Podmáslový chleba celozrnný

hudecekp Kuchař: hudecekp

Doba přípravy: 3 hod cca 980 g chleba Domácí pekárna 6 názorů

Suroviny

340 ml podmáslí
2 lžíce bílého jogurtu
1 lžíce octa
2 lžíce oleje (nejlépe Bertolli classico)
1 lžička kmínu
2 lžičky soli
špetka hnědého cukru (poprášit droždí)
1/4 čerstvého droždí (10 g)
200 g hladké mouky (používám pšeničnou hladkou chlebovou)
100 g špaldové mouky
100 g mouky celozrnné žitné
100 g mouky celozrnné pšeničné
100 g slunečnicová semínka (dle chuti)
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Základní program, střední pečení, malý chleba.

  2. Nejdříve tekuté suroviny a pak ostatní.

  3. Když máte namočené semínka, můžete dát rovnou, jinak po signálu.

Poznámka

Semínka pro ochranu hnětací nádoby namáčím do vody a před použitím sleju.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Podmáslový chleba celozrnný

  • hudecekp hudecekp(autor receptu)

    Ahoj a díky za bodíky, mám zpětnou vazbu od všech co jsem jim chleba dal ochutnat a některým se zdá moc sytící, prostě moc celozrnný. Tak jsem ubral špaldovou mouku (50g) a dal místo ní víc hladké. Chleba je nadýchanější. Taky občas dodám trochu víc podmáslí, protože vlhkost mouky je podle počasí a těsto bývá někdy suché. Nevím jaké máte zkušenosti s droždím, ale je potřeba opravdu čerstvé a co nejčerstvější. Rozdrolím jej nahoru na mouku a zasypu špetkou cukru. Peču v DOMO B3975 a moc velká spokojenost. Mějte se sluníčkově a ať chutná :-))

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    hudecekp i já tě vítám na topreceptech.;-)Moc hezký chleba:-p:yes:

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Do chleba jsem přidala smšs různých semínek a na jogurt jsem zapomnšla:-( tak nevím jestli to bylo tím, že nebyl tak moc nadýchaný, byl takový těžší, ale chuťově vynikající:yes::yes: moc nám chutnal a do 2.dne jsme ho snědli.:-)):yes::yes: +

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

    hudecekp:-Kvítán buď na topáckém webu;-)ať je Ti tu příjemně, recepty jsou tu krásné, chutné - fotky pro oko ladné, povídání na pokecu příjemné a rady mnohdy vzácné:-K

    Chleba :-pvypadá moc pěkně:yes:a věřím, že i chutná:-p báječně:yes:3.bodík je tam zaslouženě:-K

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Chlebík vypadá moc dobře:yes::yes: Podmáslový chleba prodávají u nás, chutná mi, jen kdyby byl ještě celozrný. :yes:+2

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    :-)chlebík vypadá moc jedle;-), je vidět, že je plný pórů. (Jen semínka nikdy nenamáčím - a dokonce je dávám do formy hned, se všemi surovinami - a formu poškrábanou nemám. Ale to je drobnost, kterou dělá asi každý jinak.) Bodík!:yes:+

    Odpovědět

Tématické fráze: podmáslový chléb recept na podmáslový chléb podmáslový chleba podmáslový chléb recept podmaslovy chléb z domácí pekárny celozrnný chléb s podmáslím celozrný chléb chléb s podmáslím podmaslovi chleb pepodmaslový chleba podmáslový chleba recept vynikající chléb z podmáslí celozrný chléb s podmáslím domácí celozrnný podmaslovy chleba recept na podmáslový chleba domácí chléb z podmáslí suroviny na chleba celozrný chléb recept podmáslový chleba z čerstvého droždí recept na podmáslový chléb z drždím