Krkonošská pochoutka

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: cca 45 min 2-3 porce Vepřové maso 22 názorů

Suroviny

150 g vepřové kýty
150 g vepřových jater
1 lžičku mleté papriky
1 červená paprika
2 lžíce rajského protlaku
1 menší sterilovaná okurka
70 g sterilovaných žampionu (nebo čerstvých žampionů)
2 lžíce borůvek
1 lžíce sojové omáčky
mletý kmín
1 cibule
olej
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kýtu a játra nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji.

  2. Potom přidáme maso a játra, zprudka osmahneme, zasypeme mletou paprikou, přidáme rajský protlak, na nudličky nakrájenou papriku, nadrobno nakrájenou okurku, borůvky, sojovou omáčku, kmín a žampiony.

  3. Promícháme, dochutíme solí a pepřem.

  4. Malinko podlejeme a za občasného míchání dusíme do změknutí masa. Podáváme s bramborem, kroketami, nebo jen s chlebem.

Poznámka

Zdroj-Dobromila-Chalupářské recepty

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 4 389 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krkonošská pochoutka

  • Milan Masarovič: ne, solí se až skoro nakonec.;-)

    Odpovědět

  • Milan Masarovič Milan Masarovič(neregistrovaný)

    Jana Remkova: Nestvrdnevelmi ta pečienka???

    Odpovědět

  • V. Tikalová: Určitě by šla použít. Když může někdo použít místo brusinek brusinkovou marmeládu, určitě by šla i borůvková, ale v tom případě bych dala jen 1 lžíci:-)

    Odpovědět

  • V. Tikalová V. Tikalová(neregistrovaný)

    Co by se stalo použitím mermelády? Tady se dají koupit po celý rok (20-30 EUR/kg). Kompot neexistuje.

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek: Nesmíš si toho brát tolik!! Jen mini porci;-)

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Jani. Co na to říci ??!! To zkrátka je to božské. Dneska samé dobroty. To bych praskl, kdybych to chtěl všechno ochutnal. +bodík 8

    Odpovědět

  • helena::-O:-?:-? v jakém smyslu??

    Odpovědět

  • helena helena(neregistrovaná)

    nějak se vám popletli komentáře:-S:-?

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    :-Kno jo to je přesné;-),ale ty rohlíčky- mandlové- se ti povedly na jedničku i ručním hnětením,..aspoň vím, že to jde i ručně,nemám totiž domácí pekárnu;-(

    Odpovědět

  • Ivusa::-D:-D To víš, já se někdy patlám s těstem na rohlíčky a pak zjistím, že to jde v pekárně:-D a někoho nenapadne hned, že se dají koupit mražené borůvky.;-)

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    :-Ono jo ,já husa hloupá:-8dnes mi to nějak nepálí.:-Ddíky za skvělý tip Jani.:yes::yes:

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    :-KTak snad se v létě sejdeme Bibinko,určitě dám vědět jestli k dědovi pojedeme ;-)Bydlí v Hamru to je kousek od Chlumu směrem na Majdalenu.Je tam fakt krásně.:-K

    Odpovědět

  • Ivusa::-D:-D Nemusíš čekat na Marušku, určitě někde koupíš mražené:-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Jana Remkova:Jani, prima recept a ty borůvky, to je dobrý nápad a máš 6.bod:yes:
    Ivušo, to máš od dědy k nám pouze 20 km, tak zajeď v létě:yes::-D;-)

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    :-(musím poslat Marušku do lesa ke dvanácti měsíčkům...nebo počkat na léto,u tchána v Chlumu u Třeboně se každoročně lesy jen modrají borůvkami.Ale všechny natrhané se zpracují do buchet a snědí.Na zimu nikdo nemyslí a papá se a papá....:-D

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: krkonošská játra krkonošská krkovice krkonošská vepřová játra krkonošské těstoviny pochoutky roku cz krakonošská pochoutka krkonosska omacka krkonošské nudlicky krkonosska basta pochoutky roku krkonošká pochoutka krkonožská pochoutka wwwpochoutky roku cz krkonosske dobroty top recepty pochoutky z chleba krkovice po krkonošsku pochoutka z krkovičky krkonosska buchta veprove maso po krkonossku krkonošská omeleta