Sametová rajská omáčka
Rajská omáčka - sladká, hustá, trochu pikantní, milovaná napříč generacemi. Co kuchařka, to alespoň trochu odlišný recept, který pokládá za ten jediný dobrý. A určitě jsou všechny vynikající!
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 950 kJ / 466 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,38 g |
Tuky | 33,87 g |
Vláknina | 6,45 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 346 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 33,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Omáčku můžeme, ale nemusíme závěrečně přecedit, já to dělám spíše jen pro jistotu, máme rádi 100% hladkou strukturu. To samé platí pro zahuštění moukou - nemusí být, díky zelenině je omáčka hustá i tak - záleží na preferenci strávníků.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 7. 2011 12:48
Eli, takhle krasne fotky bych ani ja neudelala jasně, šlehačka se dávat nemusí nebo se může dát míň, jak kdo chce. naše rodina ale tu smetanovou chuť zbožňuje..
7. 7. 2011 12:42
Shodou okolností jsme na dnešek měli naplánovanou rajskou, tak byla podle tohoto receptu. Jen tu smetanu nechtěli všichni, přidal si jí jen někdo.
Posílám obrázky.
Posílám obrázky.
6. 7. 2011 20:21
takže jsme právě odhalily tajemství dokonalý rajský - je to perník švestky v čokoládě!!
6. 7. 2011 20:10
Raketa:teď se nechechtej joooo - jasně je to perník na strouhání, ale bacha - můj mužíček při loňské soutěži u nás tam nastrouhal přesně ten tvůj perník se švestkama a soutěž vyhrál, máme supergril, nedělám si srandu - když jsem ale prošla rodinný recepty, oni dávali švestky a strouhali perník - takže????
6. 7. 2011 19:54
A je to takový ten tvrdý perník na strouhání že? Abych tam nedala ten plněný švestkový politý čokoládou
6. 7. 2011 19:50
Jo hřebíček tlučený dávám taky, u toho perníku - to chce vyzkoušet chuť. Já dávám 2 PL a muž je pro dvojnásobek, takže je to opravdu o chuti
6. 7. 2011 19:46
dobrý nápad s tím hřebíčkem - vyzkouším. Kolik se dává toho perníku??
6. 7. 2011 19:26
Raketa:já dávám cca 2l omáčky 1-1,5cm kousek skořice a ještě 3 hřebíčky
6. 7. 2011 19:25
Raketa:tak tam skořici nedávej a najdi si svou oblíbenou rajskou , mimochodem já do rajské nedávám skořici ale perník
6. 7. 2011 19:21
Ale např. tak skořice v rajský. Zajímalo by mě, jaký je poměr těch co to maj rádi a co to naopak nemusí. Mně osobně tam skořice dost hodně vadí - už od dob školní jídelny..
6. 7. 2011 17:28
Rajská bez kořenovky není rajská.
Dělám podobně, ale na sádle, bez protlaku, bez smetany, se skořicí. Rajčata domácí zavařená do zásoby.
Dělám podobně, ale na sádle, bez protlaku, bez smetany, se skořicí. Rajčata domácí zavařená do zásoby.
6. 7. 2011 16:47
svoji druhou rajsou jsem dělala na chatě bez receptu ale protože jsem ji ještě neměla tak zafixovanou v hlavě, zapoměla jsem tam dát tu kořenovku. A ten rozdíl jsem si uvědomila až zpětně, když jsem neměla žádný odpad ze zeleniny. Chuťový rozdíl prakticky žádný.
6. 7. 2011 16:41
Bibinka:Děkuju za přivítání a tu závislost už teď začínám pozorovat. Pořád koukám na příspěvky a komentáře a na nejnovější recepty, a přemýšlím jestli nevložím nový recept, a možná se zapojím do dalších diskuzí atd.
6. 7. 2011 16:02
Raketa: Raketo, vítám tě v Topkové rodině jako nového dalšího člena a přeji ti, aby se ti u nás líbilo a načerpala jsi tu plno dobrých receptů a pozor, na Topky může vzniknout nemoc zvanou Topzávislost
6. 7. 2011 15:55
Bývalá synova přítelkyně dělala hotelovku a tam také dávali kořenovou zeleninu do rajdyod té doby jinak nedělám a smetany dávám jen trošku,ale do vajíčka s kořením přidávám asi 1cm celé skořiceTento recept je také zajímavý a líbí se mi+3
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 6 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 11 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 17 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 18 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Právě bylo uvařeno:
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 3 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Utopenci - Marcela
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Langoše jednohubky
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Jan Nemec uvařila před 5 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
JanaBran uvařila před 5 hodinami
České kynuté buchty
jacky uvařila před 5 hodinami
Domácí chléb (výborný)
KatchaKK uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou: Šťavnaté a křehké kousky masa v indickém stylu mají příjemně pikantní chuť
Desatero rad na téma rajská omáčka: Uvařme poctivou českou klasiku tak, aby byla dokonalá
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: jak dochutit rajskou jak dochutit rajskou omacku rajská o rajská omáčka perník rajská omáčka z perníku čim dochutit rajskou rajská omáčka s perníkovým kořením čím dochutit rajskou omáčku perník do rajské omáčky zahuštění rajské omáčky perník do omáčky rajska omačka rajská z perníku rajská omáčka s perníkem rajská perník rajská omáčka recept top recepty rajská omáčka rajská s perníkovým kořením rajská omáčka zahuštěná perníkem jak dochutit rajskou omáčkou
Suroviny: olej, cibule, mrkev, celer, petržel, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, rajče loupané, protlak rajčatový, kečup ostrý, ocet, cukr, sůl, mouka hladká, smetana ke šlehání
Sametová rajská omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KAGz
18 názorů