Focaccia podle Emanuele Ridi (Italský chléb)

nofrona Kuchařka:

Slané pečivo 7 názorů

510
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Suroviny

250 g hladké mouky
200 ml vody
1/4 kvasnic
1/2 lžíce hrubé mořské soli
25 ml olivového oleje
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do misky si dáme vlažnou vodu, kvasnice a rozmícháme, přimícháváme po částech mouku. Takto nachystané těsto necháme pod utěrkou hodinu na teplém místě kynout.

  2. Vykynuté těsto dáme na pomoučněný vál, rukama prohněteme a vytvoříme placku. Na placku nalijeme olej, posypeme solí a prsty těsto mačkáme až vzniknou ďolíky. Necháme ještě nakynout.

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 220-250°C, 10-15 minut.

Poznámka

V receptu je 200ml vody, ale musela jsem ještě asi 100ml přidat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Focaccia podle Emanuele Ridi (Italský chléb)

  • habrad habrad

    Recept skvělý...zkoušela jsem přidat olivy, rajčata a sýr :yes: nejlepší je samostatná chuť oliv..tak jak to má být :)

    Odpovědět

  • nessi nessi

    Damy prosim o pomoc. Presne tento recept jsem take zkousel, nicmene z jednou takove davky (sitalem v kuchyni). Probelm ale byl, ze testo se priserne lepilo a ja musel nechat celou placku, kterou se mi horkotezko povedlo vylit z hrnce na plech. Nechal jsem kynout asi 40min. Jako prisada tam byly pouze olivy a susena rajcata. Nevite v cem by mohla byt chyba ze to tak lepilo? Jinak chutove super! Predem diky Jirka. Jeste bych doplnil, ze jsem do testa pri zadelani pridal utreny cesnek ca 4 strouzky, ale tim to snad take neni, ze to lepi.

    Odpovědět

  • nofrona nofrona(autorka receptu)

    Holky díky:-)

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

  • rebeka rebeka

    ten je;-):-p:-):yes::yes:

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

  • Jana Remkova Jana Remkova

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo