Velikonoční jidášky
Jidáše by podle tradice neměly chybět na žádném velikonočním stole. Toto lehké, příjemně sladké a voňavé pečivo si ale můžete upéct kdykoli během roku. Třeba s hrnkem kakaa ho děti jistě ocení jako výbornou snídani, a to nejen na Zelený čtvrtek.
Suroviny pro 15 kusů
15kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 251 kJ / 2 928 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,84 g |
Tuky | 134,84 g |
Vláknina | 12,30 g |
Cholesterol | 998 mg |
Sodík | 621 mg |
Sůl | 1,49 g |
Sacharidy | 352,66 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uděláme kvásek z trochy vlažného mléka, 1 lžičky cukru, droždí a hrubé mouky. Necháme vzejít.
Krok 2: Do prosáté hladké mouky přidáme kvásek, vlažné sádlo, žloutky, vanilkový cukr, práškový cukr, špetku soli, citronovou kůru a zpracujeme na hladké nelepivé těsto.
Krok 3: Necháme kynout asi 30 minut, pak znovu propracujeme a necháme kynout dalších 20 minut.
Krok 4: Z vykynutého těsta uděláme různé tvary a necháme jidášky kynout na plechu asi 15 minut.
Krok 5: Před vložením do trouby je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem, sezamem nebo mandlemi.
Krok 6: Pečeme asi 20 minut při 180 °C.
Zveřejněno 31. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční jidášky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9OM4
Moje poznámka
Velikonoční jidášky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9OM4
Nejnovější recepty
Kakaový koláč s rebarborou a kokosem
Přidáno před 5 hodinami
Mrkvová buchta z remosky
Přidáno před 5 hodinami
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno před 5 hodinami
Pšenično-žitný domácí chlėb
Přidáno před 5 hodinami
Tagliatelle se špenátem, kuřecím masem a sýrovou omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Cottage pizza s celozrnnou moukou
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný hrnečkový perník
Truhlik12 před 2 hodinami
Rebarborový koláč
tara23 před 3 hodinami
Mechový dort (se špenátem)
Natkaaa před 4 hodinami
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Makupari před 4 hodinami
Strouhaná buchta II
Xsaxana před 5 hodinami
Strouhaný koláč II
Xsaxana před 5 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
JanaBalcarova před 5 hodinami
Cajunské kuřecí kousky se zeleninou a těstovinami
Coolbins před 5 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 6 hodinami
Maso po Sečuánsku
ErikaBak před 7 hodinami
Tématické fráze:
jidášci,
velikonoční jidášci,
jidášek,
jidasci recept,
jidášky tvary,
velikonoční jidáše,
velikonoční recepty,
jak udělat jidáše,
jidáše top recepty,
jidášky-recept,
velikonoční kynute jidašky,
velikonoční jidášek,
top recepty jidase,
velikonoční jidáše recept,
velikonoční dobroty,
jidáše recept,
velikonoční jidášci recept,
velikonoční jidáše se sezamem,
top recepty velikonoční jidaše,
jidášci velikonoční
Suroviny:
mléko,
cukr moučkový,
droždí,
mouka hrubá,
sádlo,
žloutek,
mouka hladká,
sůl,
cukr vanilkový,
kůra citronová,
vejce,
mák,
semínka sezamová,
mandle
Komentáře (5)