Krkonošská pochoutka

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: cca 45 min 2-3 porce Vepřové maso 22 názorů

Suroviny

150 g vepřové kýty
150 g vepřových jater
1 lžičku mleté papriky
1 červená paprika
2 lžíce rajského protlaku
1 menší sterilovaná okurka
70 g sterilovaných žampionu (nebo čerstvých žampionů)
2 lžíce borůvek
1 lžíce sojové omáčky
mletý kmín
1 cibule
olej
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kýtu a játra nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji.

  2. Potom přidáme maso a játra, zprudka osmahneme, zasypeme mletou paprikou, přidáme rajský protlak, na nudličky nakrájenou papriku, nadrobno nakrájenou okurku, borůvky, sojovou omáčku, kmín a žampiony.

  3. Promícháme, dochutíme solí a pepřem.

  4. Malinko podlejeme a za občasného míchání dusíme do změknutí masa. Podáváme s bramborem, kroketami, nebo jen s chlebem.

Poznámka

Zdroj-Dobromila-Chalupářské recepty

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 3 534 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krkonošská pochoutka

  • Milan Masarovič: ne, solí se až skoro nakonec.;-)

    Odpovědět

  • Milan Masarovič Milan Masarovič(neregistrovaný)

    Jana Remkova: Nestvrdnevelmi ta pečienka???

    Odpovědět

  • V. Tikalová: Určitě by šla použít. Když může někdo použít místo brusinek brusinkovou marmeládu, určitě by šla i borůvková, ale v tom případě bych dala jen 1 lžíci:-)

    Odpovědět

  • V. Tikalová V. Tikalová(neregistrovaný)

    Co by se stalo použitím mermelády? Tady se dají koupit po celý rok (20-30 EUR/kg). Kompot neexistuje.

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek: Nesmíš si toho brát tolik!! Jen mini porci;-)

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Jani. Co na to říci ??!! To zkrátka je to božské. Dneska samé dobroty. To bych praskl, kdybych to chtěl všechno ochutnal. +bodík 8

    Odpovědět

  • helena::-O:-?:-? v jakém smyslu??

    Odpovědět

  • helena helena(neregistrovaná)

    nějak se vám popletli komentáře:-S:-?

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    :-Kno jo to je přesné;-),ale ty rohlíčky- mandlové- se ti povedly na jedničku i ručním hnětením,..aspoň vím, že to jde i ručně,nemám totiž domácí pekárnu;-(

    Odpovědět

  • Ivusa::-D:-D To víš, já se někdy patlám s těstem na rohlíčky a pak zjistím, že to jde v pekárně:-D a někoho nenapadne hned, že se dají koupit mražené borůvky.;-)

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    :-Ono jo ,já husa hloupá:-8dnes mi to nějak nepálí.:-Ddíky za skvělý tip Jani.:yes::yes:

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    :-KTak snad se v létě sejdeme Bibinko,určitě dám vědět jestli k dědovi pojedeme ;-)Bydlí v Hamru to je kousek od Chlumu směrem na Majdalenu.Je tam fakt krásně.:-K

    Odpovědět

  • Ivusa::-D:-D Nemusíš čekat na Marušku, určitě někde koupíš mražené:-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Jana Remkova:Jani, prima recept a ty borůvky, to je dobrý nápad a máš 6.bod:yes:
    Ivušo, to máš od dědy k nám pouze 20 km, tak zajeď v létě:yes::-D;-)

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    :-(musím poslat Marušku do lesa ke dvanácti měsíčkům...nebo počkat na léto,u tchána v Chlumu u Třeboně se každoročně lesy jen modrají borůvkami.Ale všechny natrhané se zpracují do buchet a snědí.Na zimu nikdo nemyslí a papá se a papá....:-D

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: krkonošská játra krkonošská krkovice krkonošská vepřová játra krkonošské těstoviny krakonošská pochoutka krkonošské nudlicky krkonosska basta krkonosska omacka krkonošká pochoutka krkonosske dobroty krkonožská pochoutka top recepty pochoutky z chleba krkovice po krkonošsku pochoutka z krkovičky krkonosska buchta veprove maso po krkonossku krkonošská omeleta recept na krkonosskou pochoutku krkonošská játra recept krakonosska pochoutky roku cz

Zapomněl/a jsem heslo