Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční mazanec bez kynutí

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 35 min

60 min (25 min příprava + 35 min tepelná úprava)

1. 4. 2010 16:44

Suroviny pro 1

1

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie11 701 kJ / 2 797 kcal
Bílkoviny88,13 g
Tuky120,80 g
Vláknina15,20 g
Cholesterol 879 mg
Sodík 476 mg
Sůl1,69 g
Sacharidy310,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: časopis GURMÁN duben 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

happy.lenulka happy.lenulka

3. 4. 2010 09:50

LidaD: tak to je zvláštní, mě se to upeklo fakt za těch 35-40 min... Možná záleží na troubě, já mám elektrickou. Ale teda tento mazanec mi chutná opravdu moc...

aanicka

2. 4. 2010 20:39

Tak jsem nakonec zkusila ten věnec ve formě na dort a doprostřed jsem dala zapékací misku ;-). Plnila jsem ho makovou, tvarohovou a ořechovou náplní. Udělala jsem z dvojnásobného množství mouky, cukru a másla, tvaroh jsem nechala 250g. Těsto je výborné a dobře se s ním pracuje :-).

LidaD

2. 4. 2010 20:38

Vynikající, dnes jsem pekla, akorát trval mnohem déle a tak jsem pekla zakrytý alobalem, a na posledních 10 minut jsem alobal zapomněla, tak je mazanec trochu tmavší, ale nevadí, chuťove je vynikajicí. Příště udělám malé bochánky, ty se upečou dřív a tak je jen tak nezapomenu v troubě. Diky moc, krásné Velikonoce.

happy.lenulka happy.lenulka

1. 4. 2010 20:30

Já myslím že by to šlo dát do formy :-) Ale jinak je chuťově moc dobrý :-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

1. 4. 2010 20:07

:yes::yes::-p samé velikonoční dobrůtky;-)

Hambro Hambro

1. 4. 2010 19:47

Tak mě napadlo. Co kdyby se testo dalo do formy na věnec. Tak by to slo ne?

happy.lenulka happy.lenulka

1. 4. 2010 19:41

to aanicka:
No já bych to na věnec nedoporučovala... přeci jen je to tvarohový recept a to těsto je takové jemnější než kynuté...

aanicka

1. 4. 2010 19:10

Mám dotaz, jak moc se těsto při pečení "rozjede"? Šel by z toho udělat i věnec? Chystám se zítra na nějaký a nechce se mi čekat na kynutí ;-).

LidaD

1. 4. 2010 18:03

Vyborne, to prave hledam, mazanec bez kynuti. Zitra vyzkousim a podam raport. Preji krasne Velikonoce.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Iva Trhoňová

nově v eshopu

Do obchodu

Marie

Další recepty

Tématické fráze: mazanec bez kynutí tvarohový mazanec bez kynutí velikonoční mazanec z tvarohového těsta velikonoční mazanec mazanec bez droždí mazanec tvarohový kynutý bochanek bez kynuti velikonoční mazanec v dortové formě velikonocni mazanec recept tvarohový bochánek bez kynutí velikonoční recepty mazanec s tvarohem bez kynutí tvarohový bochánek mazanec kynutý tvarohový mazanec mazanec bez kvasnic mazanec s kypricim praskem mazanec z tvarohu velikonoční mazanec s tvarohem mazanec bez kynutí z tvarohu

Suroviny: rozinky, rum, mouka hladká, prášek do pečiva, kůra citronová, máslo, cukr, cukr vanilkový, vejce, tvaroh měkký, mandle sekané, mandle plátkové, vejce

TopRecepty.cz

Velikonoční mazanec bez kynutí

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GREK