

Ovesné flameri
Suroviny 2 porce
- 0,5 l mléka
- 1 lžička skořice
- 2 lžíce medu
- 75 g ovesných vloček
- 3 jablka
- hrst rozinek
- hrst oříšků
- špetka soli
- 2 lžíce pískového cukru (není nutné, je to s ním sladší)
Postup přípravy receptu
Mléko dáme vařit, když ještě než se začne zvedat - když je teplé - přidáme med, cukr, skořici, sůl a přivedeme k varu. Poté přisypeme vločky a vaříme asi 10 minut.
Necháme vychladnout a mezitím si nasekáme oříšky a nastrouháme oloupaná jablka. Rozinky, oříšky a jablka zamícháme do vlahé kaše.
Nalijeme do mističek a dáme do lednice. Pokud chceme, mističky předem vypláchneme vodou, potom nám půjdou vyklopit.
Poznámka od kuchařky
Jídlo je sladší, pokud chcete, můžete vynechat cukr.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Ovesné flameri
-
zita: ten škraloup je vyzrážaná bielkovina.
-
kdyz varim mleko delaji se mi skraloupy. co s tim? nebavi me je neustale vyndavat..
-
díky za nápad! Už se těším jaká to bude dobrota...
-
Malou nepozorností jsem tam šupla místo lžičky lžíci skořice :D ale i přesto mám výbornou skořicovou kaši :) dobrý recept
-
-
zajímavý recept
-
Ovesný pudink? Určitě zkusím
. Jen je mi líto vařit med, osladím kaši až vychladlou :).
-
Ovesne vlocky jsem uz dlouho nemela. Diky za pripomenuti
5
-
Tak to je pěkný, ukládám a určitě vyzkouším.2 bodík
-
Jo, tak to se mi líbí, ukládám, vločky nasladko teda můžu
-
Vypadá to chutně.