Panna Cotta
Z několika surovin jednoduše připravíme italský dezert s úžasnou smetanovou chutí a vůní po vanilce. Smetanu stačí zahřívat spolu s želatinou, cukrem a vanilkou a poté nechat ztuhnout. Panna cottu podáváme ozdobenou ovocem nebo čokoládou.
Suroviny pro 6 kusů
6kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 231 kJ / 1 489 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,00 g |
Tuky | 110,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 360 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 96,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme vanilkový cukr a cukr krupice a smícháme. Do směsi můžeme přidat také čerstvě vyškrábaná zrnka z vanilkového lusku a vanilkové lusky.
Krok 2: Vaříme na velmi mírném ohni za stálého míchání. Směs nesmí vřít, udržujeme teplotu okolo 80 °C.
Krok 3: Do 4-5 lžic studené vody namočíme plátky želatiny asi na 3 minuty, aby nabobtnala, a potom ji vyždímáme.
Krok 4: Želatinu přidáme do teplé mléčné směsi a mícháme, dokud se nerozpustí. Naplníme do sklenic.
Krok 5: Necháme ztuhnout v ledničce alespoň po dobu 6 minut.
Krok 6: Před podáváním ozdobíme ovocem nebo čokoládou.
Zveřejněno 26. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Panna Cotta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R1AY
Moje poznámka
Panna Cotta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R1AY
Nejnovější recepty
Rychlý koláč s tvarohem a jahodami
Přidáno před 15 hodinami
Tvarohová zmrzlina s mangem
Přidáno před 18 hodinami
Konzumní kmínový chléb
Přidáno před 21 hodinami
Jahodový džem s rebarborou
Přidáno 28. 5. 2025 18:00
Zeleninový salát – co lednice nabízí
Přidáno 28. 5. 2025 17:30
Chuťovky s ochuceným sýrem
Přidáno 28. 5. 2025 17:17
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Žampionovo-bramborová polévka
xSarka před 6 hodinami
Čokoládovo-jablečný moučník
xSarka před 6 hodinami
Staročeské plátky podlévané pivem
hifiklub před 9 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Scarlet2 před 11 hodinami
Krémová pórková polévka
Kajkajak před 14 hodinami
Moučník s tvarohem a jahodou
Kakoska před 14 hodinami
Babiččiny škvarkové placky
danielle72 před 14 hodinami
Opravdu křupavé vafle
karel.prchlik2 před 14 hodinami
Jahodový nápoj
iveta.kroul před 14 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Ketynna před 15 hodinami
Tématické fráze:
panna cotta,
panna cotta recept,
panna cota,
recept panna cotta,
recept na panna cotta,
pannacota,
pana cotta recept,
pana cota,
pana cotta,
panacotta,
s italem v kuchyni panacota,
pannacotta,
recept pana cotta,
panna cotta originál recept,
panna cota recept,
recept panna cota,
panacota,
panna cotta recepty,
s italem v kuchyni recepty,
pana cota recept
Suroviny:
smetana sladká,
želatina,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
lusk vanilkový
Komentáře (13)
(nechci tu plevelit dalším, skoro stejným, receptem. Přikládám jenom obrázek)
Někdy zkuste zkusit nechat ve smetaně povařit větévku Rosmarinus officinalis
POZOR
Nepřehnat s množstvím rozmarýnu! Pokud to přeženete, chytne to štych po šalvěji a taková chuť už nemusí být každému pochuti...