Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 445 kJ / 2 735 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,63 g |
Tuky | 228,05 g |
Vláknina | 10,95 g |
Cholesterol | 3,10 g |
Sodík | 426 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 50,22 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na 2 lžících másla zlehka osmažíme cibulku, přidáme omytá a na kostičky nakrájená játra a opečeme až se zatáhnou. Podlejeme vývarem a vínem a dusíme pod poklicí.
Krok 2: Po chvilce přidáme provensálské koření, pepř a sůl a vaříme 10-15min. Játra mají být cca do poloviny v tekutině když už jsou hotová.
Krok 3: Odstavíme a tyčovým mixérem rozmixujeme společně s máslem do hladka, přidáme šlehačku a medvědí česnek dosolíme a vše dobře promícháme. Vznikne hustá omáčka (kaše) kterou ještě teplou nalejeme do srnčího hřbetu (případně jiných forem) vyloženého plátky slaniny.
Krok 4: Dáme nejlépe na 24hod. do chladna.
Paštika se má mírně přesolit.
Paštika se má mírně přesolit.
Zveřejněno 18. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Paštika pro mlsouny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZpE6
Moje poznámka
Paštika pro mlsouny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZpE6
Nejnovější recepty
Cuketová pomazánka
Přidáno před 1 hodinou
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 1 hodinou
Mini vaflový špíz
Přidáno před 4 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 13 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 15 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
trepka před 4 hodinami
Kuřecí játra na paprikách
Walina1301@gmail.com před 5 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 11 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 12 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 14 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 15 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 15 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 16 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 18 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 19 hodinami
Tématické fráze:
paštika do mrazáku,
paštika z kančích jater recept,
paštika v mrazáku,
medvědí paštika,
pastika slehacka,
medvedi paštika recept,
paštika z kančích jater,
paštika v srnčím hřbetu,
pastika smedvediho česneku,
paštikav srnčím hřbetu,
paštika mrazák,
provensalska paštika recept,
paštika na mrazák,
domácí paštika slehacka,
pastika ze slehacky,
paštika z drůbežích jater v anglické slanině v srnčím,
paštika medvědí česnek,
z kančích jater,
paštika s brusinkama 500g kuřecích jater 4 lžíce vína 4 lžíce šlehačky,
teplá paštika recept
Suroviny:
játra kuřecí,
máslo,
cibule,
vývar drůbeží,
víno bílé,
koření provensálské,
česnek mědvědí,
šlehačka,
slanina anglická,
sůl,
pepř
Komentáře (15)
magdalenka:taky mám česnek ještě v mrazáku,ale musím souhlasit s tebou Magdi,čerstvý je čerstvý,ten z mrazáku je nic moc
Ja už medvedí cesnak mám, už vyrazil, je mladučký, jemný, úžasný!
Ten z mrazničky som vyhodila, je to také nič.
tohle je tedy bomba
Magdi, já už nemám medvědí česnek, co s tím?????