Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkonošské brambrdle

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

23. 1. 2011 09:47

Suroviny

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Roman

23. 1. 2011 12:14

Tento recept mám od pana Aloise Náhlovského pod názvem Krušnohorské brambrdle a zní takto: 500g hladké mouky, sůl, pepř, 300g vařených brambor, 500g měkkého tvarohu, cibule a mléko. Hladkou mouku osolíme a opepříme a rozděláme vodou, aby vzniklo tvátné těsto, rozválíme placku a vykrajujeme kolečka větším hrnkem. Připravíme si nádivku: brambory jen rozšťoucháme a smícháme se solí a pepřem. Nádivku dáme na placičky a přehneme jako piroh.Pirohy vaříme v horké vodě, hotové jsou, až vyplavou. Poléváme smaženou cibulkou. Na vedlejší talíř nebo misku si rozděláme ještě jeden tvaroh rozdělaný s mlékem a osolený , ochucený česnekem a do do toho si pirohy namáčíme.

drahulin drahulin

23. 1. 2011 11:59

Amiro,děkuji.:-K

Amira Amira

23. 1. 2011 11:53

Na www.rozhlas.cz/sever/chutovky/_zprava/501828 jsem našla toto upřesnění receptu:
30 dkg brambor, 1/2 kg měkkého tvarohu, sůl, pepř, mléko , 1/2 kg hladké mouky, cibule a sádlo

Nádivka: Uvařené brambory ve šlupce necháme vystydnout, oloupeme je, rozšťoucháme a smícháme se 1/4 kg tvarohu, osolíme a opepříme.

Smetánka: druhou 1/4 kg tvarohu smícháme s mlékem a trochu osolíme.

Brambrdle: mouku smícháme s vodou až vznikne těsto, osolíme, opepříme a z těsta vyválíme plát a skleničkou z toho vykrájíme placičky. Na tyto placičky pokládáme nádivku a přehnutím vytvoříme pirohy. Na pánvičce na sádle dozlatova osmahneme nakrájenou cibulku ( čím více cibule tím lépe ), pirožky uvaříme ve vroucí vodě ( když vyplavou nahoru jsou hotové ), scedíme a necháme okapat a potom je dobře promícháme s tou cibulkou. Pirožky obalené tou cibulkou namáčíme do smetánky, jíme to rukama a zapíjíme smetanou nebo podmáslím.

Irrena Irrena

23. 1. 2011 11:51

Určitě to bude dobré, ale jak již děvčata přede mnou uvedla, nezkušená kuchařka dle tohoto receptu opravdu neuvaří.Chybí tam jak váhový rozpis tak přesný postup (brambory smícháme s tvarohem, celé, snad nastrouhané).
Nerada kritizuji, ale chtělo by to opravdu upřesnit;-)

drahulin drahulin

23. 1. 2011 11:23

Musím se přiznat,že z toho receptu nejsem moudrá.Jaká mouka a kolik?A jen mouka a voda?

JanaDorazinova JanaDorazinova

23. 1. 2011 11:18

No, taky se mi líbí jednoduché recepty, ale tohle ".Uděláme si těsto z vody a mouky vyválíme je" mi taky není moc jasné. Když jednoduchý recept, tak pokud možno i pro ty, co by si to těsto asi bez gramáže dokupy nedali. Patřím k nim.;-)

k.radulka k.radulka

23. 1. 2011 11:17

já ten recept nechápu, očistím brambory a smíchám je celé s tvarohem? :-O

janana

23. 1. 2011 10:46

;-)já mám tyto jednoduché recepty ráda, snad tam chybí jenom trocha soli do těsta na taštičky (ty jistě každá kuchařka zvládne a použije svůj osvědčený postup) a náplň z tvarohu a brambor taky není nic složitého :-D

dzungila

23. 1. 2011 10:38

Souhlasím s Elizou. Taky mi tohle zmatené souvětí nic neříká...:-((

Eliza Eliza

23. 1. 2011 10:10

Já tomu nerozumím vůbec...:-/ Suroviny dobré, ale jinak se podle toho uvařit nedá...

pipre pipre

23. 1. 2011 10:08

To nemusí být špatné. Jen mi v receptu trochu chybí váhový rozpis a z jaké mouky se plněná kolečka dělají. Předpokládám, že se vaří v osolené vodě.

rebeka rebeka

23. 1. 2011 09:52

brambrdle:-O:-?tak ten název se mi líbí:-D:-D:yes::yes::yes:a taky to může být dobré:-p;-):yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: krušnohorské brambrdle my rádi jíme recepty krkonošské brambory brambrle krkonošské brambrle krkonošská kuchařka-recepty krkonošské recepty krušnohorské brambrle krkonošská kuchařka recepty nahlovskeho brambrle recepty my rádi jíme krušnohorská kuchařka krkonošská lepenice bambrdle recept na brambrle krusnohorske kyselo recepty náhlovsky nahlovsky recepty krkonošské brambory recept krkonosské bambrle

Suroviny: brambory, tvaroh, smetana zakysaná, mouka, voda, sádlo, cibulka

TopRecepty.cz

Krkonošské brambrdle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nzAl