

Mrkvový hřbet s polevou
Doba přípravy: 15min příprava, 45 min pečení cca 16 Moučníky , Řezy 8 názorů
Suroviny
- 120 g másla
- 1,25 šálku celozrnné žitné mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1/2 šálku cukru
- 2 velká vejce
- 1 vanilkový cukr (BIO)
- přibližné 6 menších nastrouhaných mrkví
- Poleva:
- 150 g moučkového cukru
- šťávu z 1 citronu
Postup přípravy receptu
Smíchejte mouku, prášek do pečiva, sodu, sůl a skořici.
V jiné míse si za pomocí ručního mixéru máslo a cukr, poté přidejte vejce a vanilku. Dále zamíchejte mrkev a nakonec postupně vmíchejte mouku.
Troubu si předehřejte na 250°C, vymažte srnčí hřbet a naplntě jej těstem.
Vložte do trouby a pečte asi 45 minut.
Po vytáhnutí nechte chvíli stát a poté vyklepněte, nechte zchladnout a připravte si polevu.
Smíchejte moučkový cukr s citronem a naneste na hřbet.
Poznámka
Inspirace u Marthy Stewart www.marthastewart.com
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Mrkvový hřbet s polevou
-
Jsem ráda, že chutnalo a děkuji za fotečku, vypadá pěkně.
S tím pečením to bude asi záležet na troubě -
Dobrota, díky za recept, určitě budu dělat častěji! :)
Jen ta doba pečení mi přijde hodně dlouhá, já to moc nehlídala s tím že ještě času dost a bum, po půl hodině se mi to trochu spálilo (jak je vidět na fotce :). Ale možná mám delší/užší formu nebo tak něco, příště to tam holt tak dlouho nenechám :) -
Mrkvový moučník jsem měla pouze jednou v životě a byla to pecka, takže bodík je samozřejmost :)
-
-
To mi nějak uniklo, sakra, musím tady být častěji
...
-
Mrkové moučníky mám moc ráda
, máš bodík
-
To může být fakt dobré
+4
-
To vypadá dobře