Vepřové na česneku a balsamico

isindy Kuchařka: isindy

Vepřové maso 12 názorů

Suroviny

1 kg vepřové kýty či plece
20 stroužků česneku
10 malých bobkových listů
sůl
mletý pepř
2 lžíce sádla nebo oleje
2 lžíce třtinového cukru (lze použít i bílý)
200 ml balsamicového octa
500 ml vývaru nebo horké vody s 1 masoxem
1 lžíce másla
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme a rozdělíme na 20 menších kusů.

  2. Do každého kousku uděláme dva zářezy špičkou nože a prošpikujeme celými stroužky česneku, k jednomu vždy vložíme i 1 malý bobkový list. Maso osolíme, opepříme.

  3. Na rozpáleném sádle opečeme kousky masa tak, aby "chytly" ze všech stran barvu, poté oheň ztlumíme, nasypeme cukr a necháme lehce zkaramelizovat.

  4. Pak maso zalijeme balsamicem. Necháme 1-2 min. odpařit a podlijeme vývarem do 2/3 masa.

  5. Maso dusíme doměkka, průběžně podléváme zbytkem vývaru.

  6. Měkké maso vyjmeme, omáčku varem zredukujeme a nakonec vložíme máslo pro zjemnění a zahuštění.

Poznámka

inspirace: Kuchyně Lidl

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 876 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové na česneku a balsamico

Tématické fráze: vepřove na česneku veprove maso v balsamico jak pouzit balsamico lidl balsamico na co použít balsamico balsamico lidl vepřové s balsamico kde se používá balsamiko balsamico česnekové balsamico maso na balsamicu balsamico jak pouzit balsamico kde se používa kde použít balsamico balsamico příprava jak použít balzamiko kam použít balsamico vepřová kýta s balsamico krkovička na balsamicu balsamiko a cesnek

Zapomněl/a jsem heslo