Fenyklovo-mandlová polévka

Dooga Kuchař: Dooga

Doba přípravy: 35 minut 4 porce Polévky 5 názorů

Suroviny

2 polévkové lžíce olivového oleje
1 menší cibule
2 velké bulvy fenyklu (nebo 3 menší)
2 stroužky česneku
600 ml zeleninového vývaru
2 polévkové lžíce namletých mandlí
100 ml smetany 33%
sůl
pepř
kardamom
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. V hrnci rozehřejeme olej a osmahneme cibulku jen do zesklovatění. Pokrájíme fenykl na větší kusy (vlásky necháme na dozdobení) a přidáme k cibuli. Přidáme oloupaný česnek a přilijeme vývar.

  2. Přiklopíme a zvolna vaříme do změknutí fenyklu (cca 20 minut). Přidáme namleté mandle a vše rozmixujeme dohladka. Dokořeníme špetkou kardamomu a podle chuti solí a pepřem. Odstavíme a vmícháme smetanu.

Poznámka

Polévka velmi jemné chuti, která se Vám rozvine na patře. Polévka do zimní nepohody - zahřeje na těle a pohladí na duši.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Fenyklovo-mandlová polévka

  • Jikotka Jikotka

    Fenykl mám moc ráda,mandle taky,tak to zkusím :-p:-p:-p:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Před více lety mne fenykl překvapil svojí chutí v salátu, v polévce ho musím také zkusit, ale podle surovin to bude delikatesní záležitost, mandle, smetana ... :-p:-p tudíž už nyní posílám 3.bod :-K:yes::-p

    Odpovědět

  • maris maris

    Dooga: Jitka to řekla dobře - je elegantní a o chuti nepochybuji:-):yes:+2

    Odpovědět

  • Dooga Dooga(autorka receptu)

    hosta: Děkuji. Sice barevností nevyniká, zato chutí pak ano. :-p

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Jedním slovem - elegantní:yes:, vč. talíře a presentace;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: mandlova polevka