec, ždibec, trochu, drobet, maličko, jako že je něčeho malé množství a otázkou zůstává kolik. Vezmu tolik soli, co se vejde mezi 2 prsty :yes: .)
:-)) Přeji dobrou chuť u talíře správně pripravené \"Pohádky mládí\".

Nikchan

27. 7. 2011 15:59

Bez soli by to podle mě nebylo ono :-) I když já jí tam dala trochu víc než špetku :-)
Za tenhle recept moc děkuji, sestra říkala, že lepší kaši nikdy nejedla :-)

katka

9. 6. 2011 12:20

my do krupice dáváme mlíko,cukr,krupici,;-) ale nic jiného nedokážu si to představit s máslem atd...:-((

Merylas Merylas (moderátorka)

5. 6. 2010 06:35

Lenka receptík asi upřesnila;-) Já taky špetičku soli do krupicové kaše dávám.

tejaja tejaja

5. 6. 2010 05:43

Nadka, tá špetka tam predtým nebola :-8

Nadja Nadja

5. 6. 2010 01:14

Tomas (neregistrovaný/á)- v surovinách je uvedena ta špetka soli, asi jsi to přehlédl.
;-) U nás se vždy kaše vařila z namočené hrubé krupice (3 zarovnané lžíce na 1/4 litru mléka + 1 PL cukru) s tou špetičkou soli. Sůl zdůrazňuje sladkou chuť.
Špetku soli dávám do všech jídel, i do těsta na dort a dokonce při zavařování ovoce bez cukru (DIA) přidávám do každé sklenice pár zrnek soli a už nepřidávám sladidlo.

zizala zizala (moderátorka)

4. 6. 2010 07:20

Tomas: i kaše se nechá jíst na slano. Stačí přidat smaženou cibulku, nějakou zeleninku a je to ;-)

tejaja tejaja

4. 6. 2010 07:11

Krupicu používam detskú, hrubú krupicu používam na iný účel. Soľ do krupice nedávam vôbec, aj keď do niektorých sladkých jedál štipku pridávam. A dávam ju do studeného mlieka, nechám ju trocha nabobtnať, až potom varím. Nabobtnaná je oveľa chutnejšia. Teda varím tak ako Mirča. :-D;-)

Tomas

4. 6. 2010 03:41

Tak sem si jí snad poprvé v životě uvařil sám a přehnal sem to trochu stou solí...autorka by mohla napsat že se jedná opravdu jen o špetku pač lidi co nevařej a najdou si recept tak viděj sůl sypou sůl..kdybych se na nějakou sůl vykašlal mam lahůdku takhle mam hnusnou kaši..takže žádnou sůl stejne ta špetka nic nezvýrazní !!!nazdar

Morrigen

9. 4. 2010 09:17

for kiler626 - koukam ze ty si asi nikdy nic nevaril, co? protoze by ti takove zakladni znalosti, jako ze se i do sladkych jidel dava spetka soli, vedel... P. S. zkus vypilovat angličtinu, protoze slovo kiler nic neznamena :D

kiler666

22. 3. 2010 19:23

kiler626@seznam.cznevim naco sůl!!!! stoho by se jeden :-((:-((:-((

michsamant michsamant

5. 2. 2010 15:17

:-p:yes: dovolila som si fotecku,mnam mnam

tejaja tejaja

19. 11. 2009 21:39

miki tá soľ sa dáva preto, lebo soľ zvýrazňuje všetky chute, teda aj sladké. Jedná sa o štipku soli, nie lyžičku, takže je to zanedbateľné a nie slané a chuťovo je to poznať, chutí to lepšie. Štipku soli je dobré pridať aj do koláča, do múky.

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: krupicová kaše krupicová kaše recept recept na krupicovou kaši recept krupicová kaše krupicna kase jak se dělá krupicova kaše krupicová kaše 1 porce jak uvarit krupicovou kasi dětska krupicova kaše recept dětská krupicová kaše jak udelat krupicovou kasi jak se vari krupicova kase krupice krupice recept recepty krupicova kase krupicna kase recept detska krupice příprava krupicové kaše krupicová kaša krupicková kaše

Suroviny: mléko, krupice dětská, máslo, sůl, máslo, kakao, ořechy, skořice, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Krupicová kaše

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n0R