Polentová "pizza"

Mama v kuchyni Kuchařka: Mama v kuchyni

Doba přípravy: 40 minut 2 porce Pizzy 0 názorů

Suroviny

150 g polenty
450 ml vody
2-3 lžíce pasírovaných rajčat (nebo zakysané smetany)
oregano
dle libosti např.:
šunka
rajčata
cuketa
olivy
vejce
špenát
mozzarella
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Polentu zalijeme uvedeným množstvím vody a umícháme v hustou kaši. Je potřeba pracovat opravdu rychle, neboť instantní polenta opravdu ráda a bleskově hrudkuje, ale s troškou práce si s ní určitě poradíte i pokud by se vám něco takového stalo.

  2. Kaši ještě dosolte a poté rozetřete na plech vystlaný pečícím papírem, a to na vrstvu silnou přibližně 1 centimetr. Dále potřete pasírovanými rajčaty a přidejte vše, co máte na pizze rádi. Zde jsem použila farmářskou šunku, rajčata, cuketu, olivy a mozzarellu. Navrch jsem posypala oreganem.

  3. Pekla jsem na 180°C, dokud sýr krásně nezezlátnul, což trvalo přibližně půl hodiny.
    Pokud chcete, aby se vám pizza lépe krájela na dílky, počkejte, až trošku vychladne. Horká polenta je poměrně křehká.

Poznámka

Další moje recepty naleznete na blogu http://www.mamavkuchyni.blogspot.cz

Vaříte-li pro děti:

- polenta jakožto kukuřičná kaše je vhodná pro děti všeho věku

další vhodnost pokrmu závisí na zvolených surovinách - mnou uvedená kombinace je především kvůli sýru a rajčatům řazena od 1 roku. Se zakysanou smetanou a nealergenní zeleninou si ji dovedu tabulkově představit od 9 měsíců.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 205 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Polentová "pizza"

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: polentová pizza pizza z polenty co vařítre z polenty diskuze polentová kaše pizze z polenty a se špenátem pizza z kaše pizza se špenátem z polenty polentová pizza se špenátem polentova pizza se špenátem a smetanou farmarska pizza recept razena pizza

Zapomněl/a jsem heslo