Krupicové flameri s ovocnou omáčkou

tejaja Kuchařka: tejaja

Doba přípravy: 30 min + čas na chladenie 2 - 3 porce Sladká jídla 6 názorů

Suroviny

500 ml mléka
12 lžic dětské krupice
1 vanilkový cukr
1 lžička cukru
Omáčka:
300 g drobného ovoce (čerstvého nebo zmrazeného)
1 lžíce cukru
1 vanilkový cukr
1 lžička solamylu
1 dl vody
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V mlieku necháme 10 minút nabobtnať krupicu a uvaríme z nej veľmi hustú kašu. Vmiešame vanilkový cukor a cukor a vylejeme do studenou vodou vypláchnutých mištičiek. Necháme vychladnúť a dáme do chladničky stuhnúť úplne na 12 hodín.

  2. Potom vyklopíme na tanier, prelejeme omáčkou a ozdobíme šľahačkou.

  3. Omáčka : Ovocie dáme do kastróla a povaríme asi 10 min. Vmiešame cukor, vanilkový cukor a zahustíme solamylom rozmiešaným vo vode. Krátko povaríme a prelejeme flameri.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 68 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krupicové flameri s ovocnou omáčkou

  • Iljusa Iljusa

    Krupicovou kaši máme velmi rádi, při vaření přidávám špetku soli. Terezko navnadila si mne, asi jí půjdu uvařit ;-)

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes:mňaaaam:-K:-*

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Toto můžem (a hlavně manžel:-D:-D). Dlouho jsem nedělala a mám taky někde flameri z jáhel ;-);-), není nad staré recepty. Budu muset oprášit:-D:-D:-p:yes:
    Jinak Terezka má pravdu, flameri je výraz pro směs kaše a další přísady např.ovoce, mandlí apod. sníh být může ale nemusí ;-);-)

    Odpovědět

  • Iness Iness

    Tak to je mňamka:-p. Celá naše rodina má ráda krupicovou kaši, takže tohle je luxus:-*:-K:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Alžbětina Prknářová: čo je prosté, nemusí byť zlé :-D Nie do každého flameri ide sneh ;-)

    Odpovědět

  • Alžbětina Prknářová Alžbětina Prknářová(neregistrovaný)

    Dovolím si jednu technickou: toto je krupicový pudink, ve flameri se do té krupicové kaše na závěr zamíchá sníh z bílků a proto je flameri nadýchanější než prostá vychladlá krupicová kaše ;-).

    Odpovědět

Tématické fráze: recept na krupicové flameri krupicové flameri flameri krupicová flamery krupicová flameri jáhlové flamery jáhlové flameri noky s ovocnym prelivem krupicové noky s malinovou omáčkou flamery noky s ovocnou omáčkou krupicove vanilkove flamery vanilkove flamery recept omáčka ze zmrazeného ovoce kaše flameri krupicova kaše z hrubé mouky nočky s ovocnou omáčkou krupicove noky s pernikem kruicové flamery krupicové flamery s ovocem

Zapomněl/a jsem heslo