Krkonošské brambrdle

verca22 Kuchař: verca22

Ostatní 27 názorů

Suroviny

brambory
tvaroh
zakysaná smetana
mouka
voda
sádlo
cibulka
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory ve slupce si dáme uvařit a poté je oloupeme a smícháme s tvarohem.

  2. Uděláme si těsto z vody a mouky, vyválíme je a poté hrníčkem vykrajujeme kolečka, kolečka naplníme doprostřed směsí z brambor a tvarohu, ale musíme se ujistit, jestli směs není horká a dáme vařit do vroucí vody, až nám kapsičky vyplují na povrch, tak je vyndáme a zatím si osmažíme cibulku na sádle, až bude do zlatova osmažená, tak ji nalijeme na taštičky a podáváme se zakysanou smetanou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 594 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krkonošské brambrdle

  • Ketka Ketka(neregistrovaná)

    zizala: Byl to pořad ,,My rádi jíme,, s Bohdalovou, Novotným a Náhlovským

    Odpovědět

  • jarka jarka(neregistrovaná)

    Robim to iste,len namiesto tvarohu davam bryndzu :-

    Odpovědět

  • roland roland(neregistrovaný)

    kolko muky,kolko vody,aby vzniklo dobre cesto

    Odpovědět

  • beda venerabilis beda venerabilis(neregistrovaný)

    Lara: V Polsku se toto jídlo nazývá pierogi ruskie (rusínské pirohy) a patří k zlatému pokladu polské kuchyně. Podává se na Štědrý večer.

    Odpovědět

  • krupska krupska

    Jdu to zkusit,recept je jednoduchý a líbí se mi:-p

    Odpovědět

  • Lara Lara(neregistrovaná)

    Slovanske narody maji hodne společneho.Možna slyšeli o ukrajinskich varenikach,tak to jsou pravě oni,varianty naplně podle chutě(brambory a tvaroh,tvaroh,zeli..)testo nudlove,akorat mekke.Troufam řict že se to vaři v každe rodine.

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Krušnohorské nikoliv krkonošské ;-):-p.
    Jsem si hned říkala, že jsem o nich v životě neslyšela, přestože jsem z Podkrkonoší a mám prostudovanou výbornou krkonošskou kuchařku pana Marholda.

    Odpovědět

  • vanilka70 vanilka70

    znám užasná ňamka jen tu náplň trochu dochutím česnekem a pepřem a nebo mohou bejt jen samotné na jemno nastrouhané brambory studené samo. bodík letí k vám :yes:

    Odpovědět

  • Daranea Daranea

    Tak to se mi moc líbí, osobně patřím k těm, které uvaří i bez podrobného receptu a jsem pak na sebe pyšná, jak jsem šikovná :)

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Rychlé, jednoduché a docela dobré:-p:-p náplň byla taková bez chuti, příště přidám nějaké koření:yes:6

    Odpovědět

  • zizala zizala

    I já to znám podle pana Náhlovského, kdysi recept říkal v nějakém pořadu v televizi, on umí, stejně jako pánové Novotný a Troška, o jídle vyprávět tak, že máte pusu plnou slin :-p:-p
    Už jsem je dlouho nedělala, díky za připomenutí :yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Také znám podle p. Náhlovského, doma jsme dělali dost podobně ;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Díky Romanovi a Amiře za upřesnění;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Tieto pirohy sa u nás varia okrem tejto náplne aj v kombinácii zemiaky + bryndza. Obe varianty sú výborné :yes: A polievajú sa cibuľkou orestovanou na údenej slanine. ;-)

    Odpovědět

  • Roman Roman(neregistrovaný)

    Zapomněl jsem, že ty rozšťouchané brambory se smíchají s půl kg tvarohu ....... omlouvám se.

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: krušnohorské brambrdle my rádi jíme recepty krkonošské brambory brambrle krkonošské brambrle krkonošská kuchařka-recepty krkonošské recepty krušnohorské brambrle krkonošská kuchařka recepty nahlovskeho brambrle recepty my rádi jíme krušnohorská kuchařka krkonošská lepenice bambrdle recept na brambrle krusnohorske kyselo recepty náhlovsky nahlovsky recepty krkonošské brambory recept krkonosské bambrle