Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 445 kJ / 2 735 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,63 g |
Tuky | 228,05 g |
Vláknina | 10,95 g |
Cholesterol | 3,10 g |
Sodík | 426 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 50,22 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na 2 lžících másla zlehka osmažíme cibulku, přidáme omytá a na kostičky nakrájená játra a opečeme až se zatáhnou. Podlejeme vývarem a vínem a dusíme pod poklicí.
Krok 2: Po chvilce přidáme provensálské koření, pepř a sůl a vaříme 10-15min. Játra mají být cca do poloviny v tekutině když už jsou hotová.
Krok 3: Odstavíme a tyčovým mixérem rozmixujeme společně s máslem do hladka, přidáme šlehačku a medvědí česnek dosolíme a vše dobře promícháme. Vznikne hustá omáčka (kaše) kterou ještě teplou nalejeme do srnčího hřbetu (případně jiných forem) vyloženého plátky slaniny.
Krok 4: Dáme nejlépe na 24hod. do chladna.
Paštika se má mírně přesolit.
Paštika se má mírně přesolit.
Zveřejněno 18. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Paštika pro mlsouny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZpE6
Moje poznámka
Paštika pro mlsouny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZpE6
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 6 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 8 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 16 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
bodie před 2 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 4 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 4 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 5 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 5 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 6 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 6 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 7 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 7 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 7 hodinami
Tématické fráze:
paštika do mrazáku,
paštika z kančích jater recept,
paštika v mrazáku,
medvědí paštika,
pastika slehacka,
medvedi paštika recept,
paštika z kančích jater,
paštika v srnčím hřbetu,
pastika smedvediho česneku,
paštikav srnčím hřbetu,
paštika mrazák,
provensalska paštika recept,
paštika na mrazák,
domácí paštika slehacka,
pastika ze slehacky,
paštika z drůbežích jater v anglické slanině v srnčím,
paštika medvědí česnek,
z kančích jater,
paštika s brusinkama 500g kuřecích jater 4 lžíce vína 4 lžíce šlehačky,
teplá paštika recept
Suroviny:
játra kuřecí,
máslo,
cibule,
vývar drůbeží,
víno bílé,
koření provensálské,
česnek mědvědí,
šlehačka,
slanina anglická,
sůl,
pepř
Komentáře (14)
magdalenka:taky mám česnek ještě v mrazáku,ale musím souhlasit s tebou Magdi,čerstvý je čerstvý,ten z mrazáku je nic moc
Ja už medvedí cesnak mám, už vyrazil, je mladučký, jemný, úžasný!
Ten z mrazničky som vyhodila, je to také nič.
tohle je tedy bomba
Magdi, já už nemám medvědí česnek, co s tím?????