Moje citronové řezy
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 11 453 kJ / 2 738 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,51 g |
Tuky | 74,77 g |
Vláknina | 8,10 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 756 mg |
Sůl | 1,89 g |
Sacharidy | 446,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Ta vrchní hmota je dost řídká, když se vylévá na krém, ale určitě ztuhne, jen se musí dát na 2 galaretky půl litru vody a nechat vychladit.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 2. 2011 12:08
Děkuji Merylas za hezké vysvětlení náhrady a odkazy.Určitě želé od Dr.Oetkera bude taky vhodné.Galaretky mi už dochází,mám poslední 2višňové,až se oteplí,navštívim Polsko a zase se zásobím.Ještě k tomu mému řezu,nastříkala jsem nahoru sprejovou šleháčku,jen na ten jeden kousek abych jej mohla vyfotit,byl tam zbytek,proto je taká rozteklá.Na ostatní jsem dávala později šleháčku normální.
12. 2. 2011 10:56
Majdo,moučník bude určitě moc dobrý,ukládám do oblíbených Galaretku taky používám,hlavně v sezóně,když je čerstvé ovoce. Je ochucená dle druhu s cukrem. Menší nevýhodou zase je, že oproti klasické želatiny déle tuhne, je třeba s tím počítat. Kdysi byla Galaretka k dostání v Tescu, jen pod jiným názvem, ale pak nějak z regálů zmizela. Taky jsem kupovala v Lídlu,měli jen pár druhů, nevím jak nyní. Místo Galaretky jde použít dezert v prášku od Dr.Oetker, vyrábí se ve dvou druzích, s jahodovou a broskvovou příchutí. Neobsahuje ale cukr jako Galaretka, ten je třeba přidat. Zase je fajn pro diabetiky,jde dosladit náhradním sladidlem. Fotky výrobků jsou u tohoto receptuhttp://www.toprecepty.cz/recept/8393-kefirova-gala... a přidám ještě http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7...
Ještě bych chtěla dodat, že pokud by se použila obyčejná klasická sypká želatina, tak abych zaměnila 2 Galaretky, tak bych použila 40 g. Rozpustila bych v citronovém Vitacitu nebo něčem podobném, ale želatinu bych rozpustila při teplotě 50 - 55 °C, nesmí přesáhnout 60°C, pak neztuhne. Klasická želatina tuhne rychleji, tak při přípravě moučníku je třeba pracovat rychleji.
Ještě bych chtěla dodat, že pokud by se použila obyčejná klasická sypká želatina, tak abych zaměnila 2 Galaretky, tak bych použila 40 g. Rozpustila bych v citronovém Vitacitu nebo něčem podobném, ale želatinu bych rozpustila při teplotě 50 - 55 °C, nesmí přesáhnout 60°C, pak neztuhne. Klasická želatina tuhne rychleji, tak při přípravě moučníku je třeba pracovat rychleji.
12. 2. 2011 00:28
Děkuji všem!Dnes večer jsem měla doma prezentáčku výrobku,k pohoštění hostů jsem připravila tento zákusek,měla jsem s nim velký úspěch,všichni ho chválili.Kdysi dávno,ještě před revolucí,jsme si kupovali v práci,když měl někdo narozeniny,zákusek,citronový řez,objednávali jsme si je přímo z výrobny,teď už není vidět nikde,tak jsem chtěla něco podobného vytvořit,myslím,že jsem se originálu dost přiblížila a jestli ne,tak chutná taky skvělé,opravdu.Možná,že by to šlo z toho vitacitu a naší želatiny bezbarvé.Vkládám ještě fotku Galaretky višňové.
11. 2. 2011 22:24
Krásný zákusek, nádhera. Kdybych věděla, že mi to tak krásně ztuhne, tak do toho jdu. Místo té galaretky asi naše želé zastudena a místo Hery bych dala máslo. Myslím, že to někdy risknu
11. 2. 2011 21:50
To je ovocné želé ne dortové,ale teď mě napadlo,myslíte,že by tu Galaretku ,nemohl nahradit třeba Tang nebo Vitacit rozpuštěný ve vodě a přidat do toho čirou želatinu? Také mě mrzí,že u nás není spousta věcí k dostání
11. 2. 2011 21:08
vypadají krásně, určitě jsou moc chutné
11. 2. 2011 20:49
11. 2. 2011 20:39
janek53, no, není to asi tak jednoduché s tou galaretkou, nestačí možná odkaz. My, co bydlíme blízko Polska si ho tam vklidu koupíme, jinak by jej měli mít v COOPU, když někam jedeme, vidím ten obchod dost často a pokud vím, mají v něm hodně polských výrobků. tady jde o to, zda to jde něčím nahradit a to si nejsem jistá, jestli třeba staží dortová želatina
11. 2. 2011 19:51
Je to moc krásný moučníkNa té fotce mi to připadá jako 2 vrstvy krému a navrch šlehačka
11. 2. 2011 19:38
google ví
http://foto.dama.cz/foto.php?f=206050
http://foto.dama.cz/foto.php?f=206050
11. 2. 2011 19:08
Taky nevím co jsou galaretky a neví to ani Wikipedia +1
11. 2. 2011 19:03
Galaretka je polská želatina,dostane se někdy koupit i u nás,hodně bývá v Lidlu.Má dobrou chuť v různých příchutích.Zapomněla jsem to tady napsát,kdyby to někdo neznal.Děkuji všem,za kladné hodnocení!
11. 2. 2011 18:39
omyl-luxusní
11. 2. 2011 18:37
prosím co jsou to ty galaretky? nejsem tak zkušená. Ale řezy jsou fakt luxsní.
11. 2. 2011 17:58
Majdi, to je nádherný zákusek!! Docela dost pracný, ale výsledek vypadá úžasně
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 13 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 13 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 14 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 14 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 1 hodinou
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 6 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 7 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 8 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 9 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 9 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 9 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 11 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Náš život s celiakií: Jak jsme pátrali po bezlepkových těstovinách, kde je sehnat a které u nás nakonec vyhrály?
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Další recepty
Tématické fráze: citronové řezy citronovy zakusek citronový krém na řezy citronový řez citronová galaretka citronové řezy s ořechy citronové zákusky dunajské citronové řezy řezy s galaretkou moje 02 citronová želatina recepty z galaretky citronové řezy recept moučníky a řezy recepty citronové řezy se šlehačkou citronové galaretky citronové galaretka šlehačka s galaretkou řezy z galaretky zákusek z vitacitu
Suroviny: bílek, cukr krupice, mouka polohrubá, ořechy vlašské, prášek do pečiva, tuk hera, vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, galaretka, jogurt bílý, šlehačka, tvaroh ve vaničce, cukr, šťáva citronová
Moje citronové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZW3Q
20 názorů