Beefburger

Hovězí maso Doba přípravy: 30-40 minut (možná méně) 3 názory

Hovězí maso Doba přípravy: 30-40 minut (možná méně) 3 názory

Suroviny 2 porce

250 g Hovězí mleté maso
2 Housky (můžou byt obyčejné, nebo přímo na burgry)
Hladká mouka
Zelenina:
rajčata
okurky
hlávkové zelí
cibule
Kečup
Tatarka (či jakýkoliv jiný dresing)
Sůl
Pepř
Rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme maso:
    mleté maso osolíme, opepříme, nakrájíme do něj na drobno kousek cibule (možná příště přiliji trošičku mléka). Vytvarujeme z něj placičky (viz fotka) a obalíme je v mouce.

  2. Na rozpálené pánvi je zatáhneme - cca 1,5 minutky z obou stran (nevím, jestli používám dobrý výraz, ale snad to pochopíte :), dáme na něj rozmarýn a dopékáme v troubě takových 10 minut.

  3. Pak k masu ještě přidáme na minutku housky.

  4. Servírujeme: spodní housku namažeme oblíbeném dresingem, kečupem, tatarkou, hořčicí, marmeládou, čímkoliv, naskládáme zeleninu a maso a přikryjeme svrchní částí housky. :)

Poznámka od kuchařky

Všechny suroviny jsou jen tak orientačně.

Přiznám se, že ani nevím jak to chutná, svoji porci jsem dala taťuldovi, když přijel pozdě z práce, ale všichni byli zdraví, takže snad dobré :) i segra chválila :)

Komentáře k receptu Beefburger

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Týý jo,ten teda je:-p+10:yes::-KJá bych si sice narvala koutky:-Dale jde to i uždibávat kolem dokola;-):yes:

    Odpovědět

  • Kokoska Kokoska

    panečku:yes:ten je..:-!:yes::yes::-p

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Lucíku, teda ten je, to aby si člověk roztrhl pusu, proto ji mají američané tak velkou:-D, ale máš to moc pěkný a 6.bod:yes:
    Bodů tu je dost a žádný komentář:-O:-?

    Odpovědět

Tématické fráze: šéf na grilu burgry burgry domácí burgry maso na burgry burgry na grilu hovězi burgry domácí burgry recept burgry na gril dresing na burger housky na burgry domácí housky na burgry recept na domaci burgry burger slaný burgry hovězí burgry šéf na grilu 1 hovězí burgry recept burgry z mletého masa beefburger slaný priprava masa na burgry mleté burgry