

Zapečený kapr s bramborama a rajčaty
Suroviny
- porcovaný kapr
- brambory
- cibule
- rajčata
- sůl
- červená paprika
- pepř
- koření Tandoori masala
- česnek
- olej na vymazání plechu
Postup přípravy receptu
Kapra naporcujeme, posolíme a posypeme kořením tandoori masala.
Na vymazaný plech olejem naskládáme nakrájené brambory, které osolíme, opepříme a posypeme červenou paprikou.
Brambory poklademe nakrájenou cibulí a krájeným česnekem.
Na cibuli položíme připravené porce kapra.
Nakonec vše poklademe nakrájenými rajčaty, která posolíme.
Na plech dáme alobal a dáme péct do rozpálené trouby na 30 minut. Kapr pustí šťávu. Po 30 minutách alobal odděláme a dalších 20-30 minut pečeme, aby vznikla křupavá kůrčička.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zapečený kapr s bramborama a rajčaty
-
Ryby mám moc ráda a tenhle recept se mi moc líbí
-
Kapříka mám moc ráda,ale vadí mi ty kosti
Ale s tím štikozubcem by to bylo určitě taky moc dobré
Díky za nápad
+
-
Myslím, že tento recept lze použít na jakoukoli rybu
-
Hmm, to vypadá báječně, kapra nemám, ale zkusím s nějakou mořskou rybou - štikou
Bodík je tvůj