

Beefburger
Suroviny 2 porce
- 250 g Hovězí mleté maso
- 2 Housky (můžou byt obyčejné, nebo přímo na burgry)
- Hladká mouka
- Zelenina:
- rajčata
- okurky
- hlávkové zelí
- cibule
- Kečup
- Tatarka (či jakýkoliv jiný dresing)
- Sůl
- Pepř
- Rozmarýn
Postup přípravy receptu
Nejprve si připravíme maso:
mleté maso osolíme, opepříme, nakrájíme do něj na drobno kousek cibule (možná příště přiliji trošičku mléka). Vytvarujeme z něj placičky (viz fotka) a obalíme je v mouce.Na rozpálené pánvi je zatáhneme - cca 1,5 minutky z obou stran (nevím, jestli používám dobrý výraz, ale snad to pochopíte :), dáme na něj rozmarýn a dopékáme v troubě takových 10 minut.
Pak k masu ještě přidáme na minutku housky.
Servírujeme: spodní housku namažeme oblíbeném dresingem, kečupem, tatarkou, hořčicí, marmeládou, čímkoliv, naskládáme zeleninu a maso a přikryjeme svrchní částí housky. :)
Poznámka od kuchařky
Všechny suroviny jsou jen tak orientačně.
Přiznám se, že ani nevím jak to chutná, svoji porci jsem dala taťuldovi, když přijel pozdě z práce, ale všichni byli zdraví, takže snad dobré :) i segra chválila :)