Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šuhajdy maminky Aničky

Bez tohohle cukroví si leckdo neumí Vánoce ani představit. Řeč je o tradičních česko-slovenských nepečených šuhajdách. V papírových košíčcích se ukrývá různorodá náplň, v tomto případě ořechová, která je zalitá řádnou vrstvou čokoládové polevy.

Hodnocení receptu je 4,2 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

3. 1. 2012 13:44

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 443 kJ / 2 974 kcal
Bílkoviny30,74 g
Tuky205,10 g
Vláknina14,50 g
Cholesterol 321 mg
Sodík 21 mg
Sůl0,04 g
Sacharidy233,64 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept mám od maminky mé kamarádky, šuhajdy takhle děláme už roky - patří u nás k nejoblíbenějšímu cukroví.

Podobné tu máme už párkrát (přidávám do Podobných receptů), ale vždy se - hlavně v "čokoládě" - od receptu maminky Aničky dost liší.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

valentain69

14. 12. 2015 21:13

Herta::-Kto sme volakedy robievali s mamou a ta to ma od svojej mamy-mojej babky...dakujem za námet na buduci rok to spravim

Herta

5. 12. 2015 09:13

Ja ich tiež robím, ale namiesto orechov dávam do nich čierne ríbezle.
:-DRíbezle po obratí odstopkujem, umyjem a nechám odkvapkať, po vrstvách ich preložím kryštálovým cukrom a nechám stáť do konca novembra v špajzi. Potom ich zalejem vodkou (1/2 litra na jeden sedemdecový pohár a nechám dva týždne postáť. Potom ich precedím. Scedené ríbezle použijem v šohajdách a precedený likér je super. Ten po troške (denné za malý štamperlík) popíjame cez vianoce ako aperitív. Tento repect mám od svojho strýka a jeho manželky.

Lenchula

19. 2. 2013 22:20

Tak dneska jsem vyzkoušela,je to jednoduché a dobré. Příště jen akorát dám do čokolády méně cukru, na mě to bylo trošku víc sladké. :yes::-)

Lenchula

27. 10. 2012 19:38

Vypadá to úžasně. Určitě vyzkouším. Ty ořechy mají být na prach nebo stačí rozsekat v mixéru? Nemám totiž mlýnek na ořechy. :yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

4. 1. 2012 17:52

Moc príma šuhajdy:-p+6:yes:Řekla bych,že ten překrásný andílek je háčkovaný-řetízkové oka,krátký a dlouhý sloupek a po zhotovení naškrobený:-)Je opravdu nádherný:-K:yes:

cathleen cathleen

4. 1. 2012 11:10

Majdula, rebeka: holky :-8 andělíčka jsem dostala od své virtuální kamarádky Daniely...nevím, jakou technikou je dělaný, ale líbí se mi tak moc, že jsem ho chtěla mít na fotce s cukrovím pro zdůraznění vánoc;-)

Majdula

3. 1. 2012 20:15

Šuhajky super ;-) ale ten andílek!!!!Nádherný! To je vlastní práce? Je to technika rišelijé?-nevím jak se to píše :-)Nechtěla bys ho dát do Topkoníčka ?:-K

rebeka rebeka

3. 1. 2012 19:46

hezulinké:-K ale ten andělíček je překrásný:-K:-K:-K:yes:

Bibinka Bibinka

3. 1. 2012 14:13

Cathleen, já to sladké nemusím, to víš, ale taťulda by se pěkně namlsal, má to rád a ledové kaštany zejména;-):-p Dávám ti 2.bod:yes:

zizala zizala (moderátorka)

3. 1. 2012 13:49

Ledové kaštany jsou na polevu super :-p

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: suhajdy z ledových kaštanu ořechové šuhajdy háčkovaný andělíček postup háčkovaní andělíčci postup suhajdy rajče net rajče net háčkování háčkovaný andělíček suhajdy recept šuhajky šohajky z ledových kaštanů háčkovaní andílci šuhajdy z kaštanů háčkovaní andělíčci rajče net háčkovaní andílci rajče net fotky 2015 jednoduché šuhajdy háčkovaný andílek dobré šuhajdy rajče háčkování

Suroviny: ořechy strouhané, cukr moučkový, rum, mléko, tyčinka ledové kaštany, máslo, kakao, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Šuhajdy maminky Aničky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gQzk