

Focaccia podle Emanuele Ridi (Italský chléb)
Suroviny
- 250 g hladké mouky
- 200 ml vody
- 1/4 kvasnic
- 1/2 lžíce hrubé mořské soli
- 25 ml olivového oleje
Postup přípravy receptu
Do misky si dáme vlažnou vodu, kvasnice a rozmícháme, přimícháváme po částech mouku. Takto nachystané těsto necháme pod utěrkou hodinu na teplém místě kynout.
Vykynuté těsto dáme na pomoučněný vál, rukama prohněteme a vytvoříme placku. Na placku nalijeme olej, posypeme solí a prsty těsto mačkáme až vzniknou ďolíky. Necháme ještě nakynout.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 220-250°C, 10-15 minut.
Poznámka od kuchařky
V receptu je 200ml vody, ale musela jsem ještě asi 100ml přidat.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Focaccia podle Emanuele Ridi (Italský chléb)
-
Lumiel: prosím vás proč se nedržíte receptu a vždy něco přidáváte pak se divíte ,že to není ono ten recept je vyzkoušený a 100% emanuel
-
Tak ja pridala 50 ml vody ( dle doporuceni ) testo silene lepi a je tekuty, ma nekdo tuseni, kde se stala chyba pro priste?
-
Recept skvělý...zkoušela jsem přidat olivy, rajčata a sýr
nejlepší je samostatná chuť oliv..tak jak to má být :)
-
Damy prosim o pomoc. Presne tento recept jsem take zkousel, nicmene z jednou takove davky (sitalem v kuchyni). Probelm ale byl, ze testo se priserne lepilo a ja musel nechat celou placku, kterou se mi horkotezko povedlo vylit z hrnce na plech. Nechal jsem kynout asi 40min. Jako prisada tam byly pouze olivy a susena rajcata. Nevite v cem by mohla byt chyba ze to tak lepilo? Jinak chutove super! Predem diky Jirka. Jeste bych doplnil, ze jsem do testa pri zadelani pridal utreny cesnek ca 4 strouzky, ale tim to snad take neni, ze to lepi.
-
Holky díky
-
-
ten je
-
+2
-