Krkonošská zelňačka s krupkami

cathleen Kuchařka: cathleen

Polévky 2 názory

Suroviny

větší hrst ječných krupek
500 g kysaného zelí
2 silnější plátky slaniny (uzeného boku)
cibule
lžíce sádla
lžíce hladké mouky
mletý černý pepř
sůl
(množství všech surovin je přibližné)
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Krupky, propláchnuté vodou, dáme do hrnce, přidáme zelí, zalijeme vodou a vaříme téměř doměkka.

  2. Na sádle osmažíme dozlatova drobně krájenou cibuli a kostičky slaniny. Na tomto základu pak osmahneme mouku a hotovou jíšku zavaříme do polévky.

  3. Provaříme ještě asi 15 minut, dosolíme a opepříme.
    Tato jemná polévka se prý podávala s bramborami na loupačku, my jsme si ji dali jen tak.

Poznámka

Z knihy Krkonošská kuchařka

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 206 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krkonošská zelňačka s krupkami

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    MarcelaPa: díky :-) u nás také moc chutnala - tyto nejobyčejnější polévky máme všichni moc rádi.

    Odpovědět

  • MarcelaPa MarcelaPa

    Dnes jsme měli k večeři, manžel s pečivem. Moc dobrá polívčička, rychlá, z dostupných surovin a sytá.:yes: Pochutnali jsme si.<3

    Odpovědět

Tématické fráze: krkonošska zellňačka krkonošská zelňačka s klobásou recept zelńačka krkonošská zelnacka na kyselo krkonošska zelňačka s klobásou krrkonoska zelňačka

Zapomněl/a jsem heslo