

Polentová "pizza"
Suroviny 2 porce
- 150 g polenty
- 450 ml vody
- 2-3 lžíce pasírovaných rajčat (nebo zakysané smetany)
- oregano
- dle libosti např.:
- šunka
- rajčata
- cuketa
- olivy
- vejce
- špenát
- mozzarella
Postup přípravy receptu
Polentu zalijeme uvedeným množstvím vody a umícháme v hustou kaši. Je potřeba pracovat opravdu rychle, neboť instantní polenta opravdu ráda a bleskově hrudkuje, ale s troškou práce si s ní určitě poradíte i pokud by se vám něco takového stalo.
Kaši ještě dosolte a poté rozetřete na plech vystlaný pečícím papírem, a to na vrstvu silnou přibližně 1 centimetr. Dále potřete pasírovanými rajčaty a přidejte vše, co máte na pizze rádi. Zde jsem použila farmářskou šunku, rajčata, cuketu, olivy a mozzarellu. Navrch jsem posypala oreganem.
Pekla jsem na 180°C, dokud sýr krásně nezezlátnul, což trvalo přibližně půl hodiny.
Pokud chcete, aby se vám pizza lépe krájela na dílky, počkejte, až trošku vychladne. Horká polenta je poměrně křehká.
Poznámka od kuchařky
Další moje recepty naleznete na blogu http://www.mamavkuchyni.blogspot.cz
Vaříte-li pro děti:
- polenta jakožto kukuřičná kaše je vhodná pro děti všeho věku
další vhodnost pokrmu závisí na zvolených surovinách - mnou uvedená kombinace je především kvůli sýru a rajčatům řazena od 1 roku. Se zakysanou smetanou a nealergenní zeleninou si ji dovedu tabulkově představit od 9 měsíců.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Polentová "pizza"
K receptu nejsou žádné komentáře.