Radoušova bramboráková buchta

rozmarynaH Kuchařka: rozmarynaH

Doba přípravy: 1 hodina i s pečením 6 porcí Bramborová jídla 8 názorů

Suroviny

1 kg brambor - nejlépe typ A
1 celé vejce
4 vrchovaté PL hrubé mouky
mletý pepř
sůl
1 ČL sušeného česneku
cca 4 cm čerstvé feferonky
majoránka
200 g pasty Sauce Tradicional HEINZ
1,5 nožičky Tokajské klobásy
100 g sýra Montana
černé olivy bez pecek
2 střední cibule
tymián
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupáme a nastrouháme (2/3 velká oka, 1/3 oka na mrkev).

  2. Vymačkáme vodu do misky a škrob, který se usadí na dně, vrátíme zpět k bramborám. Přidáme celé vejce, mouku, sůl, majoránku, pepř a sušený česnek a na malé kousky nakrájemnou feferonku.

  3. Promícháme a zapneme troubu na 190°C.

  4. Připravíme si velký plech, vysteleme ho pečicím papírem a lžící klademe těsto do obdélníku přes celou plochu do výšky 2 cm.

  5. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme půl hodiny. Vyjmeme z trouby a celou plochu důkladně potřeme pastou, poklademe půlkolečky klobásy, sýrem nakrájeným na kousky a černými olivami, překrojenými napůl.

  6. Nakonec to celé poklademe kroužky cibule a posypeme tymiánem. Opět vrátíme do trouby, přidám větrník a zapékám ještě 20 minut. Je to dobré k vínu, k pivu i druhý den ohřáté v MV troubě.

Poznámka

Námět mi dala před 2 roky kolegyně. Celé jsem si to časem přizpůsobila v duchu pokus, omyl. Na toto téma (bramborák) existuje celá řada receptů, tak tenhle je můj a na Top první. Radoušova proto, že se dle pověsti, zde vyskytoval rytíř s tímto jménem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Radoušova bramboráková buchta

  • rozmarynaH rozmarynaH(autor receptu)

    Aničko, děkuji za upozornění. Už jsem to opravila. Děkuji a ať Vám všem chutná.:-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Tuhle verzi neznám a s klobáskou a pastou bude určitě moc fajn:-p+9:yes:Já po přidání surovin na zapečenou plochu dávám ještě dopéct,tady se to už nemusí:-?

    Odpovědět

  • srettka srettka

    tak teda tohle. . . tenoto. . . tohle vytunene bramborakove letiste, to bych si dala, to bych si naducala bachor,knihu i cepicu:-p i za cenu dvojiho paleni po tom fiferonu:-)):yes:

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    Taky bych si dala :yes:+

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Marsi Mesi: my tady jsme tomu říkali "Chudobnica";-)

    Odpovědět

  • Marsi Mesi Marsi Mesi

    Jani a jmenovalo se to Harula ne?:-)) ale toto je fakt zajímavé, ukládám:-)):yes:

    Odpovědět

  • aanet3 aanet3

    tam kde je bramborák :-p :yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No panečku!!!:-p Dala bych si kus toho kvádru!:-)) Kdysi jsem dělávala něco podobného, taky na plech, ale bez klobás a bez pasty Sauce Tradicional HEINZ, kterou neznám, ale podívám se v Albertu. Musím si to napsat;-). Veliký plus;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: bachora recept bachora buchta z bramborákového těsta bramborakova buchta na plech bachor recept recept na bachora bachora recepty plněná bachora brammboráková buchta buchta k pivu brambráková buchta recepty bachora jak se pečou bachora bramorakova buchta plněna bachora recept beamborakova buchta na plech bramboráková buchta s kuřecím masem bramboráková směs do trouby typ co z bramborákového těsta bramboráková pizza