Piškotová roláda s kokosem
Lehkou piškotovou roládu promazanou marmeládou a máslovým krémem znaly už naše babičky. Jednoduchou přípravu zvládne každý a když hotovou roládu obalíte v nastrouhaném kokosu, bude nejen voňavá, ale také krásná na pohled.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 214 kJ / 2 680 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,30 g |
Tuky | 209,85 g |
Vláknina | 1,65 g |
Cholesterol | 1,84 g |
Sodík | 702 mg |
Sůl | 1,55 g |
Sacharidy | 129,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Piškot:
Do nádoby, ve které budeme šlehat, dáme vejce, cukr a šleháme asi 15 minut do zhoustnutí. Lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, dobře spojíme a vytvořené těsto stejnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Krok 2: Dáme do předehřáté trouby a na 180 °C a pečeme do zrůžovění, asi 10 minut. Zkusíme špejlí, zda je piškot upečený. Po vytažení z trouby necháme piškot vychladit. Krok 3: Krém:
300 ml mléka uvedeme do varu, přidáme vanilkový cukr a ve zbytku mléka rozmíchaný škrob. Za stálého míchání uvaříme hustou kaši, necháme vychladit a občas promícháme. Krok 4: Máslo rozšleháme a po částech přidáváme vychladlý škrob. Dobře vyšleháme, podle chuti přidáme cukr a aroma. Máslo i kaše musí mít stejnou pokojovou teplotu, aby se krém nesrazil. Krok 5: Vychladlý piškot potřeme marmeládou a krémem (trochu krému necháme na potření povrchu). Pomocí papíru roládu srolujeme a zároveň papír stahujeme z piškotu dolů. Krok 6: Povrch potřeme zbylým krémem a obsypeme kokosem. Necháme ztuhnout a krájíme libovolně široké řezy.
Do nádoby, ve které budeme šlehat, dáme vejce, cukr a šleháme asi 15 minut do zhoustnutí. Lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, dobře spojíme a vytvořené těsto stejnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Krok 2: Dáme do předehřáté trouby a na 180 °C a pečeme do zrůžovění, asi 10 minut. Zkusíme špejlí, zda je piškot upečený. Po vytažení z trouby necháme piškot vychladit. Krok 3: Krém:
300 ml mléka uvedeme do varu, přidáme vanilkový cukr a ve zbytku mléka rozmíchaný škrob. Za stálého míchání uvaříme hustou kaši, necháme vychladit a občas promícháme. Krok 4: Máslo rozšleháme a po částech přidáváme vychladlý škrob. Dobře vyšleháme, podle chuti přidáme cukr a aroma. Máslo i kaše musí mít stejnou pokojovou teplotu, aby se krém nesrazil. Krok 5: Vychladlý piškot potřeme marmeládou a krémem (trochu krému necháme na potření povrchu). Pomocí papíru roládu srolujeme a zároveň papír stahujeme z piškotu dolů. Krok 6: Povrch potřeme zbylým krémem a obsypeme kokosem. Necháme ztuhnout a krájíme libovolně široké řezy.
Zveřejněno 22. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Piškotová roláda s kokosem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2WPj
Moje poznámka
Piškotová roláda s kokosem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2WPj
Nejnovější recepty
Čokoládové muffiny
Přidáno před 1 hodinou
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Přidáno před 7 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Přidáno před 9 hodinami
Toast s vajíčkem a anglickou slaninou
Přidáno před 16 hodinami
Brokolicový chlebíček s cottagem
Přidáno před 19 hodinami
Linecké sušenky s čarodějnickým tématem
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
Marceval před 10 minutami
Jogurtová bábovka II
káťa před 33 minutami
Čokoládový dort s červenou řepou
stefi.f47 před 34 minutami
Buchta Fešák
káťa před 36 minutami
Kuřecí prsíčka s hruškou, kešu a červenou řepou
stefi.f47 před 38 minutami
Vepřové nudličky se žampiony v pikantní omáčce
Sassa před 39 minutami
Míša řezy
kaja.tremlova před 1 hodinou
Housky na hamburger
panilek před 1 hodinou
Rebarborový koláč
mika277 před 1 hodinou
Hovězí tokáň na víně - oblíbené jídlo Václava Havla
Erika2202 před 1 hodinou
Tématické fráze:
piškotová roláda,
kokosova rolada,
kokosová roláda s marmeládou,
piškotová kokosová roláda,
piškotová roláda kokosová,
piškotová roláda recept,
kokosova rolada recept,
jednoduchá kokosová roláda,
kokosová roláda z piškotů,
kokosová piškotová roláda,
piskotove rolady,
dobrá piškotová roláda,
hrníčková piškotová roláda,
roláda,
jednoducha piškotová roláda,
kokosová roláda piškotová,
roláda kokosová,
piškotová roláda hrníčková,
piškotová buchta s kokosem,
roláda recept
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
máslo,
mléko,
škrob kukuřičný,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
marmeláda,
kokos
Komentáře (29)
Lenullko chuťově se liší určitě krém,doma ho dělám z másla a pudingu a v cukrárně bude krém asi z nějakého margarínu nebo tuku.