Červená řepa s balzamikovým octem

gajdosovam Kuchařka: gajdosovam

Doba přípravy: Nejdéle 2 hod. 4 porce Zeleninová jídla 10 názorů

Suroviny

1 kg červené řepy
1 lžíce (15 ml) balzamikového octa
3 lžičky plnotučné hořčice
sůl podle chuti
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Řepu omyjeme, vložíme do studené vody a přivedeme k varu. Vaříme zakryté na mírném ohni do měkka (podle velikosti řepy 1,5-2 hodiny).

  2. Ještě teplou řepu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Nastrouhanou teplou řepu smícháme s balzamikovým octem a hořčicí a kdo chce, ještě osolí podle chuti.

  3. Podáváme teplé nebo vychlazené jako přílohu nebo samostatný salát.

Poznámka

Červená řepa neuvěřitelně dobře harmonizuje s chutí balzamikového octa, pokud ji jen trochu máte rádi, určitě tuhle variantu vyzkoušejte!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Červená řepa s balzamikovým octem

Tématické fráze: grilovana červena řepa balzamikový ocet recepty pečená řepa s medem balzamikový ocet recept recepty s balsamikovým octem dresing na červenou řepu pečená červená řepa s medem grilovana repa červená řepa recepty červená řepa doba varu červená řepa pečená s medem červená řepa s balsamikem doba varu červené řepy červená řepa červená řepa grilovaná s medem červená řepa s balzamikem pečená řepa s balsamikem recept s balsamikovym octem redukce z červené řepy červená řepa grilovaná

Zapomněl/a jsem heslo