Hrníčkový perník
Může snad existovat jednodušší recept na výborný moučník než je tento hrníčkový perník? Pár surovin, jedna mísa a hrneček, stačí vše zamíchat a upéct. Přípravu můžete bez obav nechat na dětech, protože to hravě zvládnou.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 21 658 kJ / 5 176 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,69 g |
Tuky | 110,74 g |
Vláknina | 32,20 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 3,72 g |
Sůl | 0,92 g |
Sacharidy | 913,15 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Dá se vylepšit podle chuti přidáním rozinek (i namočených v rumu) nebo ořechů.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 11. 2014 08:30
Výborný, během 3 dnů ho jdu dělat podruhé se doma vypařuje
10. 5. 2014 17:40
Vibornej,
30. 11. 2013 17:28
Výýýborný, měkkoučký a po upečení druhý den už nebyl
28. 7. 2013 19:54
dělám jej už podruhé a bezvadný, snad i dnes se povede jako minule, manžel si jej nemohl vynachvalit druhý den už nebyl
24. 4. 2013 23:01
Díky za recept,tenhle perník je fakt superkdo ochutnal,jinej už nechce
8. 3. 2013 12:38
Jaruna: Je to na klasický buchtový plech.
8. 3. 2013 11:51
Jaruna: na druhé fotografii má autorka vyfocený běžný pekáč do trouby a i podle množství surovin bych ho dala na klasický plech.
8. 3. 2013 11:47
Čau holky, chci se optat, jestli takhle dávka v receptu je na klasický plech nebo na malý??
22. 6. 2012 16:29
Díky za recept, bezva rychlé a moooc dobré. Oblizoval se i manžel, který perník zrovna moc nemusí
26. 1. 2012 11:56
Jana: Bude to tím Perníkové koření je jen a pouze koření, které Ti moučník ochutí, ale nenakypří - moučník nevyběhne. Kypřící prášek do perníku jak ochutí, tak i nakypří Mohlo by se použít třeba jen to koření, ale pak se musí přidat normální prášek do pečiva.
26. 1. 2012 10:16
Děkuji moc za rady,příště se poučím.Ale asi už vím kde byla ta chyba.Dělala jsem vše tak jak je napsáno,ale dala jsem místo kypřícího prášku do perníku perníkové koření a jen tu malou lžičku prášku do pečiva.Myslýte že to může být tym perníkovým kořením?
25. 1. 2012 16:59
jana: Je dobré vždy jako první smíchat dohromady sypké suroviny včetně kyřícího prášku, pak přidat tekuté, vše smíchat- nemíchat zbytečně dlouho, dát na plech a hned do předehřáté trouby. Někdo si taky třeba může splést kypřící prášek do perníku s perníkovým kořením a to jsou dvě různé věci. Tento perník jsem nedělala, tak třeba neposoudím poměr sypké - tekuté.
25. 1. 2012 16:08
jana: To se tak někdy stane, že člověk neví, kde udělal chybu. Děláte něco stokrát a vše funguje a najednou po 101 se nedaří.
Mohla jsi mít mléko trošku studenější, vajíčka z lednice, nebo jsi přisypala mouku najednou, troubu málo rozpálenou, atd.atd.
Dala bych možná příště ještě navíc půl prášku do pečiva, nebo o lžičku víc sody.
Mohla jsi mít mléko trošku studenější, vajíčka z lednice, nebo jsi přisypala mouku najednou, troubu málo rozpálenou, atd.atd.
Dala bych možná příště ještě navíc půl prášku do pečiva, nebo o lžičku víc sody.
25. 1. 2012 15:42
Nevým jakou jsem udělala chybu,ale akorát jsem perník dopekla a vůbec mě nestoupl a je takový gumový.Poraďte mi jakou jsem udelala chybu a to jsem vše dělala podle receptu.Děkuji.
22. 8. 2011 08:51
mooc dobrý recept....teď jsem to dala do trouby...bohužel jsem si nevšimla že máte napsanou 1lžičku a dala sem tam velkou lžíci skořice...ale snad to nebude vadit
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 12 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 12 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 13 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 13 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 29 minutami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 5 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 6 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 7 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 8 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 8 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 8 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 10 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na krásně lesklou, chutnou a hladkou polevu? Stačí málo a může být jako od profesionálního cukráře
Největší radost mi dělalo péct pro královnu Alžbětu II., říká česká vítězka kuchařské olympiády Jaroslava Londová
Jak správně skladovat vejce? Do mrazáku patří jedině rozšlehaná
Další recepty
Tématické fráze: perník na plech hrníčkový hrníčkový perník pernik hrnickovy recept hrníčkový perník na plech perník hrníčkový hrnickovy pernik recept perník na plech hrníčkový recept hrníčkový recept na perník na plechu perník na plech - hrníčkový recept recept na perník hrníčkový recept na hrníčkový perník perník recept hrníčkový rychlý perník na plech hrnečkovy pernik hrníčkový recept na perník hrníčkoví perník recept hrnickovy pernik hrníčkové recepty perník perník recept recept perník na plech
Suroviny: mouka hladká, cukr krystal, mléko, vejce, olej, marmeláda, kakao, skořice mletá, soda jedlá, prášek do perníku, tuk, mouka hrubá, poleva čokoládová
Hrníčkový perník
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZwJ6
35 názorů