Sametová rajská omáčka
Rajská omáčka - sladká, hustá, trochu pikantní, milovaná napříč generacemi. Co kuchařka, to alespoň trochu odlišný recept, který pokládá za ten jediný dobrý. A určitě jsou všechny vynikající!
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 950 kJ / 466 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,38 g |
Tuky | 33,87 g |
Vláknina | 6,45 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 346 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 33,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozpálíme olej, na to dáme nahrubo nakrájenou cibuli. Přihodíme kořenovou zeleninu, loupaná propasírovaná rajčata a protlak. Podlijeme trochou vody. Koření kromě listu necháme vyvařit v kovovém vajíčku na čaj, odpadá pak pracné lovení z omáčky. Osolíme, osladíme, přidáme trochu octa.
Krok 2: Dusíme, dokud se vše nerozpadne, občas můžeme podlít. Vyndáme koření i bobkové listy a vše komplet rozmixujeme. Přecedíme. Čistou omáčku zahustíme hladkou moukou ve vodě a necháme ještě povařit.
Krok 3: Znovu můžeme dochutit ostrým kečupem, sůl, cukr, může být i maggi. A nakonec to hlavní - do hotové omáčky zamícháme smetanu ke šlehání. Podáváme s nejlépe domácím houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 6. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sametová rajská omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KAGz
Moje poznámka
Sametová rajská omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KAGz
Nejnovější recepty
Skotský pudink s rebarborou
Přidáno před 7 hodinami
Nudle s mákem a rebarborou
Přidáno před 9 hodinami
Hermelín s rebarborovo-cibulovou směsí
Přidáno před 9 hodinami
Lasagne s květákem a mrkví
Přidáno před 10 hodinami
Korejské stir-fry z mletého masa a cukety
Přidáno před 10 hodinami
Tartaletky s čokoládovou náplní a ovocem
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice zapečená s česnekem a dvěma druhy sýru
Bretik před 5 hodinami
Chřest v jemné omáčce se zeleným pepřem
Povar-Kuzmicz před 7 hodinami
Vepřové nudličky se žampiony v pikantní omáčce
Sassa před 8 hodinami
Nepečený piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou
Wizulle před 9 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
lucyjezdikova před 9 hodinami
Salát z ředkviček
faluska před 17 hodinami
Chlebová polévka
faluska před 17 hodinami
Buchtičky s vanilkovým krémem jako od babičky
Martina.j před 17 hodinami
Děrovaná buchta
sarkahumlova před 17 hodinami
Pikant zelí s klobásou
MilosCz před 17 hodinami
Tématické fráze:
jak dochutit rajskou,
jak dochutit rajskou omacku,
rajská o,
rajská omáčka perník,
rajská omáčka z perníku,
čim dochutit rajskou,
rajská omáčka s perníkovým kořením,
čím dochutit rajskou omáčku,
perník do rajské omáčky,
zahuštění rajské omáčky,
perník do omáčky,
rajska omačka,
rajská z perníku,
rajská omáčka s perníkem,
rajská perník,
rajská omáčka recept,
top recepty rajská omáčka,
rajská s perníkovým kořením,
rajská omáčka zahuštěná perníkem,
jak dochutit rajskou omáčkou
Suroviny:
olej,
cibule,
mrkev,
celer,
petržel,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list,
rajče loupané,
protlak rajčatový,
kečup ostrý,
ocet,
cukr,
sůl,
mouka hladká,
smetana ke šlehání
Komentáře (18)
Posílám obrázky
Dělám podobně, ale na sádle, bez protlaku, bez smetany, se skořicí. Rajčata domácí zavařená do zásoby.