Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tunel plný chutí

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Pralinka.S Pralinka.S

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 990 kJ /
1 671 kcal
Bílkoviny60,65 g
Tuky40,80 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 499 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy263,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pěna: Připravíme si Rubínovou galaretku podle návodu (použijeme pouze 400 ml vody na místo 500 ml) a necháme vychladnout a téměř ztuhnout. Smetanu vyšleháme a při stálém šlehání v mícháme galaretku. Krok 2: Těsto: Vejce a cukr ušleháme do husté pěny. Přidáme vodu a nakonec mouku. Plech si vyložíme pečícím papírem a nalijeme na něj těsto. Pečeme při 180°C cca 10 – 12 min. Krok 3: Po vychladnutí si těsto rozdělíme na 2 částí (větší do hřbetu, menší na podložení). Větší část vložíme do hřbetu a naplníme ho pěnou, menší částí přiklopíme. Krok 4: Vložíme do ledničky na cca 2 hodiny. Pak opatrně těsto vyklopíme, nakrojíme, dozdobíme a můžeme servírovat.

Zveřejněno 18. 6. 2011

Poznámka autorky Pralinka.S

Galaretku můžete zakoupit zde: www.galaretka.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tunel plný chutí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EKKv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tunel plný chutí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EKKv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (31)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

janatka: Tak to mám veeeelkou radost, že vám chutnalo! :-*

Tak na tomto jsme si mocccc pochutnali;-) a vůbec nám to netrvalo dlouho se do této dobrůtky přemlouvat,málem to nestačilo ani ztuhnout.;-)super,já jsem dala plátkovou želatinu,galaretku doma nemám.

Bubles: Tak to mám velkou radost :-K

Včera jsem tunel udělala a všem moc chutnal :-):yes:

Sylva01: Teoretický se rozpustit dá vždy, ale otázka je zdali pak zase ztuhne tak jak by měla. Přiznám se, že jsem ji v takovém stavu ještě nerozpouštěla neb její doba tuhnutí je docelá dlouhá a tak se mi nepřihodilo aby mi nechtěně úplně ztuhla. Pokud je, ale galaretka "polotuha" tak se rozpustit a znovu použit dá :-)
Ale asi nejsem schopná blíže definovat stav "polotuhá".

Tuto polskou želatinu jsem dostala v několika kusech od kámoše, v používání jsem totál začátečnice.:-)) A taky se mi jednou stalo, že než jsem ji stačila použít, úplně mi ztuhla.
A tak by mě zajímalo, přesně, jako Merylas (dotaz v 13:41:00) - dá se ztuhlá hmota znovu rozehřít a když ji vyliju do formy, ztuhne znovu a dobře?

Na sladké moc nejsem:-*ale tunýlek se mi moc zamlouvá:-p+5:yes:

Pajaja, ivulinka: Děkuji :-K

Nádherný tunýlek:-O

tejaja: Taky více používám klasickou želatinu, musím mrknout do podobných receptů;-)

Pralinka.S: Já s Galaretkou občas moučníky dělávám, jen jsem ji ještě nikdy nepoužila jako náplň jen se šlehačkou. Mám dojem, že když ji máme použít a smíchat se šlehačkou už téměř tuhou, tak že se pak nedá moc dobře rozšlehat do hladka a zůstanou nám v nápni hrudky. Je to vidět i na fotu, že náplň na řezu není úplně hladká. Tak právě toho bych se bála, protože se šlehačkou už pak musíme opatrně, aby nespadla. Ještě se zeptám, když by se stalo a ta Galaretka by mi ztuhla moc, prostě že bych ji neuhlídala, dá se pak znovu nějak rozehřát a použít? Ztuhne to potom? Děkuji za odpověď:-)

Pajaja: Pokud budeš improvizovat, tak ti doporučím ovocné želé od Dr. Oetkera;-) Je k dostání běžně v prodejní síti, vyrábí se ve dvou druzích, stojí 12 kč. Je to totéž, co polská Galaretka, má stejné vlastnosti ,stejné poměry a stejný postup přípravy, jen si tam musíš přidat cukr. Galaretka je už slazená. To želé od Oetkera se může použít i na moučníky pro diabetiky, když se dosladí náhradním sladidlem.;-) Mrkni tadyhttp://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7...

Tak som si našla zloženie galaretky, aj u nás ju ľudia nosia z Poľska, máme to blízko.
Obsahuje : cukor, glukózový sirup, kyselinu citrónovú, citran sodný, želírovacie pektíny, prírodné chuťové arómy.
Citran sodný je regulátor kyslosti = E 331, je synteticky vyrábaný,je to mierne škodlivé aditívum, v Rusku a USA zakázané.
Rovnako výborne poslúži v kuchyni klasická želatína, ktorá je navyše veľmi zdravá.:-8;-)

Galaretku neznám, :-( zkusím improvizovat s tou náplní. Protože tunel je nádherný a efektně nafocený. :yes:+

Tématické fráze:
co je galaretka, muslimské recepty, jak dlouho tuhne galaretka, tunel se šlehačkou, jak rozpustit znovu zelatinu, galaretka recepty, moučníky s galaretkou, galaretka se šlehačkou, galaretka tuhnuti, galaretka, zakusek galaretka se šlehačkou, polské zákusky, nejlepší ovocné tunely, da se zelatina znovu rozpustit, jahodový tunel recept galaretka, tunel s galaretkou, www eshop.oetker.sk, recepty s galaretkou, piškotový tunel, co je citran

Suroviny:
vejce, cukr, mouka hladká, voda, smetana ke šlehání, galaretka

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu