Rychlovka z grilu

Jaaja Kuchařka: Jaaja

Grilování 6 názorů

Suroviny

Sýr cihla vcelku množství podle toho kolik sníme
zelenina čerstvá nebo mražená (různé druhy podle chuti já měla svoji oblíbenou mraženou z Lidlu - asijskou)
marináda na jakou jsme zvyklí na grilování
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Sýr nakrájíme na kostky, dáme do misky, přidáme zeleninu a promícháme. Čtverec alobalu vytřeme olejem (pokud není v marinádě), jinak marinádou, nasypeme směs sýra a zeleniny, lehce pomarinádujeme, pořádně uzavřeme alobal a dáme na gril. Já balíčky na gril pro jistotu vždycky balím ještě jednou.

  2. Sýr se lehce připeče, roztaví a zeleninka je akorát udělaná. Všechno se tak nějak krásně spojí. Jde krásně z alobalu sundat. Nesmíme dávat na gril moc nízko, aby se sýr nespálil.

  3. My máme tuto zeleninu rádi, je totiž ochucená a je výborná k těstovinám i k masu.

Poznámka

Byl to v podstatě pokus, my jsme grilovali a ozvala se návštěva, tak bylo potřeba ještě rychle něco nachystat.

Jinak sýry na grilu děláme často, dáváme k nim cibuli, žampiony, slaninu..

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rychlovka z grilu

  • jahoda jahoda

    Jano, díky za dobré rady:-)

    Odpovědět

  • ALENAKOS ALENAKOS

    wáááu ježiš to musí být dobrůtka,jen co přestane pršet vyzkoušíme .. letí bodík :yes:

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes::-K..hned bych zobla

    Odpovědět

  • Jaaja Jaaja(autorka receptu)

    Vodu nedávám, ale toto grilování netrvá dlouho, jen se ten sýr musí rozpustit, tato zeleninka, kterou používám, je hotová za chvilku a zůstane nádherně křupavá. Pod brambory dávám vždycky na vymazaný alobal uzený špek na tenké plátečky, příp. slaninku nebo uzený bůček.

    Odpovědět

  • Jaaja Jaaja(autorka receptu)

    Jo jo, ta barva je zespod, je to překlopené z alobalu. Musí být dobře vymazaný alobal, i do šířky, aby jak se to zabalí, byl také mastný nahoře. Balím 2x a dávám na nerezový grilovací tác. Sýry děláme vždycky až nakonec, až je všechno hotové a uhlí není až tak žhavé. Nevím jak dlouho, vždycky mačkám zhora prstem, jestli je sýr už měkký. Ale určitě nesmí být to uhlí strašně žhavé a dávám do vyšší polohy, ke konci trošku snížím. Chce to zkusit, taky jsem ho jednou lehce přičmoudla.

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Jani, ta krásná barva sýru je zespod, nebo jak to tak dokážeš? A není třeba trošku vody, nebo stačí ta ze zeleniny?? Díky, jinak recept bezva, chtěla bych vyzkoušet, ale dělala jsem kdysi i s bramborem a měla jsem zespod připečeno, tak se do toho moc nepouštím. Nemám odhad, jak dlouho to grilovat, aby to bylo tak akorát:-);-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: brambory na grilu syr na grilu brambory na kontaktnim grilu syr na gril kontaktní gril lidl recepty na kontaktní gril kontaktní gril recepty brambory na grilu recept recepty na grilování na kontaktním grilu syry na grilu sýry na gril sýr na kontaktním grilu jak grilovat na kontaktním grilu gril lídl recept na brambory na kontaktním grilu lidl kontaktní gril uzený sýr na grilu recepty pro kontaktní gril rychlovka ze sýru recepty na brambory z kontaktniho grilu

Zapomněl/a jsem heslo