Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tunel plný chutí

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

18. 6. 2011 16:56

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie6 990 kJ / 1 671 kcal
Bílkoviny60,65 g
Tuky40,80 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 499 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy263,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Galaretku můžete zakoupit zde: www.galaretka.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Pralinka.S Pralinka.S

2. 8. 2013 15:46

janatka: Tak to mám veeeelkou radost, že vám chutnalo! :-*

janatka janatka

12. 7. 2013 13:34

Tak na tomto jsme si mocccc pochutnali;-) a vůbec nám to netrvalo dlouho se do této dobrůtky přemlouvat,málem to nestačilo ani ztuhnout.;-)super,já jsem dala plátkovou želatinu,galaretku doma nemám.

Pralinka.S Pralinka.S

18. 8. 2011 12:42

Bubles: Tak to mám velkou radost :-K

Bubles

13. 8. 2011 15:14

Včera jsem tunel udělala a všem moc chutnal :-):yes:

Pralinka.S Pralinka.S

20. 6. 2011 12:45

Sylva01: Teoretický se rozpustit dá vždy, ale otázka je zdali pak zase ztuhne tak jak by měla. Přiznám se, že jsem ji v takovém stavu ještě nerozpouštěla neb její doba tuhnutí je docelá dlouhá a tak se mi nepřihodilo aby mi nechtěně úplně ztuhla. Pokud je, ale galaretka "polotuha" tak se rozpustit a znovu použit dá :-)
Ale asi nejsem schopná blíže definovat stav "polotuhá".

Sylva01 Sylva01

20. 6. 2011 11:53

Tuto polskou želatinu jsem dostala v několika kusech od kámoše, v používání jsem totál začátečnice.:-)) A taky se mi jednou stalo, že než jsem ji stačila použít, úplně mi ztuhla.
A tak by mě zajímalo, přesně, jako Merylas (dotaz v 13:41:00) - dá se ztuhlá hmota znovu rozehřít a když ji vyliju do formy, ztuhne znovu a dobře?

Anna Kocikova Anna Kocikova

19. 6. 2011 18:46

Na sladké moc nejsem:-*ale tunýlek se mi moc zamlouvá:-p+5:yes:

Pralinka.S Pralinka.S

19. 6. 2011 17:04

Pajaja, ivulinka: Děkuji :-K

ivulinka ivulinka

19. 6. 2011 16:22

Nádherný tunýlek:-O

Merylas Merylas (moderátorka)

19. 6. 2011 13:43

tejaja: Taky více používám klasickou želatinu, musím mrknout do podobných receptů;-)

Merylas Merylas (moderátorka)

19. 6. 2011 13:41

Pralinka.S: Já s Galaretkou občas moučníky dělávám, jen jsem ji ještě nikdy nepoužila jako náplň jen se šlehačkou. Mám dojem, že když ji máme použít a smíchat se šlehačkou už téměř tuhou, tak že se pak nedá moc dobře rozšlehat do hladka a zůstanou nám v nápni hrudky. Je to vidět i na fotu, že náplň na řezu není úplně hladká. Tak právě toho bych se bála, protože se šlehačkou už pak musíme opatrně, aby nespadla. Ještě se zeptám, když by se stalo a ta Galaretka by mi ztuhla moc, prostě že bych ji neuhlídala, dá se pak znovu nějak rozehřát a použít? Ztuhne to potom? Děkuji za odpověď:-)

Merylas Merylas (moderátorka)

19. 6. 2011 13:27

Pajaja: Pokud budeš improvizovat, tak ti doporučím ovocné želé od Dr. Oetkera;-) Je k dostání běžně v prodejní síti, vyrábí se ve dvou druzích, stojí 12 kč. Je to totéž, co polská Galaretka, má stejné vlastnosti ,stejné poměry a stejný postup přípravy, jen si tam musíš přidat cukr. Galaretka je už slazená. To želé od Oetkera se může použít i na moučníky pro diabetiky, když se dosladí náhradním sladidlem.;-) Mrkni tadyhttp://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7...

tejaja tejaja

19. 6. 2011 13:19

Tak som si našla zloženie galaretky, aj u nás ju ľudia nosia z Poľska, máme to blízko.
Obsahuje : cukor, glukózový sirup, kyselinu citrónovú, citran sodný, želírovacie pektíny, prírodné chuťové arómy.
Citran sodný je regulátor kyslosti = E 331, je synteticky vyrábaný,je to mierne škodlivé aditívum, v Rusku a USA zakázané.
Rovnako výborne poslúži v kuchyni klasická želatína, ktorá je navyše veľmi zdravá.:-8;-)

Pajaja

19. 6. 2011 12:41

Galaretku neznám, :-( zkusím improvizovat s tou náplní. Protože tunel je nádherný a efektně nafocený. :yes:+

Pralinka.S Pralinka.S

19. 6. 2011 12:13

Milá chocolate a ostatní dámy, trapné spíš začínáte být Vy. Pokud se Vám moje recepty nelíbí prostě je ignorujte - je to velice jednoduché;-)
Pokud vím mohu si zde dávat recepty jaké chci já a ne to co se líbí Vám. Já tady prostě česnečku ani bublaninu (po 268x) dávat nebudu :D Takže pečení zdar a galaretce zvláště!:-D

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: co je galaretka muslimské recepty jak dlouho tuhne galaretka tunel se šlehačkou jak rozpustit znovu zelatinu galaretka recepty moučníky s galaretkou galaretka se šlehačkou galaretka tuhnuti galaretka zakusek galaretka se šlehačkou polské zákusky nejlepší ovocné tunely da se zelatina znovu rozpustit jahodový tunel recept galaretka tunel s galaretkou www eshop.oetker.sk recepty s galaretkou piškotový tunel co je citran

Suroviny: vejce, cukr, mouka hladká, voda, smetana ke šlehání, galaretka

TopRecepty.cz

Tunel plný chutí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EKKv