Krkonošská zelňačka s krupkami

Suroviny

větší hrst ječných krupek
500 g kysaného zelí
2 silnější plátky slaniny (uzeného boku)
cibule
lžíce sádla
lžíce hladké mouky
mletý černý pepř
sůl
(množství všech surovin je přibližné)

Postup přípravy receptu

  1. Krupky, propláchnuté vodou, dáme do hrnce, přidáme zelí, zalijeme vodou a vaříme téměř doměkka.

  2. Na sádle osmažíme dozlatova drobně krájenou cibuli a kostičky slaniny. Na tomto základu pak osmahneme mouku a hotovou jíšku zavaříme do polévky.

  3. Provaříme ještě asi 15 minut, dosolíme a opepříme.
    Tato jemná polévka se prý podávala s bramborami na loupačku, my jsme si ji dali jen tak.

Poznámka od kuchařky

Z knihy Krkonošská kuchařka

Komentáře k receptu Krkonošská zelňačka s krupkami

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    MarcelaPa: díky :-) u nás také moc chutnala - tyto nejobyčejnější polévky máme všichni moc rádi.

    Odpovědět

  • MarcelaPa MarcelaPa

    Dnes jsme měli k večeři, manžel s pečivem. Moc dobrá polívčička, rychlá, z dostupných surovin a sytá.:yes: Pochutnali jsme si.<3

    Odpovědět

Tématické fráze: polévka krkonošská zelňačka recepty krkonošská zelńačka recept krkonošské kyselo s krupkami krkonošská zelňačka bílá kapustnica krkonošská kyselá polévka s krupkami krkonošska zellňačka krkonošská zelňačka s klobásou recept zelńačka krkonošská zelnacka na kyselo krkonošska zelňačka s klobásou krrkonoska zelňačka