Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Focaccia podle Emanuele Ridi (Italský chléb)

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nofrona

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby kynutí

40 min (25 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Klasický italský chléb připravíme velmi jednoduše z pár surovin. Po vykynutí těsto potřeme olivovým olejem, vytvoříme v něm dolíčky a posypeme solí. Do těsta můžeme přidat i další suroviny, například olivy.

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 724 kJ /
1 129 kcal
Bílkoviny30,25 g
Tuky28,85 g
Vláknina8,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,01 g
Sůl7,50 g
Sacharidy182,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do misky dáme vlažnou vodu, kvasnice a rozmícháme. Po částech přimícháváme mouku. Takto nachystané těsto necháme kynout pod utěrkou hodinu na teplém místě. Krok 2: Vykynuté těsto dáme na pomoučněný vál, rukama prohněteme a vytvoříme placku. Na placku nalijeme olej, posypeme solí a prsty těsto mačkáme, až vzniknou dolíky. Krok 3: Necháme ještě nakynout. Troubu rozpálíme na 220-250 °C. Krok 4: Pečeme asi 10-15 minut.

TIP: Jak připravit italskou focacciu

Zveřejněno 30. 7. 2012

Poznámka autorky nofrona

V receptu je 200 ml vody, ale musela jsem ještě asi 100 ml přidat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Focaccia podle Emanuele Ridi (Italský chléb)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pB31

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Focaccia podle Emanuele Ridi (Italský chléb)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pB31

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Upečeno, vodu navíc jsem nedávala a těsto bylo akorát. Na povrch jsem ještě přidala čerstvá rajčátka a focaccia chutnala dobře :-)

:yes:<3:-K

Tak ja pridala 50 ml vody ( dle doporuceni ) testo silene lepi a je tekuty, ma nekdo tuseni, kde se stala chyba pro priste? :-(

Lumiel: prosím vás proč se nedržíte receptu a vždy něco přidáváte pak se divíte ,že to není ono ten recept je vyzkoušený a 100% emanuel:-p

Recept skvělý...zkoušela jsem přidat olivy, rajčata a sýr :yes: nejlepší je samostatná chuť oliv..tak jak to má být :)

Damy prosim o pomoc. Presne tento recept jsem take zkousel, nicmene z jednou takove davky (sitalem v kuchyni). Probelm ale byl, ze testo se priserne lepilo a ja musel nechat celou placku, kterou se mi horkotezko povedlo vylit z hrnce na plech. Nechal jsem kynout asi 40min. Jako prisada tam byly pouze olivy a susena rajcata. Nevite v cem by mohla byt chyba ze to tak lepilo? Jinak chutove super! Predem diky Jirka. Jeste bych doplnil, ze jsem do testa pri zadelani pridal utreny cesnek ca 4 strouzky, ale tim to snad take neni, ze to lepi.

Holky díky:-)

:yes::yes::-p

ten je;-):-p:-):yes::yes:

:yes::yes:+2

:yes::yes::-p

Tématické fráze:
foccacia emanuel, italský pizza chléb, těsto na pizzu emanuel ridi, pizza podle emanuela ridiho, italský chléb foccacia, focaccia těsto, italský chléb, emanuel ridi testo na pizzu, italský chléb focaccia, focaccia recept, italsky chléb recept, testo na focaccia, pizza podle emanuela, recept na foccacia, foccacia ridi, těsto na pizzu podle emanuela, recept na italský chléb, pizza těsto emanuel ridi, testo focaccia, italsky chleba

Suroviny:
mouka hladká, voda, kvasnice, sůl mořská, olej olivový

Přidat fotografie receptu