Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Začátečnický štrúdl s postupem

Jablečný štrůdl je matadorem mezi pochutinami a moučníky v našich končinách. V různých obměnách se vyskytuje snad na každém stole domácností. Vyzkoušejte tuto rychlou variantu z listového těsta, navíc s mandlemi.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

11. 12. 2011 22:11

Suroviny pro 2 kusy

2 kusy

Nutriční hodnoty

Energie2 948 kJ / 705 kcal
Bílkoviny13,63 g
Tuky11,91 g
Vláknina27,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 152 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy122,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Kdo nemá rád mandle, může dát ořechy a nebo vynechat. Potřít se může jen vodou a když se nepomaže ničím, taky to na dobrotě nic nezmění.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

olina16

13. 12. 2011 16:48

rebeka: koukej a uvidíš ;-)

rebeka rebeka

12. 12. 2011 18:34

olina16::-O:-O joo a kde:-?:-O

olina16

12. 12. 2011 18:28

Čím více stejných receptů, tím lépe ;-( Naprosto stejný závin z listového těsta i s postupem už tady je. :-S

Irrena Irrena

12. 12. 2011 17:36

Dělám stejně;-)Přenáším na plech vcelku, nestáčím ho;-)U ná srolované nikdo nechce, že prý těsto pak je moc vlhké, chtějí ho jen přeložit, dávám bodík:yes:

spagetka spagetka

12. 12. 2011 12:10

Teploty pro různá těsta jsou tu: Které teploty pečení se hodí pro různé druhy pečiva

100 °C (sušení)
nižší bílkové pečivo (laskonky), které se po upečení plní krémem či šlehačkou

130 − 150 °C (pečení při nízké teplotě, spíše sušení)
sněhové pečivo s ořechy, placičky a hromádky, makaronky

160 − 170 °C (pečení při nižší střední teplotě)
šlehaná (třená) tuková těsta a dorty ve vyšší vrstvě

170 − 190 °C (pečení při střední teplotě)
pečivo kypřené kypřicím práškem, pečivo s medem, perník ve vyšší vrstvě

190 − 210 °C (pečení při vyšší střední teplotě)
drobné vánoční cukroví, tvarované kynuté pečivo, koláče pečené ve formách, štoly, vánočky

210 − 225 °C (pečení při vyšší teplotě)
piškotové rolády, pečivo z lístkového těsta, drobné pečivo s vyšším obsahem tuku

225 − 250 °C (pečení při vyšší teplotě)
lístkové těsto v různých variantách, pečivo z pálené hmoty (odpalované těsto), záviny

250 − 300 °C (vysoká teplota)
rychlé a prudké zapečení sněhových hmot na předpečeném moučníku apod.

magdalenka magdalenka

12. 12. 2011 12:04

Štrúdle, záviny - šev dávam zásadne dolu - z estetických dôvodov. Nerolujem, prenášam celý závin, plech priložím úplne blízko, takže v pohode.

Simona Skolakova Simona Skolakova

12. 12. 2011 11:53

Já závin roluji;-),u nás se to jinak v rodině nedělalo;-),ale co jsem nevěděla byla teplota pečení pro listové těsto,stále to nebylo ono,dokud jsem si tu jednou nepřečetla jaké teploty na jaká těsta a přesně jak píše Žížala,začala jsem dávat na 220°C a byla jsem překvapena jak je to úplně jiný štrůdl;-)
Nemůžu už ty teploty najít na diskuzi,ale bylo to poučné;-):-K
Jinak štrůdlík super +1:-K:yes:

zizala zizala (moderátorka)

12. 12. 2011 11:31

Myslím, že asi většina z nás dává švem dolů ;-) Já peču listové těsto při vyšší teplotě, na lístkové těsto musí být totiž hodně rozpálená trouba asi na 220-250°C, jinak z něj uteče tuk a špatně lístkuje. Po zapečení se může ztlumit na 180°C a dopéct do barvy. A strouhanka je chutnější, když se opeče na kousku másla, je pak skoro jako oříšky.

1974andrea 1974andrea

12. 12. 2011 09:17

Taky dávám švem dolů;-)

maris maris

12. 12. 2011 08:19

Já dělám taky stejně, jen ho nestáčím / jak se znám, určitě by se mi potrhal :-8:-))/, ale přenesu na plech přímo a co ale hlavně dělám jinak - dávám ho vždy švem dolů;-):-)

Bibinka Bibinka

11. 12. 2011 23:39

Andy: Andy, už momentálně doma žádné nemám, abych se koukla, ale vím, že není kupované v marketech, ale myslím v Coopu, tak to vám moc nepomůžu;-)

Andy

11. 12. 2011 22:45

To těsto máte jaké, myslím od jaké firmy, zda se mohu zeptat:-?

drahulin drahulin

11. 12. 2011 22:19

Bibinko já ho jinak nedělám.:yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jak dlouho péct štrůdl cim potrit strudl jak dlouho se peče štrůdl pečení štrúdlu doba peceni strudlu štrůdl doba pečení teplota peceni strudlu jak dlouho péct štrůdl z listového těsta strudl teplota peceni štrúdl teplota delka peceni strudlu listové těsto teplota pečení jak pect strudl jak se pece strudl při jaké teplotě péct listové těsto peceme strudl štrůdl s kypřicím práškem teplota při pečení štrůdlu těsto na štrůdl s kypřícím práškem pri jake teplote pect strudl

Suroviny: těsto listové, jablko, cukr skořice, skořice, rozinky, mandle, strouhanka, vejce, olej

TopRecepty.cz

Začátečnický štrúdl s postupem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9LwY