Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 453 kJ / 2 738 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,51 g |
Tuky | 74,77 g |
Vláknina | 8,10 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 756 mg |
Sůl | 1,89 g |
Sacharidy | 446,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpus: vyšleháme bílky s cukrem nad párou do husta, přidáme smíchanou mouku s práškem do pečiva a ořechy. Lehce promícháme, vylijeme na plech s vyšším okrajem. Pečeme v troubě vyhřáté asi na 130°C Necháme vychladit.
Krok 2: Krém: nad párou vyšleháme celá vejce s cukrem i vanil.cukrem do husta, pak vešleháme Heru do trochu vychladlé pěny.
Krok 3: Želatina: přivedeme k varu půl litru vody, odstavíme a vmícháme 2 galaretky za stálého míchání, necháme vychladit. Mezitím vyšleháme 2 šlehačky, já dělala z práškové šlehačky podle návodu. Rozmícháme tvaroh a jogurty s trochou cukru a šťávou z 1 citronu a vmícháme ušlehané šlehačky a chladnou, ne ztuhlou Galaretku.
Krok 4: Na upečený korpus rozetřeme krém, na to šlehačkovou želatinu a necháme v chladu dobře ztuhnout, nejlépe krájet druhý den. Nakrajíme na dílky a můžeme ještě zdobit šlehačkou.
Zveřejněno 11. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moje citronové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZW3Q
Moje poznámka
Moje citronové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZW3Q
Nejnovější recepty
Kuřecí maso na paprice pro diabetiky bez mouky
Přidáno před 4 hodinami
Plněná kuřecí prsa s hráškem ( vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 5 hodinami
Maďarská krkovička
Přidáno před 7 hodinami
Čočka s kysaným zelím a paprikami
Přidáno před 9 hodinami
Sýrové tousty se zeleninou
Přidáno před 9 hodinami
Šoulet s uzeným kuřecím stehýnkem
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchtičky s krémem
Tatana61 před 23 minutami
Pesto z pažitky
Bohunka37 před 25 minutami
Smetanovo-kokosová bublanina
Bohunka37 před 28 minutami
Tvrdý sýr
Lenina 123 před 4 hodinami
Banánové vafle
amaliesediv před 4 hodinami
Pomazánka z cottage - výborná, zdravá a dietní
Lucie1001 před 5 hodinami
Svíčková na smetaně
Toby. před 5 hodinami
Vepřové bylinkové špízy
E. J. K. před 6 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Ivana64 před 7 hodinami
Tvarohové koblížky
Hanka6677 před 7 hodinami
Tématické fráze:
citronové řezy,
citronovy zakusek,
citronový krém na řezy,
citronový řez,
citronová galaretka,
citronové řezy s ořechy,
citronové zákusky,
dunajské citronové řezy,
řezy s galaretkou,
moje 02,
citronová želatina,
recepty z galaretky,
citronové řezy recept,
moučníky a řezy recepty,
citronové řezy se šlehačkou,
citronové galaretky,
citronové galaretka,
šlehačka s galaretkou,
řezy z galaretky,
zákusek z vitacitu
Suroviny:
bílek,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
ořechy vlašské,
prášek do pečiva,
tuk hera,
vejce,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
galaretka,
jogurt bílý,
šlehačka,
tvaroh ve vaničce,
cukr,
šťáva citronová
Komentáře (20)
Ještě bych chtěla dodat, že pokud by se použila obyčejná klasická sypká želatina, tak abych zaměnila 2 Galaretky, tak bych použila 40 g. Rozpustila bych v citronovém Vitacitu nebo něčem podobném, ale želatinu bych rozpustila při teplotě 50 - 55 °C, nesmí přesáhnout 60°C, pak neztuhne. Klasická želatina tuhne rychleji, tak při přípravě moučníku je třeba pracovat rychleji.
http://foto.dama.cz/foto.php?f=206050