Krkonošská zelňačka s krupkami

cathleen Kuchařka: cathleen

Polévky 0 názorů

Suroviny

větší hrst ječných krupek
500 g kysaného zelí
2 silnější plátky slaniny (uzeného boku)
cibule
lžíce sádla
lžíce hladké mouky
mletý černý pepř
sůl
(množství všech surovin je přibližné)
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Krupky, propláchnuté vodou, dáme do hrnce, přidáme zelí, zalijeme vodou a vaříme téměř doměkka.

  2. Na sádle osmažíme dozlatova drobně krájenou cibuli a kostičky slaniny. Na tomto základu pak osmahneme mouku a hotovou jíšku zavaříme do polévky.

  3. Provaříme ještě asi 15 minut, dosolíme a opepříme.
    Tato jemná polévka se prý podávala s bramborami na loupačku, my jsme si ji dali jen tak.

Poznámka

Z knihy Krkonošská kuchařka

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 161 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krkonošská zelňačka s krupkami

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: krkonošská zelňačka s klobásou recept zelńačka krkonošská zelnacka na kyselo krkonošska zelňačka s klobásou krrkonoska zelňačka

Zapomněl/a jsem heslo