Focaccia podle Emanuele Ridi (Italský chléb)

nofrona Kuchařka:

Slané pečivo 9 názorů

512

Suroviny

250 g hladké mouky
200 ml vody
1/4 kvasnic
1/2 lžíce hrubé mořské soli
25 ml olivového oleje
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do misky si dáme vlažnou vodu, kvasnice a rozmícháme, přimícháváme po částech mouku. Takto nachystané těsto necháme pod utěrkou hodinu na teplém místě kynout.

  2. Vykynuté těsto dáme na pomoučněný vál, rukama prohněteme a vytvoříme placku. Na placku nalijeme olej, posypeme solí a prsty těsto mačkáme až vzniknou ďolíky. Necháme ještě nakynout.

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 220-250°C, 10-15 minut.

Poznámka

V receptu je 200ml vody, ale musela jsem ještě asi 100ml přidat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Focaccia podle Emanuele Ridi (Italský chléb)

  • ivan ivan(neregistrovaný)

    Lumiel: prosím vás proč se nedržíte receptu a vždy něco přidáváte pak se divíte ,že to není ono ten recept je vyzkoušený a 100% emanuel:-p

    Odpovědět

  • Lumiel Lumiel

    Tak ja pridala 50 ml vody ( dle doporuceni ) testo silene lepi a je tekuty, ma nekdo tuseni, kde se stala chyba pro priste? :-(

    Odpovědět

  • habrad habrad

    Recept skvělý...zkoušela jsem přidat olivy, rajčata a sýr :yes: nejlepší je samostatná chuť oliv..tak jak to má být :)

    Odpovědět

  • nessi nessi

    Damy prosim o pomoc. Presne tento recept jsem take zkousel, nicmene z jednou takove davky (sitalem v kuchyni). Probelm ale byl, ze testo se priserne lepilo a ja musel nechat celou placku, kterou se mi horkotezko povedlo vylit z hrnce na plech. Nechal jsem kynout asi 40min. Jako prisada tam byly pouze olivy a susena rajcata. Nevite v cem by mohla byt chyba ze to tak lepilo? Jinak chutove super! Predem diky Jirka. Jeste bych doplnil, ze jsem do testa pri zadelani pridal utreny cesnek ca 4 strouzky, ale tim to snad take neni, ze to lepi.

    Odpovědět

  • nofrona nofrona(autorka receptu)

    Holky díky:-)

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

  • rebeka rebeka

    ten je;-):-p:-):yes::yes:

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: foccacia emanuel italský pizza chléb těsto na pizzu emanuel ridi pizza podle emanuela ridiho focaccia těsto italský chléb focaccia emanuel ridi testo na pizzu italský chléb foccacia pizza podle emanuela italsky chléb recept recept na foccacia těsto na pizzu podle emanuela italský chléb foccacia ridi testo na focaccia pizza těsto emanuel ridi recept na italský chléb focaccia recept testo focaccia pečeme italský chléb

Zapomněl/a jsem heslo