Domácí lahůdková paštika

Eliza Kuchařka: Eliza

Pokrmy z vnitřností 20 názorů

Suroviny

750 g krůtích jater
250 g másla
200 ml smetany (12%)
2 cibule
3 plátky želatiny
rozmarýn
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli nasekáme nadrobno a zpěníme ji na třetině množství másla. Přidáme několik snítek rozmarýnu a játra a dobře je orestujeme.

  2. Plátky želatiny vložíme do kastrůlku nebo misky se smetanou a necháme 10 minut stát. Potom promícháme.

  3. Máslo rozpustíme na mírné teplotě.

  4. Orestovaná játra s cibulí rozmixujeme ponorným mixérem, přičemž po částech přiléváme smetanu s želatinou a máslo. Trochu másla uschováme na závěrečné zalití paštiky. Dochutíme solí a pepřem, nalijeme do formy a zalijeme zbytkem rozpuštěného másla. Vychladlou paštiku vložíme do ledničky a necháme 2-3 dny uležet.

Poznámka

Na dno formy můžeme poklást sekané nebo plátkované mandle či sušené brusinky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 980 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí lahůdková paštika

  • lubinka lubinka

    Moc děkuju za recept:-K, dosud jsem dělala paštiku pouze z kuřecích jater a tak se moc těším na tuhle paštiku, navíc krůtí játra máme moc rádi. Přidávám+:yes: a receptík do oblíbených

    Odpovědět

  • Andreass Andreass(neregistrovaný)

    Smiem vedieť, prečo tie zvláštne viacnásobné poznámky ohľadne nepoužívania želatíny? Najmä ak to má pozitívny vplyv na naše chrupavky a kĺby, a navyše sa paštéka potom lepšie krája...:-?

    Odpovědět

  • malyLibor malyLibor

    janatka: Ts, nepovedené fotky, jo? Se mi sliny sbíhají, jen to vidím... a recept jsi prosím jinak zachovala, jen jsi nedávala želatinu? Mně tam totiž ta želatina taky moc nesedí, ale jinak se mi recept mooooc líbí :yes:

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Vynikající,jen jsem nepoužila želatinu a krásně to ztuhlo také.Jedna byla s brusinkami a druhá s česnekem.Fotečky jsou trošku nepovedené,ale jinak receptík jsem už opakovala během 14 dnů dvakrát :-K:-p;-)

    Odpovědět

  • holka ze severu holka ze severu

  • holka ze severu holka ze severu

    Elizo, prosím o radu. Myslíš, že bych mohla pak tuto paštičku zasterilovat, abych měla na později po malých sklenkách? Díky předem za radu.:-K

    Odpovědět

  • MajkaM MajkaM

    Paštika je výborná, dělám stejně z kuřecích jater, ale bez želatiny.:-p:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Otto, to jsi mi udělal radost, že jsi s úspěchem realizoval. Já ten recept musela rozkopírovat a rozdat v práci, když jsem donesla vzorek k ochutnání...;-) Výrobu paštiky má každý většinou spojenou s komplikovaným postupem, ale tahle je neuvěřitelně snadná a dobrounká, že člověk nedá pokoj a baští ji k snídani, svačině i večeři...:-p
    Děkuju za obrázek.:-K

    Odpovědět

  • mia2404 mia2404

    samé dobroty +1:yes::-p

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Eli,pěkně jsi mě navnadila.;-)Ráno letím pro játra a jdu do toho.:yes:+

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    rebeka:
    ... kdo neochutnal neuvěří;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    to je krásné:-K:-K:-8:-8:-*:yes::yes:
    nikdy jsem domácí paštiku nedělala.. jsem začínající kuchařka.. budu se muset odhodlat, nějakou si vybrat a jdu do toho:-! prsama.. a zatočím s ní ( s tou paštikou.. ) po bolševicku:-!:-!:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Včera vyrobeno - dnes vyzkoušeno (nevydržel jsem to ...) a je opravdu lahodná.:yes::-K Přidáno foto - rychlovka ;-);-);-)
    Drobně jsem vylepšil troškou orestované Lopenické slaniny společně s cibulí a poté vše i s játry společně mix/mix:-))

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

  • Svetlana Svetlana

    Eli určitě posílám bodíka, i když z krůtích jater jsem paštiku nikdy nedělala, pouze z kuřecích, která jsem při restování smetanou podlívala až do vstřebání veškeré tekutiny...a zajímalo by mně, proč přidáváš do směsky želatinu?...:yes::yes::yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: recept na výrobu domácí paštiky výroba domácí paštiky domácí paštika domací krůtí paštika paštika domácí z krůtích jater recepty na výrobu domácí paštiky domácí paštika z krůtích jater vyroba paštiky domácí paštiky domácí paštika se smetanou vynikající domácí paštika recepty na domací paštiky paštika se smetanou vynikající paštika krůtí paštika domácí domácí paštika krůtí játra francouzska domácí paštika recept recepty na výrobu domácích paštik domací paštika recept domácí želatina